Sportin taistelu poiki kolme pistettä

LIIGA / Raportti
Vierasjoukkue Sport onnistui laajalla rintamalla lauantai-iltana.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Ex-liigakarsintapari taisteli lauantai-iltana rajusti pisteistä. Mustelmia ja kuhmuja ei säästynyt, kun lujaa otteluun tullut vierasjoukkue vei pisteet mukanaan Vaasaan lukemin 3−6.

Mustissa paidoissa esiintynyt kotijoukkue ei saanut vastattua huutoon, jonka vierasjoukkue Sport ja heidän mukanaan tulleet monet sadat vaasalaiset esittivät kaukalossa ja sen ulkopuolella. Tasaisesti alkanut ottelu kääntyi vierasjoukkueelle lähinnä Ässien virheiden takia.

Vaikka kotijoukkue Ässät yritti tulla peliin mukaan kolmannessa erässä, Sportin suunnattoman hyvin onnistunut puolustustaistelu jätti Ässät nuolemaan näppejään.

− Yllätti kyllä minutkin, kuinka suuri peli tämä oli. Olimme alusta asti hermostuneita. Tuli helppoja kiekonmenetyksiä ja harhasyöttöjä. Kolmannessa erässä oli paljon positiivista, murisi ässävalmentaja Pekka Rautakallio.

Rautakallio epäili myös omiensa onnistumista paineen alla.

− Joillekin pelaajille paine oli liikaa. Ei tästä ole mitään muuta kuin opittavaa, Rautakallio lisäsi.

Balsamia patalauman ja –kannattajien haavoille toi Ässien oman kasvatin Juha Kiilholman onnistuminen maalin muodossa 700. liigaottelussaan. Kiilholman osuma kavensi ottelun lukemiin 2−4.

Sportin peli sen sijaan oli hyvin onnistunutta. Joukkue taisteli joka tilanteen loppuun ja sai Vaasasta lähteneen yleisön loistavasti peliin mukaan. Voittomaalin pääsi alivoimalla kuittaamaan Tuomas Vänttinen Ässien haparoinnin jälkeen.

Sport-valmentaja Tomek Valtonen myhäili omiensa suorituksen jälkeen.

− Oli vaikea peli. Molemmat joukkueet olivat hermostuneita. Ottelun tärkeys ehkä näkyi. Kiekot pomppivat sinne ja tänne. Ässät painosti alussa, ja meidän pelin rytmityksemme ei onnistunut. Olimme kuitenkin tehokkaita. Tasainen peli, hurlumhei- kiekkoa, mutta ainakin yleisö tykkäsi, Valtonen tiivisti.

''Hemmetin hienoa''

Erik Riska on yksi Sportin taistelijoiden ruumiillistumista. Lauantai-illan ottelussa työmyyrä saalisti kuitenkin myös tehot 1+1. Peliin hän oli tyytyväinen.

− Hieno peli oli, ja paljon faneja molemmilta. Hieno meininki ja tärkeä peli. Hoidettiin tämä ja nyt jatketaan. Ei tultu varmistelemaan, tämä oli yksi ottelu muiden joukossa, Riska sanoi hymynsä takaa.

Riska oli myös iloinen, että niin moni vaasalainen oli lähtenyt katsomaan ottelua Poriin.

− Kyllä se aina lämmittää. Saatiin oma fanikatsomo täyteen, ja vähän ylikin. Hemmetin hienoa, Riska lisäsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo