Pitsiturnaus 2014: Kasitien saamattomat

LIIGA / Raportti
Ville Hostikka torjui vastustajien lähentelyt.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Ässien ja Sportin välinen kamppailu ei suuria tuntemuksia yleisölle tarjonnut. Tasaväkinen nyhjäyskamppailu päättyi lopulta maalittomana.

Lukolta pahasti selkäänsä saanut Ässät yritti kiillottaa kilpeään Sportin kustannuksella, mutta homma jäi suunnitteluasteelle. Pirteästi liikkunut Sport oli lopulta lähempänä voittomaalia, mutta tolppaa lähemmäksi kiekkoa eivät vaasalaiset saaneet.

Kontrolli kadoksissa

Ottelun ensimmäinen erä oli jäähytön ja pelitilanteiltaan varsin tapahtumaköyhä. Sport liikkui paremmin, mutta aivan avopaikoille hekään eivät päässeet. Kanadalaishyökkääjä Kesley Tessier kilautti Ässät-maalin pystyputkea ruuhkan takaa lähteneellä laukauksellaan, mutta kiekko ei mennyt ohi porilaisvahti Rasmus Rinteen.

Erän lopulla Ässien hyökkääjä Jarno Kärki pääsi kohtuulliselle tekopaikalle, mutta Sport-vahti Ville Hostikka oli ohittamaton.

Toiseen erään Ässät sai mainion alun päästen pelaamaan yli minuutin kahden miehen ylivoimalla. Kiekkoa siirreltiin maltilla, mutta todelliset tekopaikat jäivät lopulta varsin vähiin. Myös maalivahti Hostikka hoiti hommansa varsin mallikkaasti.

Erän loppupuolella Ässät sai ottelun parhaan paikkansa, mutta Hostikka kesti edelleen. Sport sai puolestaan ihan lopussa hyvän mahdollisuuden Ässien sortuessa väärään vaihtoon. Vaasalaiset eivät kuitenkaan saaneet mitään aikaan miesylivoimalla.

Pelin päätteeksi käyty rangaistuslaukauskilpailu päättyi porilaisten voittoon. Ratkaisumaalin teki puolustaja Valtteri Viljanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle