”Voittomaali onnistuu kerran sadasta yrityksestä”

LIIGA / Raportti
Parkkonen väänsi vahvasti kuopiolaisten kanssa.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Jälleennäkemisten illassa KalPa vei lopulta sarjapisteet lukemin 2−3. Voittomaaliksi jäi onnekas pomppu, mutta kuopiolaiset ansaitsivat kaiken, mitä saivat.

Lauantain ottelu ennen joulutaukoa oli vanhaan kotihalliin palaamista niin KalPan päävalmentaja Pekka Virralle kuin joillekin pelaajillekin.

Ässissä neljä kautta hyökännyt Sami Mutanen myönsi, että tämä ei ollut yksi peli muiden joukossa.

− Mietin tuossa jo parin päivän ajan kaikkea. On hyviä muistoja ja hallilla mieleen muistuivat tietyt rutiinit, joita olen tottunut tekemään ennen peliä, kertoi Mutanen.

− Onneksi pystyimme kääntämään tämän ottelun eduksemme.

KalPan Arttu Ilomäki teki ottelun avausmaalin alle minuutissa. Yllättävän vapaaksi jäänyt hyökkääjä veti tarkan rannekudin kilpikäden yläkulmaan.

− Olimme alussa vähän unessa, mutta saimme kuitenkin pelistä kiinni, kertasi Ässien puolustaja Patrik Parkkonen.

Parkkonen sai lauantain ottelussa paljon vastuuta. Hän ei ollut jäällä KalPan maalien aikaan, ja peli kulki molempiin suuntiin.

− Oma pelini sujui hyvin, mutta tappio on aina tappio. Eivät muut onnistumiset silloin paljon lämmitä. Maalipaikkoja tulee ja menee, minun olisi pitänyt pystyä omastani viimeistelemään, sanoi Parkkonen.

KalPan kiekkokontrolli kiteytyi toisessa erässä, kun Eero Kilpeläiselle kertyi vain kolme torjuntaa. Ässät ei yksinkertaisesti päässyt kunnon vetopaikoille.

− Tämä oli kova peli. Lähdimme matkaan jo keskiviikkona, ja tappio oli alla. Olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen moraaliin ja johdon puolustamiseen, kiitteli päävalmentaja Virta.

Peli oli vauhdikasta vääntöä. KalPa kontrolloi kiekkoa ja tilanteita tyylilleen uskollisesti, mutta hyökkäsi myös usein suoraan pystysuuntaan. Muutaman kerran Mutanenkin väläytteli porilaisille tutuksi tullutta nopeuttaan.

− Toki tiesin, että Mutanen KalPassa pelaa, mutta ei siellä kulmassa ehtinyt katsoa, kuka on tulossa kiekosta kamppailemaan, mietti Parkkonen pelaamistaan tuttua kaveria vastaan.

Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio arvioi peliä melko lyhytsanaisesti.

− Olimme mopolla moottoritiellä. Paransimme kyllä erä erältä, mutta ei kiekko oikein pomppinutkaan meille, tuumi Rautakallio.

Ottelun voittomaalin iski Michal Birner mahallaan. Kiekko pomppi lopulta Esa Lindellin jalasta tyhjään ässämaaliin, sillä Juuso Riksman oli syöksynyt irtokiekkoa vastaan lähes siniviivan tuntumaan.

− Nuo onnistuvat ehkä kerran sadasta, ei sille vain voinut mitään. Meilläkin oli silti paikkamme ja hyvin taistelimme kyllä, analysoi Parkkonen.

− Olimme vähän onnekkaitakin, myönsi Virta.

Sanonta tuurin ansaitsemisesta piti paikkansa Porin lauantai-illassa. Molempien joukkueiden seuraava peli on vasta joulun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle