Ässät kiihdytti ohituskaistaa pitkin

LIIGA / Raportti
Mike Hedden oli lappeenrantalaisille vaikea pideltävä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Poissaoloista kärsinyt SaiPa sinnitteli Ässien kyydissä noin puoli peliä. Lopulta kuitenkin kolmannessa erässä kotijoukkue runnoi 7−1-voiton.

Kuten yleensä Ässien ja SaiPan ottelut, peli oli erittäin vauhdikasta. Molemmissa päädyissä sattui ja tapahtui, mutta kuitenkaan avauserässä ei nähty montaa aivan huippupaikkaa.

Erän ehdottomasti järkevin ratkaisu oli ässäpuolustaja Valtteri Viljasen pystysyöttö, mikä vapautti Mike Heddenin nokikkain Jussi Markkasen kanssa.

Kanadalainen lirutti kiekon maaliin noin minuutti ennen erätaukoa.

− Ottelun alku oli vähän arka, pikkuhiljaa saimme kuitenkin koneemme käyntiin, kertoi Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio.

− Mitähän tähän kommentoisi... Ässät oli terävämpi, ja meiltä puuttui päättäväisyyttä, harmitteli puolestaan SaiPa-käskijä Pekka Tirkkonen.

Vierasjoukkueesta eniten esillä oli puolustaja Brian Salcido. Hän aiheutti avauserässä joukkueelleen täydet kaksi minuuttia kahden miehen alivoimaa ja taklasi heti jäähyltä päästyään kiekotonta Aleksi Saarelaa takaviistosta.

Sama mies kuitenkin kavensi toisessa erässä pelin 2−1-lukemiin Ville Uusitalon jäähyn aikana. SaiPan poissaolojen merkitys olikin parhaiten havaittavissa juuri erikoistilannepelaamisessa.

Päävalmentaja Tirkkonen ei halunnut mennä flunssa-aallon tai muun taakse peliä arvioidessaan, mutta karrikoidusti voi todeta, että SaiPan pelistä juuri ylivoimaosaaminen oli vuodepotilaana.

Tasakentällisin pelatessa paikkaajat kyllä hoitivat roolinsa hyvin noin puolen pelin ajan.

Viime aikoina Ässissä pirteästi pelannut Juha Kiilholma oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

− Totta kai tuntuu hyvältä, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla.

− Meidänkin ketjussamme ovat muutkin osuneet kuin Hedden, iloitsi Kiilholma.

Ässäkasvatti on itse tehnyt nyt viiteen peliin tehot 3+3.

− Treeneissä he eivät osu, huikkasi joukkueen maalivahti Juuso Riksman ohimennen.

Ässien kakkosketju on jo jonkun aikaa ollut muodossa Hedden-Kiilholma-Saarela. Tällä kerralla tosin Saarela vaihtui Niko Ojamäkeen.

− Lääkärit saavat kertoa Saarelan tilanteesta, kommentoi ässäluotsi Rautakallio.

− Olemme saaneet viime aikoina paikoistamme maaleja. Ehkä myös tunnemme jo aiempaa paremmin toisiamme, mietti Kiilholma.

SaiPa-ottelussa parantunut kotisaldo ei ole aiheuttanut päänvaivaa joukkueen sisällä.

− Itse asiassa ihan hiljattain näimme vasta jonkun tilaston tästä asiasta. Eivät pelaajat ole edes tienneet, että se saldo on noin huono.

SaiPa iski pelin ainoan maalinsa ylivoimalla. Ässien alivoima on kauden parasta, ja Kiilholmalla on siinä suuri vastuunsa.

− Viime peleissä on nyt mennyt muutamia maaleja alivoimalla. Onneksi ne eivät ole ratkaisseet pelejä, sanoi ässähyökkääjä.

20 sekuntia ennen pelin loppumista Ässien Tapio Sammalkangas ja SaiPan Joni Suutari tappelivat porilaispäädyssä suihkukomennuksen arvoisesti. Peli oli kuitenkin ratkennut jo paljon ennen tätä tapahtumaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle