HIFK taisteli jatkoaikavoittoon

Kotijoukkue Blues oli pitkään kiinni voitossa Espoon illassa. HIFK nousi tasoihin vain seitsemän sekuntia sen jälkeen, kun Dennis Endras oli vaihdettu kuudenteen kenttäpelaajaan. Lopullinen ratkaisu syntyi jatkoajalla kapteeni Ville Peltosen toimesta.

Hetkeä ennen tasoitusmaalia Blues oli vetänyt pitkän kiekon HIFK-pyörityksen päätteeksi, mutta kenties viisaasti toimien HIFK ei ottanut aikalisää tilanteessa. Yhden purkutilanteen jälkeen HIFK sai kiekon uudestaan Bluesin alueelle, jossa Janne Pesonen antoi kiekon maalille ja Mikael Granlund jatkoi siitä yhdellä kosketuksella Eero Somervuorelle. Laitahyökkääjällä oli hyvin tilaa laittaa kiekko erinomaisen paluun tehneen Patrick Galbraithin ohi.

– Hirveä potentiaali tässä joukkueessa on. Päätöserässä ei löytynyt yksi, vaan kaksi vaihdetta lisää, HIFK:n valmennuksesta kommentointivuoron saanut Pasi Sormunen näki.

Jatkoajalla HIFK oli aktiivisempi ja lopulta Eero Somervuori antoi kaatuessaankin syötön, josta Ville Peltonen laukoi kiekon maaliin. Näin HIFK:lle kaksi pistettä, Bluesin oli tyytyminen yhteen.

Maaleja vain yhteen päähän

HIFK oli avauserässä niskan päällä. Se teki avausosumansa ylivoimalla, kun Oskari Korpikari oli roikkunut Mikael Granlundissa. Maalitilanteessa Mikko Kousa antoi syötön toiselle puolelle Ville Peltoselle, joka onnistui toisella yrittämällään maalinteossa.

Aikaisemmalla ylivoimalla HIFK:n puolustajat Daniel Fernholm ja Kousa olivat kilistelleet maalirautoja noin puolen minuutin sisään.

Toinen erä oli Bluesin ottelun paras. Joukkue aloitti erän ylivoimalla, joka ei vielä tuonut tulosta. Vähän myöhemmin Camilo Miettinen onnistui ohittamaan Endrasin ensimmäistä kertaa ottelun aikana. Miettinen oli osallisena myös Bluesin toisessa osumassa, jossa Tommi Huhtala ohjasi hänen laukauksensa HIFK-maaliin.

Somervuori kaatui jatkoajalla, HIFK ei

Kolmannessa HIFK kesti kaksi Siim Liivikin saamaa rangaistusta ja pääsi sen jälkeen aloittamaan kunnollisen takaa-ajonsa, mikä tuottikin tulosta viimeistä edellisellä minuutilla. Yhdellä alivoimista Petteri Wirtanen pääsi läpiajoonkin, mutta sillä kertaa Galbraith oli etevämpi.

Voittomaalikaan ei ollut kaukana varsinaisella peliajalla, mutta Kimmo Kuhta ei päässyt irtokiekkoon tarpeeksi nopeasti, vaan tilanne kariutui.

– HIFK:ssa on hirveä määrä yksilötaitoa. Siitä tässä tuloksessa aika pitkälti on kysymys, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki arvioi.

Erikoistilanteet ratkaisijana

HIFK teki ensimmäisen maalinsa viidellä neljää vastaan, toisen kuudellä viittä vastaan ja kolmannen neljällä neljää vastaan. Se osoittaa toisaalta hallitsevan mestarin vahvuutta, mutta myös Bluesin heikkoutta.

– 5-5-peli meni meille 2-0. Jäähyt haittaavat kuitenkin paljon meidän peliä, Marjamäki näkee.

Onkin selvää, että tätä yritetään parantaa.

– Erikoistilannepeliä tulemme harjoittelemaan tauon aikana, Marjamäki kertoo.

– Nyt ollaan kuitenkin saatu sairastuvalta miehiä takaisin, se auttaa tässä asiassa.

Sormunen kiitteli joukkueensa esitystä keskimmäistä erää lukuun ottamatta.

– Saimme peliin hyvän startin, tasapaino hyökkäyksen ja puolustuksen välillä toimi. Toisessa erässä luistelu putosi hiukan, mutta toki se oli Bluesilta hyvä erä. Tiukoille meni peli, mutta onneksi saatiin se maali lopussa.

Blues pääsee siirtymään nyt maaottelutauolle. HIFK:lla on edessä yksi runkosarjan huipentumista, kun se isännöi lauantaina talviklassikkoa Olympiastadionilla. Vastassa on luonnollisesti paikalliskilpailija Jokerit.

Mahdollinen harmi HIFK:lle voi olla Markus Granlundin sivuunjäänti kolmannessa erässä. Sormusen mukaan kyseessä on ylävartalovamma, ja hänet otettiin sivuun varmuuden vuoksi.