Sportin hyvä alku kuihtui - Ässät päihitti sarjanousijan kotijäällään

Rasmus Rinne torjui 31 laukausta Ässien maalin suulla.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Vaasalaisvieraat tulivat otteluun energisesti Porin perjantai-illassa, mutta Ässien Eero Elon tekemä ottelun avausosuma käänsi pelin kulun. Lopulta isäntäjoukkue Ässät korjasi täyden pistepotin lukemin 4-1 (1-0, 2-1, 1-0).

Sarjanousija Sportin vaikeudet vieraskentillä saivat jatkoa, kun Porin Ässät kaatoi vaasalaiset lukemin 4-1. Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia pelattiin täysin patapaitojen päädyssä, eikä Sport-vahti Hannu Toivonen joutunut torjuntatöihin oikeastaan ollenkkaan.

Mutta yksi tilanne muutti kaiken. Porilaisista Eero Elo laittoi yksin solmuun vaasalaisten puolustuksen ja täräytti kiekon ohi Toivosen, kun ottelua oli takana reilut 12 minuuttia. Elon maalin jälkeen painopiste siirtyi Sportin päätyyn, mutta enempää osumia ensimmäinen erä ei tarjonnut ja tauolle siirryttiin isäntien 1-0-johdossa.

- Sport vei selvästi ensimmäistä erää ja jäimme pyörimään omalle alueelle aivan liikaa. Vasta Elon maali vapautti peliämme selvästi, analysoi Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio taiston tauottua.

Toista erää mentiin pitkälti tasaisissa merkeissä, mutta isännät loivat vaarallisemmat paikat. Sportille tarjoutui kuitenkin tilaisuus tasoitukseen, kun patapaidoista Jyri Marttinen sekä Esa Lindell ottivat jäähyt reilun 10 sekunnin sisään. Vaasalaisten kahden miehen ylivoima onnistui jauhamaan maalin, kun Erik Riska siivosi kiekon maalin edestä ohi hyvin torjuneen Rasmus Rinteen.

- Päästimme Sportin peliin mukaan jäähyjemme takia, Rautakallio kertoi.

Erän lopulla vaasalaisten puolustus kuitenkin rakoili. Ässillä oli useampiakin paikkoja maalintekosektorilla, josta pääsi kokeilemaan muun muassa Aleksi Saarela, mutta laukaus epäonnistui totaalisesti. Porilaisista maalinteossa erän lopulla onnistuivat kuitenkin Mika Niemi ja yksin maalin eteen päästetty Tuomas Huhtanen ja päätöserään lähdettiin isäntien 3-1-johdossa.

- Toisessa erässä tuli pieni merkkausvirhe, josta Ässät pääsi rokottamaan 2-1-maalinsa. Pelissä näkyi meillä pientä kypsymättömyyttä siinä vaiheessa kun Ässät painosti, harmitteli Sport-luotsi Tomek Valtonen.

Vieralijat eivät saaneet kunnollista kiriä aikaan päätöserässä. Erän ainoasta maalista vastasi jälleen isäntäjoukkue, kun Ville Ahlgren pääsi siivoamaan kiekon maalin edestä ohi Toivosen hiukan ennen erän puoliväliä. Myös Henri Heino pääsi kokeilemaan rangaistuslaukauksesta maalintekoa, mutta Toivonen oli olkapäineen tiellä. Lopulta täysi pistepotti jäi kuitenkin Isomäkeen lukemin 4-1.

- 3-1- ja 4-1-maalit tulivat sitten aika nopeasti lopulta ja peli oli siinä, Valtonen tyytyi toteamaan lopuksi.

Kumpikin joukkue jatkaa pelejään lauantaina. Tuolloin Ässät matkaa Ilveksen vieraaksi. Sport puolestaan kohtaa kotijäällään hallitsevan mestarin Kärpät.