Aaltonen nousi Blues-kannattajien sankariksi

LIIGA / Raportti
Petr Zamorsky pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Jo kaksi kertaa tällä kaudella HPK:n voittanut Blues oli vahvempi myös kauden kolmannessa kohtaamisessa. Miro Aaltonen onnistui kahdesti maalinteossa ottelun toisessa erässä.

Blues sai ison tilaisuuden ensimmäisen erän lopulla, kun Petteri Nikkilä komennettiin suihkuun Kai Kantolaan kohdistuneesta taklauksesta. Rangaistus annettiin polvitaklauksesta, vaikka leikkaaminen olisi ollut oikeampi tulkinta, sillä taklaus oli menossa ohi ennen kuin Nikkilä laittoi takapuoltaan Kantolan polvien eteen.

Ville Korhonen otti kauden ensimmäisen kaksiminuuttisensa keskeyttäen Bluesin ylivoiman, mutta kun hänen rangaistuksensa oli päättynyt, Bluesin ylivoimaa oli jäljellä vielä kaksi minuuttia. Kim Hirschovits tarjoili Aaltoselle syötön, josta tämä ei erehtynyt.

Lähes samanlaisesta syötöstä syntyi myös Aaltosen toinen maali, joskin se syntyi nopeasta vastahyökkäyksestä ja syötön antajana oli Bracken Kearns.

− Ainahan se on kiva tehdä maaleja. Peli-ilo on ollut koko ajan korkealla, mutta toivottavasti näistä tulee lisää virtaa jatkoon, Aaltonen totesi.

Aaltonen valittiin Bluesin joukkueen puolesta huudattamaan fanikulmausta.

− Jätkät töni mut sinne, Aaltonen näki vaatimattomasti valinnan.

Blues osasi pelata järkevästi siinä mielessä, että se ei ottanut ainoatakaan rangaistusta ollessaan johtoasemassa. Blues ei tosin saanut myöskään yhtään ylivoimaa Nikkilän viiden minuutin rangaistuksen lisäksi.

− HPK:lla on hyvä ylivoima, joten oli tärkeää että pystyttiin pelaamaan viidellä viittä vastaan, Aaltonen arvioi.

Ensimmäisestä ja toisesta erästä valmentajat olivat lyhytsanaisia. HPK:n päävalmentaja Pasi Arvosen mielestä ensimmäinen erä oli hyvä ja toinen huono, Bluesin Jyrki Ahon näkemys oli täysin päinvastainen. Vain kolmas erä kirvoitti valmentajia tarkempiin kommentteihin.

− Yritettiin takaa niin pirusti, mutta ei vaan onnistuttu. Hyviä paikkoja oli, mutta Blues puolusti hyvin, emmekä päässeet hakkaamaan ripareita sisään, Arvonen näki.

− Peleissä on omat momentumit ja ne ovat illasta toiseen äärimmäisen tasaisia. Täytyy olla tyytyväinen lopun taisteluilmeeseen ja siihen, kuinka ukot laittoivat jäätä peittoon, Bluesin päävalmentaja Aho kiitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle