Blues tyylillä tauolle

Espoo Blues jatkoi voittokulkuaan nappaamalla Jokerien päänahan. Samalla vierailijoiden viiden voiton putki katkesi.

Voitto oli Bluesille viides peräkkäinen.

Vain kolme maalia ennen illan ottelua tehnyt Toni Kähkönen tiputti pienen apinan selästään. Espoolaiskippari ampui kaksi hienoa täysosumaa.

Illan hienoin maali tehtailtiin kuitenkin toisessa erässä. Maajoukkueeseen valittu Ville Lajunen alusti Petri Lammassaaren maalin esittämällä parastaan. Valelaukaus, malttia ja Lajusen tavaramerkkisyöttö takatolpalle.

Yksi voiton avaimista oli Lajusen ohella koko puolustuksen tasainen suorittaminen. Välillä rohkeasti omassa päässä kiekotteleva Blues ei juuri sortunut harhasyöttöihin. Se pelasi viidellä puolustajalla, sillä Ari Vallin otti osumaa jo alkulämmittelyssä, eikä pystynyt pelaamaan paria vaihtoa enempää. Mikael Kurjen loukkaantumisen myötä Espooseen kutsuttu Joonas Valkonen loukkaantui eilen A-nuorten pelissä.

Lennokkaasti pelannut Blues on muutenkin kovin siipirikkoinen. Se harjoittelee ensi viikolla 12 pelaajalla. Lajunen, Jani Hakanpää ja Miro Aaltonen ovat maajoukkueissa. Moni parantelee vammojaan.

– Toiveissa on, että äkkiä saataisiin edes yksi puolustaja jostain tähän organisaatioon. Viidellä puolustajalla ammattilaissarjaa ei pysty pelaamaan, Blues-valmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

– Vaikka viisi voittoa onkin putkeen, niin kyllä tämä tauko tulee ihan hyvään saumaan.

Blues kaksi erää niskan päällä

Aavistuksen ailahtelevasti alkukaudesta pelanneen Bluesin voittoputkeen on vaikuttanut myös ryhdikkäämpi sisääntulo ja maalien latominen alussa. Energinen alku poiki avauskaksikymppiselle kaksi maalia. Camilo Miettinen sivalsi lähietäisyydeltä, ja Toni Kähkönen ampui kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksessä napakasti ylänurkkaan. Jokerimaalivahti Frans Tuohimaa olisi huippupäivänään voinut venyä laukausten tielle.

Jokerit onnistui ottelussa vain kertaalleen. Se sai toisessa erässä etsikkoaikansa pelin ollessa 3-0, kun Blues otti kaksi rangaistusta perätysten. Valkopaitojen illan paras pelaaja Teemu Pulkkinen tulitti viivasta kiekon matalana maaliin. Petri Koivisto oli pahassa maskissa.

Jokerien toiveet helpommasta takaa-ajosta tyrehtyi pian, kun Kähkönen riisti kiekon keskialueella, karkasi läpi ja laittoi kiekon pussiin. Kiekonriistoja alivoimalla ja niistä seuraavia läpiajoja voidaan pitää Kähkösen yhtenä spesialiteettina.

Kähkönen kahvitti Tuohimaan.
Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Päätöserässä Blues puolusti erinomaisesti. Se tukki keskialueen, muttei valunut jatkuvasti alas, vaan otti myös tarpeen tullen ylempää kiinni. Narripaidat saivat pidettyä kiekon pitkiäkin jaksoja isäntien päädyssä, mutta maalivahti Koivisto ei joutunut venymään parhaimpaansa. Jokerit pyöritti näennäisesti, mutta se ei missään nimessä saanut parasta irti.

– Ei saatu pelin alussa koneita käyntiin siihen malliin mitä aiemmissa peleissä. Pettyneitä ollaan varsinkin kahden ensimmäisen erän osalta. Kolmas erä taas oli energisin erä ja kertoo siitä, että joukkueessa kuitenkin oli energiaa. Sitä ei vaan saatu puristettua pelin alusta asti käyttöön. Henkisesti on työtä vielä edessä kevättä kohti, Jokerit-valmentaja Tomi Lämsä veti ottelua yhteen.

– Ei missään nimessä Bluesilta mitään pois. Olivat tänään nälkäisiä ja laittoivat itseään likoon.

Ottelun viime minuutit olivat paikoitellen jopa tragikoomisia, kun vierailijat törmäilivät ensin keskenään ja purkivat turhautuneisuuttaan sinipaitoihin ottaen hölmöjä jäähyjä.

Jokerit lähtee maaottelutauolle neljänneltä paikalta. Blues on kuuden pisteen päässä kuudentena.