Maalin verran lisäkoulutusta Bluesille

LIIGA / Raportti
Yrittämistä nähtiin molemmin puolin kenttää, enimmäkseen ilman tulosta.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Keskiviikkoillan Blues-Ilves -peli oli tasaista ja tiukkaa puristusta, josta tulokseksi jäi kotijoukkueelle nolla ja valmentaja Jyrki Ahon mukaan lisää oppia jatkoa varten.

Suorasanainen ja silminnähden tyytymätön Blues-luotsi Jyrki Aho summasi illan koitoksen lehdistötilaisuudessa paljonpuhuvasti:

- Paljon oli hyvääkin, mutta pisteitä käsittääkseni saatiin nolla.

Ykköserä ei juuri jättänyt jälkipolville kerrottavaa. Ensimmäiset 20 minuuttia mentiin tasaisesti päädystä päätyyn, kohokohtina vain muutama kotijoukkueen virheestä syntynyt Ilves-paikka. Vierailijoista ei juuri noussut esiin yksilöitä. Jani Nieminen napsi tarkasti harvat kudit.

- Eka ihan ok, riitti Blues-valmentaja Jyrki Ahon kommentiksi pelin jälkeen. Ilveksen Tuomas Tuokkola ei kommentoinut ykköserää sitäkään vähää.

Toisen erän lopussa Ilveksen yritykset tuottivat tulosta neljällä neljää vastaan -tilanteessa. Michael Keränen pyöritteli maalin sivustalta syötön Turo Asplundin lapaan ja tämä laittoi kiekon reppuun.

- Kovalla tempolla mentiin, aika vaihtelevasti tilanteita molempiin päihin, totesi Ilves-konkari Keränen.

- Toisessa erässä jäätiin telineisiin, uinuttiin, totesi Jyrki Aho. Jääkiekko-ottelua ei kukaan hallitse kuuttakymmentä minuuttia, mutta henkisesti pitäisi olla mukana koko ajan.

Myös Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkola kuvaili kakkoserän selkein sanankääntein:

- Toinen oli parasta lätkää mitä ollaan pelattu tähän asti, oltaisiin ansaittu enemmänkin.

Bluesillakin oli paikkansa ottelussa. Tommi Huhtala hoiti itsensä ajoittain hyvin pelipaikoille ja nuorisoketjusta Juuso Ikonen, Miro Aaltonen ja Nico Nyberg, erityisesti kaksi ensinmainittua olivat taas kerran pirteitä. Ikonen sai yhden näyttävän poikittaissyötönkin Aaltosen lapaan, laukaus kuitenkin suuntautui yli maalin.

Ilveksen paine kasvoi selvästi kolmatta erää kohti. Joukkueelta nähtiin paljon hyökkäysten rakentelua, nämä Blues kuitenkin pääsi järjestelmällisesti purkamaan. Kahdesti pelin aikana kotijoukkue joutui jopa heittämään kiekkoa pitkäksi.

Michael Keränen näki tilanteen samoin:

- Hyökkäyksiä pitäisi saada paremmin maalille asti ja niistä laukauksia, vähän puolitiehen jäi tänään.

Kolmannessa erässä Blues hoiti kolme ylivoimaansa paremmin kuin Ilves ainoansa. Tulos kuitenkin jäi puuttumaan.Tuloksena oli nähtävissä selvää turhautumista.

Jyrki Aho jossitteli vain yhden maalipaikan osalta:

- Kolmannessa oli tarpeeksi maalipaikkoja. Jos Hirschovitsin kuudella viittä vastaan ampuma laukaus olisi mennyt läpi, se olisi todennäköisesti ollut maali. Mutta kun oli ihmismassaa edessä. Puristetiin hyvin vastustajan päätyyn, oli hyvääkin, mutta pisteitä käsittääkseni saatiin nolla.

Aho oli silminnähden tyytymätön, mutta keskittyi saatuihin opetuksiin.

- Kuusikymmentä peliä runkosarjaa, joka pelissä pitäisi repiä kaikki irti, se on iso haaste. Voisi mennä otteluruuhkan taakse, mutta kolmas erä ei kerro väsymyksestä. Tai meikäläinen on ymmärtänyt fysiologian väärin. Opetellaan miten tylyjä ollaan itsellemme. Kova on prosessi, mutta pitäisi oppia.

Ilveksen puolella oltiin luonnollisesti tyytyväisiä:

- Hyvin saatiin pidettyä homma kasassa 60 minuuttia, totesi Michael Keränen.

Myös Tuomas Tuokkola oli myönteinen:

- Hyvin puolustettiin kolmas erä ja Kolppanen piti paketin kasassa. Blues veti vahvasti kuudella viittä vastaan lopussa, mutta silti selvittiin. Pelaajat ovat valmiita tekemään hommia.

Onko Ilveksellä jo tiimi koossa?

Viime kausien taloudellisen ja tuloksellisenkin vuoristoradan jälkeen Ilves on koonnut melko tuoreen pakan. Tämän kauden joukkueessa on lähes tusinan verran tuoreita nimiä, joskin osa näistä alunperin Ilves-kasvatteja.

Tuomas Tuokkola totesi kehitystyön olevan vielä alussa, mutta pelaajan vinkkelistä tilanne näyttää hyvältä:

- Yllättävän hyvin on joukkue hitsautunut yhteen, vaikka vaihtuvuus on ollut iso. Siihen nähden, että on uusi pelitapakin, ollaan klaarattu hyvin. Enkä näe miksi ei jatkossakin, kommentoi Michael Keränen.

Ilveksen uutta pelitapaa Keränen kuvaili lyhyesti:

- Pelataan kiekolla nykyään huomattavasti enemmän, se on aika mieleinen muutos.

Uusi omistustilanne näyttäytyy Keräselle enemmänkin kuin mieleisenä:

- Se on vakauttanut oikeastaan kaiken mahdollisen, nyt on pelaajilla hyvä työrauha hoitaa omaa hommaansa. Hallillakin näyttää olevan hyvä meininki, jatketaan samalla lailla.

» Lähetä palautetta toimitukselle