HIFK:n lähes kolmen vuoden piina sai päätöksen

LIIGA / Raportti
HIFK:n ykkösketju oli tänään täysin pitelemätön.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Liiga-kausi avattiin perjantai-iltana seitsemällä paikkakunnalla, niin myös Espoossa. Pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa taisteltiin niin kentällä kuin katsomossakin. Lopulta punapaitainen vierasjoukkue poistui tylyin lukemin kaukalosta voittajana.

Bluesin ja HIFK:n välisissä otteluissa on aina ollut todella lämpimät välit, ja sitä se oli myös tänäänkin. Varsinkin vierasjoukkue halusi ja pääsikin kotijoukkueen ihon alle jakamalla useita kymmeniä kovia taklauksia.

Espoolaisten tuorein vahvistus Samson Mahbod sai myös tuntea, miten kovaa Suomessa osataan pelata. Avauserän puolivälissä Matt Generous antoi perjantai-illan kunniaksi maukkaan pusun Mahbodille, joka selvästi menetti keskittymisensä loppupelin ajaksi.

Blues painosti − HIFK maalaili

Ottelun alku oli selkeästi Bluesin hallintaa, sillä kiekkoa pyöriteltiin vaarallisen näköisesti vierasjoukkueen alueella. Bluesin pelaamisesta kuitenkin tuntui puuttuvan se viimeinen terävyys ja ahneus mennä maalipaikoille, joten avausmaalia ei kotijoukkueelta nähty hyvästä yrityksestä huolimatta.

Lopulta vierasjoukkueenkin moottori lähti käyntiin ja Juuso Puustisen tekemän avausmaalin jälkeen HIFK teki toisenkin osuman, kun kiekko pelattiin kauniin kuvion päätteeksi ruotsalaisvahti Christian Engstrandin selän taakse. Asialla oli pirteästi läpi ottelun pelannut HIFKin ykkösketju. (Zaborsky−Ramstedt−Rask)

− Aika verkkainen pelin alku meiltä, mutta siihen kaksi tärkeää maalia jonka avulla saatiin pienoinen apina pois selästä, kommentoi HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen.

Hyvää yötä Espoo

Ottelun toinen ja kolmas erä menivätkin sitten täysin vierasjoukkueen hallinnassa. Kotijoukkue ei edes näyttänyt heräämisen merkkejä saati sitten minkäänlaista takaa-ajon käynnistämistä.

Vierasjoukkueen täydellinen ilta oli jo lähes varma asia, kunnes kotijoukkueen Ville Korhonen sivalsi kiekon ohi Ville Husson, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä vain reilun minuutin verran.

Läpi ottelun ajan ollut pienoinen kipinä ei kuitenkaan missään vaiheessa päässyt roihahtamaan ilmiliekkeihin. Varsinkin kotijoukkueen Siim Liivikillä ja vieraiden Micke-Max Åstenilla oli tänään hermot koetuksella.

Jos oli kotijoukkue kaukalossa tänään vaisu, niin sitä vaisumpi oli Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho ottelun jälkeen.
− Pelattiin kauden surkein peli kauden avauspelissä. Jääkiekko on luistelua, taistelua ja reagointia vaativa peli, jos niissä osa-alueilla hävitään niin hävitään myös ottelukin.

HIFK:n voitto oli myös pitkän piinan päätös, sillä vierasjoukkue oli viimeksi kaatanut Bluesin kotonaan kaudella 2012-2013.

− Ei voitto helpolla tullut, ihan täysillä tultiin ja annettiin kaikkemme. Hyökättiin ja puolustettiin joukkueena hyvin, sekä loput hoiti loistavasti maalilla pelannut Husso, kommentoi ottelun sankari Joonas Rask.

Kotijoukkueella ei tuntunut tänään onnistuvan mikään, eikä varsinkaan ylivoima joka oli kuin varjo viime kauden liigan tehokkaimmasta ylivoimasta. Jos oli ylivoima tahmeaa Bluesilla, oli se sitä myös Raskin mukaan punapaidoillakin.

− Paljon on vielä parannettavaa meidän pelaamisessa, varsinkin ylivoimaan kaivataan lisää terävyyttä. Tänään pelattiin todella luokatonta ylivoimaa, joten tästä on hyvä lähteä parantamaan sitäkin osa-aluetta.

Kotijoukkueen kannattajat laittoivat kaiken peliin, mutta sekään ei riittänyt.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Mikäli kaukalossa taisteltiin lujaa, niin katsomossa oli myös käynnissä luja taistelu. Alkuun tuntui, ettei halliin olisi saapunut lainkaan HIFK-faneja, mutta ottelun edetessä myös punapaitoja alkoi näkyä ja kuulua entistä enemmän.

Kahden maalin miehenä tänään kunnostautunut Rask antoi hymyssä suin kiitoksensa HIFK-kannattajille.
− Mukavaa oli nähdä paljon punapaitoja katsomossa. Hieno tunnelma oli pelata, näiden kannustuksien edessä jokainen jätkä antoi varmasti kaikkensa.

Molempien joukkueiden liigataival jatkuu jo heti huomenna lauantaina, kun Blues matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi, ja HIFK isännöi kotonaan Rauman Lukkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo