Bluesin vahva alku vei Ilvekseltä aseet

LIIGA / Raportti
Victor Westermarckin pelastus tästä tilanteesta oli ottelun tärkeimpiä puolustuspään suorituksia.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues tyrmäsi Ilveksen jo ensimmäisten vaihtojen aikana. Kim Hirschovitsin johtama ketju iski maalin sekä ensimmäisessä että toisessa vaihdossaan, eikä Ilves saanut kotijoukkueen etumatkaa missään vaiheessa kiinni. Loppulukemat Espoossa olivat varsin selvät 4−1.

Hyvän alun lisäksi Bluesin voittoa oli takaamassa tiivis puolustuspeli.

− Todellinen tasonnosto tiistaista. Löysimme sen bluesmaisen taistelutahdon ja periksiantamattomuuden, varakapteenin rooliin noussut Mikko Kuukka iloitsi.

Blues menetti edellisessä ottelussaan tärkeän lenkin puolustuksesta, kun Olli Malmivaara loukkaantui.

− Muiden, jotka ovat kokoonpanossa, täytyy pelata senkin edestä. Se on mahdollisuus muille. Viisikkopuolustaminen on kuitenkin ollut meidän vahvuus ja tulee olemaankin, Kuukka toteaa.

Ilves laukoi kohti maalia vain 17 kertaa. Vain kerran Blues on pitänyt vastustajan pienemmässä laukaisumäärässä, mutta tuossa marraskuussa pelatussa ottelussa Kärpät haki voiton Espoosta.

− Eiköhän jokainen katsonut peiliin. Lisäksi kotikaukalossa täytyy aina näyttää, kuka täällä määrää, Kuukka viestitti.

Kaksi maalia kolmessa minuutissa

Blues aloitti maalinteon jo ottelun ensimmäisessä vaihdossa. Kim Hirschovits syötti laidalta keskelle, ja Miro Aaltonen laukoi kiekon ohi Joonas Korpisalon. Seuraavan ykkösketjun vaihdon aikana Blues iski toistamiseen. Tällä kertaa Aaltonen syötti maalin takaa Ville Korhoselle, joka osui vanhaa seuraansa vastaan.

− Katastrofaaliset kaksi vaihtoa siihen ja rehellisyyden nimissä me emme tänään päässeet missään vaiheessa peliin kiinni. Tämä täytyy nollata pikaisesti, kun huomenna on uusi peli, Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkola arvioi.

Erän loppupuolella Atte Pentikäinen sai suihkukomennuksen. Muiden pelaajien kamppailessa kiekosta tilannetta vierestä seurannut Pentikäinen tuuppasi Robert Roobaa mailan päällä leukaperiin. Rooba talutettiin tokkuraisena pukukoppiin ja lehdistökatsomossa olleen virolaistoimittajan ottelusuunnitelmat menivät uusiksi.

Toisessa erässä Ilves pääsi paremmin pelin mukaan, kun Aleksi Mustonen riisti kiekon maalin takana Jani Niemiseltä ja lopulta Teemu Rautiainen toi tupsukorvat maalin päähän. Ilo jäi lyhytaikaiseksi, sillä Jari Sailio kuittasi osuman nopeasti. Matala rannelaukaus upposi helposti Korpisalon taakse.

Toisen erän aikana Blues kilisteli myös maalirautoja, kun Hirschovitsin tulinen laukaus osui yläputekeen. Päätöserään lähdettiin kuitenkin espoolaisten kahden maalin johdossa.

Ilves sai kolmannessa erässä enemmän laukauksia aikaan, mutta kovinkaan vaarallisia tilanteet eivät olleet Bluesin puolustaessa tiivisti. Sailio sai nimensä maalitilastoihin toisenkin kerran, kun hänen laukauksensa otti kimmokkeen Mikko Kukkosen mailasta, ja kiekko lensi kaaressa ohi Korpisalon.

Aikaisemmista peleistä poiketen Ilves-päävalmentaja Tuokkola ei riskeerannut erityisesti ja maalivahti pysyi maalilla koko ottelun.

− Hyvä pelin alku ja tehokas ennen kaikkea. Siihen olen tyytyväinen, että työnteon taso palasi jälleen sille tasolle, mitä sen pitääkin olla, Bluesia valmentava Jyrki Aho kiitteli.

− Kolmannen erän pelaamiseen täytyy olla tyytyväinen, Aho korosti.

Ilves pelaa perjantaina kotonaan TPS:ää vastaan. Bluesinkin seuraava peli on kotona, kun lauantaina Espooseen saapuu JYP. Muuten Bluesin ohjelma on loppukaudella vierasvoittoinen. Se ei huoleta puolustaja Kuukkaa.

− Alkukausi oli vieraspelien osalta vaikea, mutta nyt kun itseluottamus on kunnossa ja voittoja tulee kotona, tarvitsee vain siirtää tämä peli vieraskaukaloon.

» Lähetä palautetta toimitukselle