Porissa pelattiin kuin pudotuspeleissä

LIIGA / Raportti
Teemu Vuorisalo väänsi KalPan Michal Birnerin kanssa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
KalPa Kuopiosta on pelannut kauden 2014-2015 runkosarjapelinsä Porissa. Vierasjoukkue vei pisteet mennessään joulukuussa, tällä kerralla isännät olivat jatkoaikamaalin verran tehokkaampia.

Yhdeksän ottelun tauon jälkeen Ässät osui vastustajansa verkkoon myös ylivoimalla. Esa Lindell pysäytti kellot aikaan 60.50 Kasperi Kapasen istuessa kuopiolaisten toista jäähyä väärästä vaihdosta.

− Kaksi väärää vaihtoa olivat isossa roolissa, mutta kova oli taistelu. Ei tässä syyllisiä etsitä, pohti KalPan päävalmentaja Pekka Virta.

Pitkän tauon jälkeen ässäpuolustuksessa pelasi myös Teemu Vuorisalo. 20-vuotias porilaisnuorukainen on ehtinyt tämän kauden aikana seilata kolmen eri sarjan välillä ja olla kokonaan sivussa loukkaantumisen takia.

Paluu oli ässäpakilta vahva suoritus. A-nuorten Sport-pelissä hän iski 4−2-voitossa tehot 2+2.

− Kuuden viikon tauon jälkeen tuollainen startti antoi kyllä itseluottamusta. Kiekot tosin siinäkin hieman pomppivat.

− Olemme keskustelleet Vuorisalon tilanteesta siinä mielessä, missä oltiin ennen kauden alkua ja missä ollaan nyt. Muutos on valtava, kiitteli myös Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Vuorisalon oli määrä pelata seitsemäntenä puolustajana. Pelipäivänä asiat kuitenkin muuttuivat.

− Hallilla sain kuulla roolistani tässä pelissä. Tapio Sammalkangas ei ilmestynyt paikalle, viittasi nuorukainen ennen peliä tiedotettuun poissaoloon.

− Koko 60-minuuttinen oli tiukkaa peliä. Parannettavaakin jäi, pitäisi pystyä pelaamaan rohkeammin ja olla yhä fiksummin maalin ja miehen välissä.

Ässien organisaation lisäksi Vuorisalo on pelannut myös Mestistä TUTOn paidassa.

− Ne ovat olleet ennen kaikkea miesten pelejä, niitä tässä on haettu koko kauden ajan. Ei sarjasta toiseen hyppiminen ole ollut kovin vaikeaa. Motivaationi riittää kyllä aina siellä, missä pääsen pelaamaan, arvioi Vuorisalo.

Kuten KalPan päävalmentajakin totesi, vierasjoukkueen esitys oli vakuuttava jatkoaikatappiosta huolimatta. Luistin liikkui KalPalle tyypilliseen tapaan hienosti, ja vain viimeinen silaus maalipaikkojen hyödyntämisessä kääntyi lopulta Ässien eduksi.

− Tämä oli pudotuspelikiekkoa, totesi myös Ässien Jake Hansen Radio Porin haastattelussa.

Erityisesti porilaistaustainen Mikael Ruohomaa oli jälleen kerran vahvalla pelipäällä. Jaakko Rissanen joutui poistumaan pukusuojan puolelle toisen erän lopussa, mikä osaltaan sotki KalPan pakkaa.

KalPa jatkaa äärimmäisen tasaisessa keskikastissa, ja Ässät sai hieman lisäetua HPK:hon nähden taistelussa kymmenen parhaan paikoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle