Blues paransi kovaa tilastoa värikkäässä pelissä

Jari Sailio oli yksi ottelun kahdeksasta maalintekijästä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Blues ja voittomaalikilpailut ovat olleet lähes lyömätön yhdistelmä tällä kaudella. Myös torstain ottelu HIFK:ta vastaan kääntyi Bluesille maalein 5-4.

Kuten numeroista voi odottaakin, peli oli erittäin värikäs ja tarjosi monenlaista viihdettä. HIFK iski tehokkaasti erikoistilanteista, kun taas Blues oli vahva erityisesti vastustajan maalin edessä.

− Sieltähän ne maalit pitääkin tehdä. Kiekkoa pitää toimittaa sinne, ja äijien olla menossa. Tänään oli hyvät liikkeet. Tuntui hyvältä pelata, Blues-hyökkääjä Jari Sailio näki.

Siniset ja punaiset ovat vastakkain kolme kertaa yhdeksän päivän aikana, kun Blues valitsi HIFK:n vastustajaksi tammikuun tasauspeleihin.

− Hyviä pelejä aina, vähän kuin paikalliskamppailua. Hyvä fiilis pelata näitä, myös HIFK:ta edustanut Sailio totesi.

Ensimmäisessä erässä Blues oli hallitsevampi osapuoli, mutta HIFK teki avausmaalin komean kuvion jälkeen. Neljällä nopealla syötöllä pelattiin paikka Matti Kupariselle, joka sai laittaa kiekon tyhjiin.

− Ensimmäinen erä oli ehjin, siinä määrättiin 5-5-pelissä. Vastustajan erikoistilannepelaaminen käänsi erän heille, Bluesin valmentaja Petteri Väkiparta näki.

Toisessa erässä Blues iski kolmesti. Ville Korhonen teki paluukiekosta ensimmäisen osuman ja Kim Hirschovits kaksykkösestä toisen. Kolmannesta maalista vastasi Sailio.

HIFK sai mahdollisuuden kavennukseen, kun Olli Malmivaara sulki kiekon maalivahdin alueella. Nikolai Goldobin ei jättänyt rangaistuslaukausta hyödyntämättä.

HIFK:n tehokas ylivoima jatkui kolmannessa erässä Lauri Taipaluksen osuman myötä. Blues meni vielä kerran johtoon Miro Aaltosen osumalla, mutta ensimmäistä liigaotteluaan pelannut Miro-Pekka Saarelainen ohjasi tasoituksen ja edessä oli jatkoaika.

Muutenkin Saarelainen pelasi vahvasti ja pääsi usein maalipaikoille. Avausmaali oli lähellä jo ensimmäisessä erässä, mutta silloin Eetu Laurikainen sai patjansa eteen. Myös jatkoajalla Blues-vahti torjui Saarelaisen yrityksen.

Molempia joukkueita riepotellut flunssa-aalto oli vienyt myös Bluesin päävalmentajan Jyrki Ahon pois joukkueen riveistä. Niinpä Bluesin peliä johti tänään Väkiparta:

− Hyvä voitto, pisteitä tarvitaan aina. Kahdessa erässä olikin kahden ottelun tapahtumat. Selvittiin siitä kuitenkin, ja saatiin peliä kasaan kolmannessa erässä. Iso tappo siihen loppuun.

Myös HIFK:n pelinjälkeiset kommentit jakoi apuvalmentaja.

− Sattui ja tapahtui kaikennäköistä, paljon maaleja, ei mikään valmentajan ihanne. Meiltä hyvä tulo peliin. Päästiin tappelemaan voitosta ylivoimilla, mutta tällä kertaa jäi piippuun, Pekka Kangasalusta totesi.