Espoolaisnuoriso taas HPK:n kiusana

Jari Sailio ratkaisi sekä yksin että yhdessä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
HPK saapui keskiviikkona Espooseen hakemaan kuittausta 1-4-kotitappiostaan. Toisin kävi, vaikka vastassa oli materiaaliltaan jatkuvasti ohuempi Blues. Tuplapelien toinen näytös tarjosi kiekkoviihdettä pitkän kaavan mukaan ja niukan voiton kotiyleisön riemuksi.

Blues on ollut jatkuvasti nuorenemaan päin, mutta yllättänyt asiantuntijat ennakkoluulottomalla pelillään. Nyt Bluesin tulokkaitten rivistöön liittyi ensimmäistä liigapeliään pelannut 19-vuotias Matias Nisula. Vastustajan arkkuun nakutti kuitenkin eniten nauloja joukkueen seniori, 29-vuotias Jari Sailio.

Ensimmäisessä erässä vieraat saivat laukauksia maalia kohti selvästi enemmän kuin kotijoukkue. HPK-vahti Jere Myllyniemi joutui olemaan kiekon tiellä vain kerran. Hyviä nousuja Bluesiltakin nähtiin, mutta laatupaikkoja ei syntynyt. Molemmat ryhmät hoitivat myös alivoimansa tarkasti, HPK:n saatua kaksi ja Bluesin yhden kaksiminuuttisen.

Toisessa erässä HPK:n tiiviimpi materiaali alkoi näkyä ja erän alussa pelattiin liki yhtä maalia. Laukaukset kirjattiin selkein numeroin 20-4 vierasjoukkueelle. Vierailijat saivat viimein kuparisen rikki erän jälkipuoliskolla, kun Bluesin Samson Mahbod istui jäähyä huitomisesta. HPK:n Joni Tuulola laukoi viivasta ja Severi Sillanpää ohjasi kiekon reppuun. Videotarkistus osoitti, että maila ei ollut liian korkealla.

Kotijoukkuekin sai tilaisuutensa Antti Bruunin rangaistuksen aikana. Espoolaiset eivät kuitenkaan saaneet rakenneltua kummoista ylivoimaa.

Blues nousi kolmannessa

Valmentaja Pasi Arvosen mukaan suurin este HPK:n tuloksenteolle seisoi vastustajan maalilla.

— Kyllä meillä maalipaikkoja oli aivan riittävästi siihen kahteen ensimmäiseen erään. Kaapo Kähkönen oli loistava tänään.

Kolmannen erän alussa kotijoukkue siirtyi kuskin paikalle. Laukausten määrä kääntyi Bluesin hyväksi ja joukkueelta nähtiin vahvaa yrittämistä kautta linjan. Myllyniemi joutui torjuntatöihin yhdeksän kertaa ensimmäisen kolmen vartin aikana. Sitkeä puurtaminen tuotti tulosta ajassa 55.56. Bluesin Ilmari Pitkänen antoi tarkan syötön vauhdissa olleelle Sailiolle, joka purjehti näyttävästi kahden puolustajan välistä ja upotti kiekon sisään.

Blues-joutui kuitenkin samantien ongelmiin kun Joonas Niemelä kampitti Henrik Forsbergin nurin oman maalin takana jäähyn arvoisesti. Hyvävireinen Blues-vahti Kähkönen kuitenkin esti takaiskut.

Arvonen kehui vastustajaa sitkeydestä. Hänen mukaansa viimeiset kymmenen minuuttia olivat ratkaiseva este HPK:n voitolle.

— Olimme pirun hyviä 50 minuuttia ja sitten yksi nukahdus. Kaveri pääsi tasoihin ja sitten meiltä hukkui taas se oma pelaaminen.

Viihdettä loppuun asti

Jatkoaikaa pelattiin enimmäkseen neljällä kolmea vastaan. Ensin Bluesin Jere Seppälä huitaisi Joonas Lehtivuorelta mailan käsistä kaksiminuuttisen arvoisesti. Sitten HPK:n Tuulola puolestaan otti vastaavan jäähyn kampeamalla Seppälän nurin. Blues-fanit olisivat vaatineet enemmänkin rangaistuksia mailalla estämisestä, mutta enempää ei vihelletty. Molempien joukkueiden valmentajat käyttivät myös aikalisänsä jatkoajalla.

Voittomaalikilpailussa tarvittiin seitsemän kierrosta voittajan ratkaisemiseen. HPK:n Lehtivuori sekä Bluesin Sailio ja Mahbod pääsivät kukin yrittämään maalintekoa useampaan kertaan. Kaikki vaihtoivat taitavasti taktiikkaansa vetojen välillä ja keräsivät täydet pinnat. Ratkaisun koko ottelulle toi kuitenkin Mahbodin näyttävä peippaus oikeaan alakulmaan.

Blues-luotsi Jyrki Ahon mielestä peli oli heille edellistä HPK-kamppailua hankalampi, mutta näki jännittävän loppuratkaisun myönteisessä valossa.

— Ennen kaikkea tuo loppu oli hyvää jääkiekkoviihdettä.