Tunteikas ilta päättyi TPS-lisäpisteeseen

LIIGA / Raportti
Tapio Sammalkangas sai toimia varakapteenina viimeisen kerran tällä haavaa.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Tapio Sammalkankaan ja Ville Uusitalon jäähyväisseremoniat veivät Ässiltä viime hetkien pelikeskittymisen. Francis Paré loisti TPS-ryhmästä tasoittaen ja lopulta ratkaisten ottelun. Palloseura varmisti voitollaan kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Porissa torstai-illan kotipeli jäi tämän kauden viimeiseksi. Tunnelmaa patapaitojen panosten puuttuessa lisäsi sen sijaan kahden ässäkonkarin, Tapio Sammalkankaan ja Ville Uusitalon, hyvästelyseremoniat. TPS lähti Poriin varmistamaan kotietua pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle ja onnistui siinä.

Ottelu itsessään ei tarjonnut juuri mitään lisättävää historiankirjoihin. Peliaika kului nopeasti katkojen puutteessa. Ässät pelasi varmaa kiekkoa kotiyleisölleen viimeisen kerran tällä kaudella ja TPS vältteli virheitä yrittäessään samalla varmistaa tarvittavia pisteitä.

Pataryhmän päävalmentaja Mikael Kotkaniemi ei pitänyt ottelua panoksettomana.

− Ihmettelen kyllä, miksi kaikki puhuvat, että ottelussa ei olisi panosta. Täällä on joka pelissä panoksena kolme pistettä, Kotkaniemi mietti.

Itse otteluun Kotkaniemi oli muuten tyytyväinen, mutta loppu jäi kalvamaan mieltä.

− Tänään meidän iso teema oli kasvojen pesu tuon Helsingin reissun jälkeen. Haluttiin jättää positiivinen kuva tästä tekemisestä. Rutiini puuttuu, ja se on ehkä se syy miksi jänne ei kestä pelata koko 60 minuuttia. Alku oli hyvä ja saatiin pidettyä kiekkoa, mutta lopun seremoniat alkoivat häiritä, Kotkaniemi summasi.

TPS-leirin päävalmentaja Ari-Pekka Selin piti joukkueensa puolustusilmeestä.

− Ei ollut mikään huimatempoinen peli. Teemana oli puolustuksen tiiviys nyt kun näitä maaleja omiin on lähiaikoina mennyt. Se kyllä onnistui hyvin maalivahtipelin lisäksi. Teemu Lassila oli varma ja mies paikallaan, kuten tässä kohtaa kautta pitääkin olla, Selin sanoi.

TPS avaa pudotuspelinsä Sporttia vastaan. Selinin arvio alkavasta sarjasta oli lyhyt ja ytimekäs.

− Lujaa mennään ja odotan mielenkiinnolla, TPS-valmentaja naurahti.

''Hienoja jätkiä''

Porilaisyleisö taputti ihastuneena ja muisti näitä kahta koko ottelun taputtamalla. Seisomakatsomo oli värkännyt tifon heille. Nimittäin tämän kauden jälkeen pataryhmän jättävä Ville Uusitalo ja samassa asemassa oleva Tapio Sammalkangas hurmasivat patakansan tällä haavaa viimeisen kerran.

Ässien valmentaja Kotkaniemi otti noin seitsemän minuuttia ennen loppua aikalisän ja päästi kokeneet herrat lämmittämään yleisöä.

− Kyllä he ovat hienoja jätkiä. He jättävät suuren urheilullisen esimerkin ja kovan perinnön tähän kaupunkiin. Hävittiin tai voitettiin, he voivat aina katsoa silmiin pelin jälkeen. He opettivat minulle, miten tätä ryhmää kuuluu valmentaa, Kotkaniemi ylisti kulttipakkeja.

» Lähetä palautetta toimitukselle