Ehtoon pimetessä pelikin lämpeni – Rasmus Rinne ylitsepääsemätön este

LIIGA / Raportti
Jyri Marttinen ja Markku Flinck ottivat yhteen ottelun lopussa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Lappeenrannan SaiPa oli Porin Ässille voittamaton vastus tällä kaudella ennen viimeistä keskinäistä kohtaamista. Keskiviikon ottelu lämpeni hitaasti, mutta varmasti. Ilman junioreitaan pelannut Ässät selvisi lopulta puolustustaistelun voittajaksi.

Pudotuspeleihin valmistautuva SaiPa koki kirpaisevan tappion. Voitto olisi merkinnyt nousua sijalle kolme ja vähitellen varmistanut paikan kuuden parhaan joukossa. Toki lappeenrantalaisten kausi on silti ollut loistava, sillä sadan pisteen rajan rikkomiseen on täydet mahdollisuudet.

− Tässä sarjassa ei ole oikotietä menestykseen, joka ilta on jaksettava tehdä töitä. Mitään salaisuutta meidän joukkueellamme ei ole tähän sijoitukseen, kertoi SaiPan hyökkääjä Ville Koho.

− Peliin tulo ei ollut sellainen, mistä oli puhuttu. Alku lähti väärille raiteille, harmitteli SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

Kotijoukkueen lähtökohta oli valmentaja Jere Härkälän mukaan erilainen kuin yleensä. Läsnäoleville pelaajille kertyi kuormitusta, sillä pääosin pirteästi esiintyneet juniorit olivat A-nuorten pudotuspeleissä Tampereella.

− Kolmas erä meni väsyn puolelle, todella tyytyväinen olen kuitenkin taisteluun, kiitteli Härkälä.

− Maalivahtipeli oli toki viimeisenä lukkona puolustuksessa.

Rasmus Rinne pelasi Liiga-uransa kolmannen nollapelin. Viimeisessä erässä hän kirjautti peräti 23 torjuntaa. Näiden seassa oli muutama aivan paraatipelastus, sillä kuten olettaa sopii, pelin loppuminuutit pelattiin Rinteen maalin tuntumassa.

Kaikissa Liigan otteluissa ei välttämättä kolmen erän aikana merkitä maalivahdille noin montaa torjuntaa.

Lämpö nousi

Jos yli puolitoista erää meni hieman vaisuissa tunnelmissa, loppua kohti alkoi näkyä tunnetta jääkentällä. Kolmanteen erään taklauspeli elpyi selkeästi. Tosin molemmat joukkueet taklailivat jäähyittä myös kiekottomia pelaajia.

Tuomarit eivät mitään ratkaisseet, mutta sopivasti löivät niin sanotusti löylyä kiukaalle pienellä kolmannen erän herpaantumisellaan.

Hieman ennen päätöserän puoliväliä pääsi Severi Sillanpää hyödyntämään SaiPan puolustuksen sekoilun. Sillanpään ketjukaverit Sami Mutanen ja Ville Ahlgren olivat mukana rakentamassa pelin ainoaa osumaa.

SaiPan painaessa päälle ottelun lopussa nähtiin myös nyrkkitappelu. Kiekko pyöri Rinteen vartioiman maalin edessä, ja tiukan väännön päätteeksi Ässien Jyri Marttinen löysi painikaverin SaiPan Markku Flinckistä. Molemmille tuomittiin nujakoinnista 5+20 minuutin rangaistus.

− Kolmas erä oli pienestä kiinni, siellä oli tolppaa ja ylärimaakin. Ehkä Ässät sitten oli vain tuon verran parempi tällä kerralla, mietti Tirkkonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle