Blues lahjoitti pisteet hyväntekeväisyys mielessään

Blues koki kovia sekä pelillisesti että fyysisesti.
Kuva © Juho Ranta
Espoossa kohtasivat torstai-iltana Blues ja Ässät. Ottelu oli joukkueiden kauden toinen kohtaaminen. Ottelun sankariksi nousi vierasjoukkueen Sami Lähteenmäki.

Illan ottelun vierasjoukkue Porin Ässät lähti tekemään mahdottomasta mahdollista. Edellisen kerran joukkue poistui Espoosta voittajana lähes kolme vuotta sitten.

Kotijoukkue Blues pelasi tänään vaisun sekä virheiden sävyttämän illan. Poikkeuksellisesti vihreisiin pelipaitoihin pukeutuneen Bluesin peli toimi vain viimeisen 20-minuuttisen ajan. Tämä ei riittänyt, ja pisteet matkasivat Poriin lukemin 1-2.

Sekalaista rämpimistä

Avauserässä ei maalipaikoilla mässäilty. Molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia pelinsä käynnistämisessä. Erän parhaimmasta maalipaikasta vastasi Ässien Juha Kiilholma, jonka rystylaukaus suuntautui hienokseltaan ohi Blues-maalin.

Avauserän ainoa tilastomerkintä merkittiin kotijoukkueelle, kun puolustaja Jere Seppälä huitoi itsensä kahden minuutin istunnolle. Porilaisjoukkue ei saanut hyödynnettyä tätä ylivoimaa, vaikka kiekko pyörikin mallikkaasti koko erikoistilanteen ajan.

− Ekassa erässä tunnusteltiin, eikä saatu konetta kunnolla käyntiin, kommentoi Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio.

− Ensimmäinen erä oli tasainen. Ei päästy peliin mukaan sillä tavalla kuin olisimme halunneet, mietti Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho.

Vierasjoukkue nosti jalan jarrupolkimelta

Toiseen erään saapui vain yksi joukkue, kun todella väkevästi ja energisesti peliin mukaan tullut Ässät sai luotua tukun vaarallisia maalipaikkoja.

Ottelun avausmaali nähtiin jo erän toisella peliminuutilla, kun Ässien nelosketju oli pahanteossa. Komean kuvion päätteeksi Niko Ojamäki laukoi kiekon Antti Kerälän syötöstä ohi pahasti maskiin jääneen Eetu Laurikaisen.

Avausmaalin jälkeen porilaisjoukkueen energiataso jatkoi nousemistaan, mutta innokkuus päättyi Tuomas Huhtasen ottamaan kahden minuutin rangaistukseen. Kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut tasoittamaan ottelua ylivoimansa aikana.

Toisen erän puolivälissä vierasjoukkue karkasi jo kahden maalin päähän, kun Esa Lindellin laukauksen seurauksena Sami Lähteenmäki hakkasi irtokiekon Blues-verkkoon.

Yleisöä eniten kohahduttanut tilanne oli vasta edessä, kun ottelun puolivälin sekä vihellyksen jälkeen rajusti poikittaisella mailalla Petr Zamorskya kasvoihin lyönyt Mike Hedden passitettiin etuajassa pukusuojiin.

Kotijoukkueen ylivoima oli todella surkeaa, eikä Ässillä ollut alivoimansa aikana juurikaan hätää.

− Toiseen erään tultiin paremmalla jalalla. Isoin asia oli viiden minuutin alivoiman kestäminen. Se siivitti meitä eteenpäin, sanoi Rautakallio.

− Meillä oli seitsemän minuuttia ylivoimaa, mutta harvemmin se kiekko tuollaisesta ihmismassasta menee läpi, vaikka kuinka hakkaa, huokaili Jyrki Aho.

Kotijoukkue taisteli viimeiseen asti

Kolmas erä oli molemmilta joukkueilta rikkonainen, mutta erikoistilannepelaaminen takkusi yhä molemmilla joukkueilla. Kotijoukkue oli päättänyt, ettei se luovuta nahkaansa helpolla. Kavennusmaali näki päivänvalon noin kahdeksan minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä.

Vierasjoukkueen maalilla pelannut Juuso Riksman sai kahden minuutin rangaistuksen estämisestä. Loistavan pyörityksen päätteeksi kiekko tuli kuin ilmaiseksi Roope Talajalle, jolla oli helppo työ laukoa kiekko ohi Riksmanin.

Kotijoukkueen kiri ei riittänyt, joten kolme pistettä matkasivat todella pirteän esityksen jälkeen Poriin.

− Ei päästy oikein kunnolla siihen oman pelin ytimeen koko iltana. Olimme kuitenkin sitkeitä ja pystyimme tekemään loppuun asti niitä juttuja, joita voittamiseen tarvitaan, kertoi Rautakallio.

− Täytyy nostaa Ässille hattua. Tänään nähtiin se ero, mikä voittajan ja häviäjän välillä on. Harmittaa kyllä ihan mielettömän paljon, jos rehellisesti voi sanoa, totesi harmistunut Jyrki Aho.

Illan päätteeksi kotijoukkue Blues aloitti muutaman viikon joululoman, kun vierasjoukkue Ässät kohtaa syksyn viimeisessä ottelussa kotonaan KalPan.