Kotijoukkueen kapteeni ratkaisi jälleen

LIIGA / Raportti
Nieminen pysäytti Somervuoren ja aloitti Bluesin voitonjuhlat.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Tammikuun tasaus oli nimensä mukainen Bluesin ja HIFK:n välillä. Molemmissa peleissä ratkaisua haettiin jatkoajalta, Espoossa jopa voittomaalikilpailusta asti. Kun molemmat pelit päättyivät kotivoittoon, pisteetkin menivät tasan.

Perjantaina jatkoajan sankariksi nousi HIFK:n Ville Peltonen. Tällä kertaa Blues vei voittomaalikilpailun, jossa Kim Hirschovits onnistui ainoana maalinteossa. Näin lauantaina lopputulos kirjattiin taululle lukemin 3-2.

- Kova taistelupeli, kuten eilenkin. Tänään olisi vain vielä kovemmalla duunilla ansaittu pomput meidän hyväksi, HIFK-valmentaja Joonas Tanska kommentoi.

Ottelupari ei pettänyt odotuksia, mitä tiukkoihin taisteluihin tulee. Vaikka HIFK voitti perjantaina ja Blues lauantaina, pelin painopisteet huomioiden oikeudenmukainen tulos olisi kenties ollut juuri päinvastainen.

Lauantain peli alkoi Blues-merkkisesti. Siim Liivik vei rystylaukauksellaan kotijoukkueen johtoon jo 28 sekunnin jälkeen. Ryan Thang otti kaksiminuuttisen juuri ensimmäisen minuutin täytyttyä, mutta Blues ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa. Sen jälkeen peli tasoittui vähitellen.

- Tultiin peliin oikealla tavalla. Jatkettiin samalla tavalla kuin eilenkin, vaikka se peli hävittiin. Sitten kuitenkin päästettiin itsemme irti pelistä, Blues-luotsi Jyrki Aho kommentoi.

- Emme saaneet sellaista alkua kuin halusimme. Onnistuimme kuitenkin nousemaan tilanteesta, HIFK-puolustaja Jason DeSantis kommentoi.

Blues taisteli takaisin tasoihin

Toinen erä alkoi pyörityksellä samassa päädyssä kuin ensimmäinenkin. Janos Hari pelattiin vapaaseen paikkaan ja hän laukoi ranteella tasoituksen. Hirschovitsin jäähyn aikana HIFK siirtyi johtoon DeSantisin siniviivalämärillä.

- Siinä oli hyvää maskia (Iiro Pakarinen) maalin edessä. Näin hyvin tilaa laukaukselle ja se meni sisään, maalintekijä näki tilanteen.

Blues tuli tasoihin erän lopussa. Daniel Fernholm antoi harhasyötön ja Eetu Pöysti ajoi kiersi maalille. Ilmari Pitkänen sohi maalin edestä lukemiksi 2-2.

- Ei sillä ole väliä, mikä kenttä on vastassa, aina täytyy olla valmiina, DeSantis arvioi Liivikin ketjua.

Kolmas erä oli tasainen. DeSantis kilautti kertaalleen yläputkeen, joten tällä kertaa voi todeta tolppien olleen Bluesin puolella.

Jatkoajalla HIFK sai pelata kahdesti ylivoimaa, yhteensä kolmen minuutin ja 20 sekunnin ajan. Ensin Liivik osui korkealla mailalla HIFK-pelaajan kasvoihin, ja juuri sen päätyttyä Blues sai joukkuerangaistuksen.

- Sanoin sille, että "sä olet vitsi". Ei olisi pitänyt sanoa mitään, mutta onneksi jätkät hoitivat alivoiman hyvin, Aho kertoi.

Voittomaalikilpailussa Bluesin kapteeni Kim Hirschovits onnistui kotijoukkueen toisena laukojana. Kun viisi muuta miestä eivät tehneet maalia, kaksi pistettä jäi Bluesille sen kauden ensimmäisessä voittomaalikilpailussa.

Molemmat joukkueet ovat sarjataulukossa samalla sijalla kuin ne olivat myös ennen tammikuun tasausotteluita: HIFK viidentenä ja Blues kahdeksantena.

- Molemmat ottelut olivat kovia. Blues on hyvä karvauspelissä ja tuovat paljon energiaa kentälle. Olisimme toivoneet toisenlaista tulosta, mutta näin se vain menee, DeSantis arvioi.

Molempien joukkueiden seuraava ottelu on HPK:ta vastaan. Blues vierailee Hämeenlinnassa tiistaina ja torstaina HPK vierailee Nordenskiöldinkadulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle