HIFK:n salama-alku kuihtui vain kahteen pisteeseen

HIFK johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 3-0, mutta Blues onnistui hivuttautumaan tasoihin ottelun edetessä. Lopulta HIFK vei Espoosta mukanaan kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen.

Bluesin ja HIFK:n välisen ottelun lähtökohtana oli kahden kovasti vaajamiehisen joukkueen taisto. Blues sai vain vaivoin kasaan neljä ketjullista hyökkääjiä ja HIFK:lla kuumeisena, loukkaantuneena tai pelikiellossa oli yhteensä yhdeksän pelaajaa.

HIFK olisi voinut helposti ratkaista ottelun jo ensimmäisen erän lopussa tai toisen erän alussa. Ratkaiseva isku jäi kuitenkin antamatta ja Blues kipusi mukaan voittotaisteluun. Lopulta HIFK otti voiton voittomaalikilpailussa.

- Ehkä oltaisiin kaivattu terävämpää hyökkäypeliä, kun pelattiin kolmen maalin johtoasemassa. Tässä ei kuitenkaan onnistuttu. Onneksi saatiin kuitenkin kaksi pistettä, siitä kiitos, HIFK:n päävalmentaja Kari Jalonen arvioi.

HIFK iskee lähes kuolettavan alun

Blues tuli otteluun totaalisesti takki auki. Hieman yli kahden minuutin kohdalla valotaululla komelikin vieraiden 2-0-johto.

Lennart Petrell vei vieraat hieman helpohkosti johtoon jo ottelun avausminuutilla. HIFK:n hyvän alun kruunasi joukkueen nelosketjun rakentama 2-0-osuma, jonka viimeisteli ensimmäistä liigaotteluaan pelannut Teemu Tallberg.

- On se hienoa aloittaa liigaura, kun HIFK:n paidassa tekee ensimmäisessä pelissä ja sen ensimmäisessä vaihdossa maalin, Tallberg hehkutti.

Syötön osumaan tarjoili niin ikään liigassa debytoinut Niko Piiparinen.

- Hävisin satkun seuran sakkokassaan, kun pojat tekivät ensimmäisessä pelissään maalin, murehti puolestaan pilke silmäkulmassaan valmentaja Jalonen.

HIFK:n salama-alun jälkeen peli tasoittui hieman, mutta kunnollisiin maalipaikkoihin Blues ei ensimmäisessä erässä päässyt lukuun ottamatta yhtä Sami Blomqvistin ohjausta maalin edestä. HIFK puolestaan keskittyi ennemmin puolustamaan johtooaan kuin hakemaan lisäosumia.

Erän lopussa HIFK näytti ratkaisevan ottelun. Kultakypärää kantanut Teemu Ramstedt pääsi kuin varkain namuttelemaan kiekon Blues-maalin yläkulmaan.

Blues tarjoili vieraille vielä 5-3-ylivoimamahdollisuuden erän päätteeksi, kun Jani Lajunen hankki 2+2-minuutin istunnon. Valmiiksi jäähyaitiossa istui tuolloin Jarkko Immonen. HIFK:n neljäs maali jäi kuitenkin syntymättä ja erätauko pelasti isäntäjoukkueen enemmiltä takaiskuilta.

- Aivan lapsellinen ensimmäinen erä meiltä. Valmistautuminen ei ollut onnistunut tällä kertaa, oltiin vähän arkoja. Se menee tietenkin minun piikkiini, Bluesin päävalmentaja Petri Matikainen manasi.

Blues tulee rinnalle

Toisen erän HIFK pääsi aloittamaan ylivoimapelillä. Vierasjoukkueen pyöritys oli kuitenkin vaisun oloista, eikä kunnollisia tilanteita pystytty luomaan Iiro Tarkin maalille.

Kun HIFK tuntui menettäneen kaiken hyökkäyshalukkuutensa, Blues pääsi vähitellen peliin mukaan.
Espoolaiset jaksoivat sinnikkäästi hakea avausmaalia, joka syntyi hieman helpohkosti pienestä kulmasta. Juuso Puustisen tarkka rannelaukaus upposi etuyläkulmaan ohi HIFK:n maalia vartioineen Jan Lundellin, kun ottelu oli ylittänyt puolivälin.

Toisen erän lopussa Blues hivuttautui maalin päähän. HIFK:n seisoskelu omassa päässä kostautui, kun Camilo Miettinen ohjasi Patrik Lostedtin kääntölaukauksen HIFK-maaliin.

- Blues oli parhaimmillaan toisessa erässä. Kun peli oli 0-3, me höllättiin pikkusen, siitä pieni miinus. Olisi pitänyt lyödä siinä vaiheessa kiekko maaliin, Kari Jalonen manasi.

Kolmannessa erässä Blues haki raivokkasti tasoitusta. Oivallisen mahdollisuuden espoolaisille tarjoili Martti Järventie, joka otti turhan estämisjäähyn päätöserän puolivälissä. Blues käytti mahdollisuuden hyväkseen, kun Miettinen teki ottelun toisen osumansa lyömällä kiekon miinuskulmasta Jan Lundellin kautta maaliin.

Bluesin tasoituksen jälkeen vierasjoukkue heräsi puolustusorientoituneesta horroksestaan ja erän lopulla molemmilla joukkueilla oli muutama mainio paikka ratkaista ottelu.

Jatkoajalla Blues haki innokkaammmin voittoa, mutta lukuisista hyvistä yrityksistä huolimatta ottelu ratkaistiin voittomaalikilpailussa. Ratkaisun ja kisan ainoan maalin ampui vasta viidennessä parissa Ross Lupaschuk, jonka tarkka laukaus löysi tilaa Iiro Tarkin kilpikädenpuoleisesta yläkulmasta.

Jalonen huolissaan pelaajapulasta

Ottelun jälkeen HIFK:n päävalmentaja Kari Jalonen vaikutti helpottuneelta. Joukkueesta tippui kuumesairaana sivuun kuusi pelaajaa, eikä Jalonen odota yhdenkään heistä palaavan pelaavaan vahvuuteen vielä tämä viikon kuluessa.

- Toivottavasti ei tule uusia sairastapauksia, Jalonen pohdiskeli.

- Sunnuntaina alkoi tippua ukkoa oikein urakalla, viimeisenä Toni Söderholm aamutreenien jälkeen.

Täydennysmiehet saivat Jaloselta positiiviset arviot.

- Suuri kiitos Kiekko-Vantaalle Roope Talajasta ja omalle juniorityölle Tallbergista ja Piiparisesta, Jalonen kiitteli.

Bluesin Petri Matikainen puolestaan on jo tottunut pitkään poissaololistaan.

- Meillä tämä on ollut tällaista koko alkukauden ajan, Matikainen heitti.

- Meiltä oli tänään seitsemän tai kahdeksan pelaajaa sivussa.

- 45 minuuttia pelattiin ihan mallikasta peliä ja 20 minuuttia menee roskakoriin. Oltaisiin voitu voittaakin tänään. Hieno nousu tänään antaa meille uskoa, Matikainen makusteli.

Illan tyytyväisin mies oli kuitenkin liigauransa maalilla aloittanut Teemu Tallberg.

- Ihan hyvä mieli jäi, kun kaksi pistettä saatiin vieraissa, Tallberg arvioi liiga-avaustaan.