Pommikone Sailio ei päästänyt Ilvestä pesästään

Bracken Kearns on onnistunut maalinteossa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kolmen ottelun voittoputkessa illan otteluun saapunut kotijoukkue tarvitsi ainoastaan 20 minuuttia, kun se kaatoi Ilveksen lukemin 5-2.

Pelikieltojen ja kuumeaallon takia kärkimiehiään illan otteluun menettänyt Ilves lähti tekemään mahdottomasta mahdollista. Energisellä tuulella esiintynyt tamperelaisjoukkue ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään erikoistilanteitaan, joten kolme pistettä jäi Espooseen.

Vierasjoukkueelta saapuivat kentälle ainoastaan jalat

Heti kiekon putoamisesta jäähän lähtien alkoi kotijoukkueen vahva myllytys kohti Ilveksen maalille torjunutta Joonas Korpisaloa. Ilves-kasvatti Ville Korhosen lyöntilaukaus kolisi maaliraudoissa jo alle minuutin pelin jälkeen.

Avauserässä molemmille joukkueille tarjottiin ylivoima mahdollisuuksia, joista tehokkaimmin maalipaikkansa käytti Liigan kovin ylivoimajoukkue Blues.

Ensimmäinen maali nähtiin erän puolivälin kynnyksellä, kun Otso Rantakarin lähettämän laukauksen Jussi Makkonen ohjasi upeasti ohi Korpisalon.

Seuraava kotijoukkueen maali meni täysin Ilves maalivahdin piikkiin. Petr Zamorskyn lähettämä löysä rannelaukaus upposi hölmistyneen Korpisalon. Erän lopulla kotijoukkue iski vielä ylivoimalla, kun ensimmäistä liigakauttaan pelaavan Otso Rantakarin lyöntilaukaus löysi tiensä Ilves-maaliin.

− Pelattiin todella hyvä ottelu. Mukavaa on saada vastuuta ja tietysti onnistumisetkin tuntuvat todella hyvälle. Toivottavasti pystymme jatkamaan voittoputkea lauantaina, kommentoi voittomaalin iskenyt Otso Rantakari.

Vierasjoukkueen osalta avauserä meni täysin pieleen, sillä tuntui, että kentälle ilmestyivät ainoastaan jalat, ja aivot olisivat jääneet pukukoppiin. Vauhtia oli, mutta järkeä ei.

Kotijoukkue pinteessä

Toinen erä alkoi Ilvekseltä todella vahvasti, kun tilanteita sateli torjuntavastuussa olleen Jani Niemisen maalille. Kotijoukkueen ensimmäinen laukaus nähtiin vasta viiden pelatun minuutin jälkeen.

Kovasta pelityylistään tunnettu kaksikko Jari Sailio-Siim Liivik oli jälleen kerran todella pirteällä pelipäällä. Varsinkin Sailiolta nähtiin pitkin iltaa todella maukkaita taklauksia, jotka selvästi tekivät enemmän kipeää henkisesti kuin fyysisesti Ilves-pelaajille.

Lopulta Ilves sai toimitettua kiekon myös Niemisen selän taakse, kun siirretyn rangaistuksen aikana hurjan mylläkän maalille saanut vierasjoukkue hakkasi kiekon usean yrityksen jälkeen Bluesin verkkoon.

Vierasjoukkue oli jo päästä maalin päähän, kun poikittaissyötöstä kiekon tolppaan kilautti Matias Sointu. Tästä kuitenkin avautui loistava vastaisku kotijoukkueelle, jonka se myös käytti tehokkaasti Bracken Kearnsin viedessä joukkueensa 4−1-karkumatkalle.

Maalinteon tuskaa päätöserässä

Ilves oli selvästi päättänyt, ettei se häviä tätä ottelua, sillä joukkue sai todella vaarallisia maalipaikkoja läpi erän. Kuitenkin Bluesin puolustuspelaaminen oli torstaina rautaa.

Iskuissa pahiten kärsi Jussi Makkonen, joka nilkutti todella tuskaisen näköisenä vaihtoaitioon. Häntä sen jälkeen enää ottelussa nähty.

Ilman maalivahtia lähes viimeiset kahdeksan minuuttia pelannut Ilves onnistui iskemään tärkeän kavennusosuman, kun Sami Sandellin antama tarkka syöttö löysi tiensä maalinedessä seisoneelle Matias Soinnulle, joka survoi kiekon ohi Niemisen.

Kotijoukkueen Stefano Giliati iski kuitenkin kiekon tyhjään maaliin ja samalla lopullisen naulan Ilves-arkkuun tämän pelin osalta.

Erittäin tehokkaasta ylivoimasta tunnettu Blues onnistui ottamaan jälleen tärkeät kolme pistettä, jonka ansiosta joukkue taistelee todella kynsin ja hampain suorasta pudotuspelipaikasta.

− Harjoittelemme todella paljon sekä katselemme videoilta eri vaihtoehtoja ylivoimaamme. Siihen vielä lisäksi jokainen jätkä tietää oman tehtävänsä, niin kyllä se toimii todella hyvin, kertoi Otso Rantakari joukkueensa erikoistilannepelaamisesta.

Viime aikoina rajuun syöksykierteeseen joutunut Ilves kaatui lopulta saappaat jalassa, mutta päävalmentaja Tuomas Tuokkola oli kuitenkin erittäin tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen.

− Kyllä saa olla todella tyytyväinen siihen, että lujaa yritettiin ajaa takaa. Tehtiin kaikkemme sen eteen, mutta Blues puolusti erittäin hyvin keskustaa. Sitten vielä Niemisellä oli hyvä päivä.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jyrki Aho oli joukkueensa tehokkuuteen tyytyväinen.

− Siinä kohtaa, kun menimme 3−0-johtoon, sitä alkoi toivoa, ettei koko erätaukoa tulisikaan. Ei pystytty olemaan niin nöyriä ja kovia, kun ennakkoon pyrimme olemaan. Tehtii itsellemme vaikeaksi tämä ilta.

− Tänään osuttiin melkein paremmin siihen maaliin sillon kuin siellä oli maalivahti, jatkoi vitsaileva Aho.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran lauantaina, kun Blues matkustaa sarjajumbo TPS:n vieraaksi. Tampereella Ilves yrittää katkaista kahden ottelun tappioputkea isännöidessään Lappeenrannan SaiPaa.