Pisteet Espooseen kapteenin neljännelläsadannella

Kapteenin 400. piste oli voittomaali ottelussa Ässiä vastaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Liigan parhaalle vierasjoukkueelle ei irronnut pisteitä Espoosta, vaan Blues käänsi jälleen yhden tiukan taistelun itselleen.

Maajoukkuetauolta palannut Blues ja maanantaina Porissa pelannut Ässät väänsivät tiistaina tasaisen ottelun, jossa riitti vauhtia, vaikkakaan turhan monia hyviä maalipaikkoja ei nähty.

Blues näytti avauserässä, että joukkueen ylivoiman vaarallisuus ei ollut hävinnyt mihinkään tauon aikana. Liigan paras ylivoimajoukkue tarvitsi osumaansa vain 25 sekuntia, kun muu ylivoima veti ässänelikon puoleensa ja Siim Liivik pääsi kuittaamaan täysin vapaasti maalin edestä. Blues ehti pelata hetken toista ylivoimaansa erän lopussa, eikä lisäosuma ollut tuolloinkaan kaukana.

Ässien ylivoima ei kyennyt samankaltaisiin ihmetekoihin yhdellä yrityksellään, mutta tasakentällisin avauserä oli melko tasaista kiekkoa.

Toisessa erässä Ässät sai pidempiä hyviä pyörityksiä aikaan. Yksi täysosumakin syntyi Juha Kiilholman melkoisen soolosuorituksen seurauksena. Hyökkääjä kiersi maalin takaa b-pisteen kaarelle, mutta ei löytänyt syöttöpaikkaa, joten laukoi itse kohti maalia ja ohitti Jani Niemisen.

Hirschovitsille jälleen yksi merkkipaalu

Espoolaiset pääsivät kuitenkin johtoon vielä loppua kohden tasoittuneen toisen erän lopulla, kun Kim Hirschovits sai maalin edessä poikittaissyötön Ville Korhoselta. Ässien nuori hyökkääjä Jarno Kärki jäi tilanteessa pahasti jälkeen, ja Blues-kapteeni pääsi tekemään maalin, joka oli samalla pelaajan uran neljässadas Liiga-tehopiste.

Espoossa nähtiin vielä vauhdikas päätöserä, joskin molemmat onnistuivat pitämään vastustajan pois aivan parhailta tonteilta. Alkuerän paras paikka oli Ässillä, kun Bluesin omat miehet sähelsivät ja Kärki pääsi laukomaan tolppaan.

Ässien repaleinen kokoonpano taisteli loppuun saakka, mutta ei löytänyt keinoja yhtä lailla urheasti taistelleen espoolaisjoukkueen kaatamiseen. Jussi Makkonen teki vielä loppulukemat 3-1 tyhjiin, ja espoolaisten voittoputki kasvoi jo seitsemän pelin mittaiseksi. Kovaa vauhtia kohti aivan Liigan kärkikahinoita nouseva Blues kohtaa seuraavaksi lauantaina kotonaan Tapparan.

Ässillä taas on käynnissä hurja neljän pelin viikko ja porilaiset pelaavat vielä perjantaina ja lauantaina.