HPK nousi jumbopaikalta - puolustus pysyi tiiviinä

LIIGA / Raportti
HPK vei pisteet Hämeenlinnaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
HPK otti kolmannen voittonsa tämän vuoden puolella, kun se kukisti Bluesin Espoossa 2−1.

HPK:n otteissa näkyi se, että joukkue pystyi varmempaan peliin kuin monessa aikaisemmassa pelissä. Virheet olivat vähissä niin kenttäpelaajien kuin etenkin maalivahtien osalta. Samu Perhonen päästi taakseen vain yhden kiekon ja oli pitkälti takaamassa HPK:lle voittoa.

− Kolmeen pisteeseen voi olla tyytyväinen. Pelillisesti kuitenkin Blues repi meidän kiekollisen pelin pois, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen totesi.

Avauserä tarjosi hyvin vähän muisteltavaa. Kertaalleen aikaisemmin hyvässä maalipaikassa täysin epäonnistuneen laukauksen laukonut Juhani Jasu osui maalinedusruuhkasta ties kuinka monennella yrityksellä. Toisessa päässä lähimpänä maalintekoa oli Bluesin kultakypäräksi Otso Rantakarin lähdön jälkeen noussut Peter Tiivola, joka ei onnistunut hyödyntämään Samson Mahbodin tarjoamaa syöttöä. 

Toisessa erässä kumpikaan joukkue onnistunut maalinteossa. Sekä Perhonen että Kähkönen pääsivät heilauttamaan hanskojaan tyylikkäästi, minkä lisäksi Mahbodin hyvä maalintekopaikka ei edennyt edes kohti maalia.

Erittäin hyvin päätöserän aloittanut HPK venytti etumatkansa kahteen maaliin, kun espoolaiskasvatti Waltteri Hopponen hyödynsi tilanteen, jossa kiekko pomppi Veeti Vainion lavan yli. Kiekottelu Santeri Vuotin kanssa toimi ja Hopponen teki liigauransa toisen maalin. Blues nousi taisteluun tiukemmin, kun Sebastian Mobergin laukaus epäonnistui ja muuttui samalla hyväksi syötöksi Jussi Makkoselle. Maali oli Makkoselle vasta kauden kolmas. 

HPK onnistui puolustamaan varsin hyvin loppuun asti ja nappasi kolme pistettä mukaansa Hämeenlinnaan. Ottelun viime hetkillä Tiivola laukoi niukasti ohi ja näin summerin soidessa HPK saattoi aloittaa voitonjuhlat.

− Pystyimme parantamaan peliä kolmanteen erään. Siihen olen tyytyväinen, Arvonen sanoi.

− HPK:n avausmaalin jälkeen meininki hiipui pelaamisesta. Kova, tasainen peli isossa kuvassa, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho luonnehti.

− Takaa-ajossa päästiin riskejä ottamalla hyviin paikkoihin. Kuudellakin oli pari puolittaista paikkaa, josta olisi tasoituksen voinut tehdä. Emme kuitenkaan onnistuneet tänään. Oikeille alueille pitäisi rynniä ja saada kiekkoja, mutta tänään oli liikaa niitä hetkiä jolloin sitä ei tehty.

Voittonsa HPK jätti keskiviikkona huilanneen Ilveksen sarjajumboksi. Bluesiin on matkaa kuusi pistettä ja pudotuspelipaikkaan yhdeksän.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo