Tehokas Tappara vei pisteet

LIIGA / Raportti
Tappara jatkoi tämän kauden voittokulkuaan Ässiä vastaan, kun kirvesrinnat kävivät ryöstämässä pisteet porilaisten ja ottelussa vihityn hääparin pettymykseksi 4-2-voitolla. Tehokkaasti maalipaikat käyttänyt tamperelaisseura kesti patapaitojen lopun rynnistyksen ja nappasi maukkaat kolme pistettä. Tapparan tehomies oli kahden maalin Antti Erkinjuntti.

Pelin ratkaisu oli tehokkuudessa. Siinä missä Tappara käytti lähes jokaisen maalintekotilanteensa, Ässiltä puuttui lopullinen kärsivällisyys viimeistelyssä. Ottelun voittomaali syntyi toisen erän loppupuoliskolla, kun Antti Erkinjuntti laukoi kiekon maaliin aloitustilanteen jälkeen ässäpuolustuksen suosiollisella avustuksella. Tilanne kuvasi peliä: vaarattomalta näyttäneen tilanteen jälkeen kiekko löytyi yhtäkkiä porilaisten maalista.

Tapparan onnistuessa hyökkäyspelaamisessaan, oli Ässillä vaikeampaa. Patapaidat saivat pelin painopisteen Tappara-päätyyn ja luotua maalintekotilanteita, mutta viimeiset ratkaisut jäivät kehnoiksi. Huippupaikoille pääsivät niin Sami Mutanen, Stephen Dixon kuin Veli-Matti Savinainenkin, mutta kiekko ei löytänyt tietään edes tyhjään maaliin.

– Piti antaa hääparille lahjaksi kolme pistettä, mutta annettiinkin pari lahjamaalia Tapparalle. Nyt on paha mieli, kommentoi niukkasanainen ässävalmentaja Karri Kivi

– Viime aikoina olemme olleet lähellä voittoa, mutta tänään onnistuimme ihan loppuun saakka. Olemme hölmöilleet, hölmöily pitää saada pois. Tarvitsemme pisteitä. Olemme tottuneet kilpaurheiluun, jossa mitään ei saa ilmaiseksi, myhäili Risto Dufva.

Ottelun avauserä noudatti suurimmaksi osaksi ottelun juonta. Ässät hyökkäsi ja Tappara puolusti. Patapaidat onnistuivatkin karkaamaan 1-0-johtoon Aki Uusikartanon osumalla ja hetken näytti jo siltä, että ottelu saattaa ratketa jo hyvissä ajoin. Tapparan siirtyi erätauolle kuitenkin 2-1-johdossa, kun Erkinjuntti ja Olli Palola iskivät kaksi salamamaalia.


Tappara puolusti uhrautuvasti omaa maaliaan.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Tapparan puolustus pitää

Toinen erä jatkui pitkälti samalla kaavalla. Ässien liike ja karvaus toimivat totutulla tavalla, mutta laukaukset eivät löytäneet tietään maaliin asti. Tapparan tiivis puolustus piti huolen siitä, että avoimia ovia ei huippupaikoillekaan ilman kovaa työntekoa löytynyt.

– Laukauksia tuli ja meni, mutta ei vaan riittänyt. Parempi joukkue voitti, harmitteli Kivi.

Patapaitojen kova painostus palkittiin toisen erän loppupuoliskolla, kun ässäkapteeni Ville Uusitalo pääsi iskemään porilaiset tasoihin. Tämän jälkeen karvausta tehostanut Ässät aiheuttikin ongelmia kirvesrintojen puolustukselle. Ottelu näytti kääntyvän Ässille, mutta porilaisten ilo oli ennenaikaista. Erkinjuntin 3-2-osuman jälkeen porilaisten hyökkäyspeli lamaantui loppueräksi. Loukkaantuneiden listoilta viime otteluun palannut Erkinjuntti oli Tappara-miehistön kirkkain helmi.

– Erittäin tyytyväinen olen miehen otteisiin. Keihäässä pitää olla terävä kärki, tänään meillä sellainen oli, mietiskeli Dufva.

Kolmannessa erässä myös Tapparalle avautui parempia maalipaikkoja. Jerry Ahtolalla oli ylivoimalla mahdollisuus iskeä viimeinen niitti ottelulle, mutta laukaus suuntautui ohi ässämaalin. Lopun ässäpainostuksen uhrautuva tamperelaisjoukkue kesti kunnialla. Lopullisen ratkaisun ottelulle sai iskeä Ahtola tyhjään maaliin noin minuutti ennen päätössummeria.

”Onnekkaampi on viisaampi”

Tappara-valmentaja Dufva oli tyytyväinen lopputulokseen, vaikka myönsi että myös onnea oli mukana.

– Olihan Ässillä lopussa paikkoja tasoittaa peli, mutta nyt kävi välillä näin. Ei onnetar voi aina kääntää meille selkää, nyt se hymyili meillekin. Onnekkaampi on viisaampi, runoili Tappara-käskijä.

Ässäpakki Uusitalo poistui lopussa ottelun lopussa pukukoppiin kättään pidellen, mutta pahemmalta luultavasti säästyttiin.

– Uusitalon kättä viilsi luistin, mutta näillä näkymin mistään sen vakavammasta ei ollut kyse, tiedotti Kivi.

Molempien joukkueiden urakka jatkuu ensi viikon tiistaina vieraspelien muodossa. Ässät haastaa liigan kärkikamppailussa Pelicansin, kun taas Tappara matkustaa tappioputkessa viruvan Jokereiden vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle