Otevrelia kunnioittanut ottelu helposti Ässien hyväksi

LIIGA / Raportti
Mikael Kotkaniemi sai unelma-alun Ässien peräsimessä.
Kuva © Mikko Ruohola - mikko@ruohola.org
Lukosta ei ollut vastusta Ässille perjantai-iltana. Mikael Kotkaniemi sai loistavan alun Liiga-valmentajana. Jaroslav Otevrelin halvaantumista muistettiin koskettavalla videolla.

Ässien ja Lukon kuudes ja viimeinen kohtaaminen runkosarjassa ei jättänyt voittajasta epäselvyyttä. Ässät oli koko ottelun parempi ja tasoitti Satakunnan taistelun lukemiin 3−3. Satakunnan herruutta ei siis tällä kaudella jaettu ainakaan runkosarjan perusteella.

Ässien uusi päävalmentaja Mikael Kotkaniemi sai mitä mahtavimman lähdön Liiga-päävalmentajana. Ässät johti ottelua jo puolenvälin kohdalla ratkaisevassa määrin, eikä se päästänyt Lukkoa mukaan peliin ollenkaan. Uusi ilmapiiri kentällä ja pukuhuoneessa oli parantuneen pelin ydin.

− Ilmapiiri ja toisesta välittäminen näkyi pelaajista. Kaikki pelaajat olivat mukana ja jalka oli liikkeellä alusta asti. Oltiin myös hereillä koko peli. Alussa hiukan peruuteltiin ja tehtiin samaa vanhaa, mutta sitten alkoi näkyä jo uusia sovittuja elementtejä, Kotkaniemi myhäili.

Ville Uusitalolle ilta oli hänen mukaansa ensimmäinen normaali peli tälle kaudelle.

− Tekeminen näytti vapaalta. Oli hyvä meininki ja aalto kiersi katsomossa. Tehtiin pirusti töitä ja oltiin paljon aktiivisempi kuin Lukko. Jos jatketaan tällaisella ilmeellä, niin voidaan voittaa joka joukkue. Minulle tämä oli ensimmäinen normaali peli-ilta tällä kaudella, kulttipakki summasi.

Lukko pelasi sen sijaan yhden kuluvan kauden heikoimmista otteluista. Helpot kiekonmenetykset, vaikeat avaussyötöt ja hidas liike antoivat Ässille helpot avaimet vastustajansa avaamiseen. Joukkueen turhautuminen kiteytyi tilanteeseen, jossa Sheldon Brookbank haki Josh Grattonia paritanssiin, mutta siitä nahinasta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva antoi rakentavaa palautetta joukkueestaan.

− Valmentajan vaihdos oli energisoinut vastustajaa. Meidän peli romuttui täysin jäähyjen tappoon ja Filip Riskan viiden minuutin jäähy oli meidän kannalta karmaiseva. Vastustaja sai ylivoimalla maalin, joka lisäsi intoa. Ei tuolla tavalla voiteta pelejä, Lukko-valmentaja Dufva puhisi.

− Tämäkin kestetään, haavoittuneet paikataan ja jatketaan, hän lisäsi.

Ottelussa kummastutti Riskan saama viiden minuutin jäähy ja ulosajo jalkapyyhkäisystä. Tuomion antaminen kesti muutaman vaihdon tapahtuneen jälkeen, sillä kumpikaan päätuomari ei havainnut tilannetta.

− Toinen linjatuomareista näki tilanteen ja raportoi päätuomareille ja sen takia tuomio kesti, kommentoi otteluvalvoja Sami Seppälä.

89 edelleen muistissa

Ässien organisaatio sai kokea parikymmentä vuotta sitten hirvittävän tragedian, kun Jaroslav Otevrel lyyhistyi loukkaantuneena jäähän. Otevrel halvaantui, mutta mies muistetaan edelleen lämmöllä Porissa.

Ensimmäisen erän toisella Liigan mainoskatkolla näytettiin koskettava kokoelma kuvia ja videoita Otevrelin otteista patapaidassa. Myös Porin seisomakatsomo muisti Otevrelia suurin ''89''- kyltein.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo