Sport niukkaan voittoon Isonmäen avauksessa

LIIGA / Raportti
Pekka Rautakallio pettyi joukkueensa pehmeyteen Sport-pelissä.
Kuva © Joonas Hautamäki
Porilainen kiekkokansa pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella nauttimaan kotihallin tunnelmasta, kun Isonmäen jäähalli aukesi remontin jäljiltä. Kotiyleisö joutui kuitenkin pettymään, kun vaasalaiset vierailijat nappasivat voiton 3−4-lukemin.

Ässät ja Sport pääsivät ottamaan toisistaan mittaa toistamiseen lyhyen ajan sisään, kun joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi torstaina Vaasassa Ässien 0−2-vierasvoittoon. Ottelun alku näytti, että Ässät tulisi pitämään kuskin paikkaa myös tämän illan ottelussa, mutta toisin kävi.

Rikkonaista ja hapuilevaa

Ottelun ensimmäinen erä oli erittäin rikkonainen, eikä peliä tasaviisikoin päästy juurikaan näkemään. Sport otti avauserässä peräti viisi kahden minuutin jäähyä ja vielä kun Ässät säesti kahdella, oli jäähysoppa melkoinen. Ässät sai oman ylivoimapelinsä pyörimään helpon oloisesti, eikä kiekon tuonti Sportin puolustusalueelle tuottanut ongelmia.

Ongelmat alkoivatkin siinä vaiheessa, kun kiekon kanssa piti tehdä ratkaisuja. Laukaukset paukkuivat plekseihin kerta toisensa jälkeen ja syöttöjenkin laadussa oli parantamisen varaa. Ässät oli erän hallitsevampi osapuoli, mutta maalinteko oli tuskaista.

Maaleja, maaleja ja vielä lisää maaleja

Ottelun toinen erä avasi maalihanat oikein urakalla. Jarno Kärki vei Ässät johtoon, kun erää ei ollut pelattu edes minuuttia. Syötöt ylivoimamaaliin napsivat tililleen Mika Niemi sekä Garrett Stafford. Sport ei tästä lannistunut, päinvastoin. Jarkko Immonen iski tasoituksen Damien Fleuryn kauniista syötöstä ja vain hetki tästä kiekko kaivettiin uudestaan Juuso Riksmanin selän takaa. Sportin johto-osumasta vastasi Tomi Körkkö.

Sport siirtyi ottelun puolessa välissä jo kahden maalin johtoon, kun puolustaja Ari Gröndahlin siniviivalta lähettämä veto upposi helposti maaliin Riksmanin torjunnan kautta. Ässät nousi saman erän aikana vielä mukaan taisteluun Eero Elon iskettyä 2−3-kavennusmaalin ylivoimalla.

Hyökkääjä ohjasi Staffordin lähettämän vedon tyylikkäästi maaliin. Kauan ei porilaisten iloa kestänyt, sillä vain minuutti tästä, kun pirteästi esiintynyt Fleury iski maalin edestä vaasalaiset jälleen kahden maalin johtoon.

Kiri, joka jäi torsoksi

Ottelun kolmas erä ei mennyt niin kuin moni porilaiskatsoja olisi halunnut. Sport vei Ässien pelaamisesta tehon pois vahvalla hyökkäyspelaamisellaan. Kotijoukkueella oli välillä suuria vaikeuksia päästä edes omalta puolustusalueeltaan pois, kun Sport vyörytti pitkiä hyökkäyksiään kovalla tahdilla.

Ässät vaikutti ottelun loppuhetkillä väsähtäneeltä ja joukkue sortui jäähyilyyn. Tästä huolimatta Ässät osui vielä kertaalleen. Ottelun jälkeen Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio painotti yksinkertaisten ja tehokkaiden ratkaisujen tärkeyttä, ja Ässien viimeiseksi jäänyt maali oli hyvä esimerkki tästä. Aleksi Saarela otti muutaman napakan potkun eteenpäin ja laukoi tarkalla rannelaukauksella kiekon ohi Hannu Toivosen.

Ässävalmentaja Rautakallio oli pelin jälkeen turhautunut mies.

− Onnistuimme tänään vain osittain niissä asioissa mihin pyrimme ja peli meni liikaa omassa päässä pyörimiseen. On kaikin puolin turhautunut olo.

− Olemme panostaneet paljon puolustuspelaamiseemme, mutta tänään olimme ajoittain aivan liian pehmeitä. Sport pääsi tekemään maaleja maalinedustalta aivan liian vapaasti, mikä ei ole hyväksyttävää.

Ottelun esitykset pistivät päävalmentajan mietteliääksi myös kokoonpanojen suhteen.

− Olin ajatellut, että tämäniltainen kokoonpanomme olisi lähellä sitä, millä lopulta lähdemme kauteen, mutta nyt täytyy hieman miettiä asioita uusiksi, Rautakallio pohdiskeli.

» Lähetä palautetta toimitukselle