Putket poikki

LIIGA / Raportti
Juha-Pekka Haatajan tehot kaatoivat patapakan.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Kärpät katkaisi Ässien 14 perättäisen ottelun voittoputken, kun se kävi hakemassa Porista vierasvoiton jatkoajalla lukemin 1-2. Samalla oululaisten kuuden ottelun mittainen tappiokierre tuli päätökseen.

Aikansa kutakin. Kärpät oli lopulta se joukkue, joka pystyi päättämään Ässien murskaavan voittoliidon. Jos patapaitojen viimeaikaiset ottelut ovat kääntyneet tavalla tai toiselle porilaisille, niin tällä kertaa oululaiset olivat ahnaampia voittotaistelussa.

- Henkisesti todella iso voitto. Tämä antoi meille enemmän kuin kaksi pistettä, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta myhäili kamppailun jälkeen.

Vierasjoukkueen suurin sankari oli maalinsuulla loistanut Johan Backlund. Voitto-osuman jatkoajalla survoi syntymäpäiväsankari Miikka Salomäki.

- Ympäripyöreä peli taas kerran. Olisi voinut päättyä miten vain, niin kuin useat meidän tappiopeleistä tässä putkessa. Onneksi tällä kertaa kääntyi meille, Aravirta huokaisi.

Avauserä Kärppien komennossa

Ässät ei ollut lauantaina pirteimmillään. Joukkue esitti ottelun avauserän alkuminuuteilla huonointa peliä koko voittoputkensa aikana.

Vierasjoukkue jyräsi kamppailun alkuhetkillä painepisteen Ässien päätyyn jokaisella kentällään. Lopulta oululaisten painostus palkittiin, kun pistepörssin kärkinimi Juha-Pekka Haataja pomputti kiekon ässämaaliin.

- Meillä oli hyvä alku. Pori on kuuma paikka ja saimme vahvalla alullamme tapettua Ässien pelin alkuminuuteilla. Se oli tärkeää, Aravirta pohdiskeli.

Avausmaalin jälkeen ässäluotsi Karri Kivi otti aikalisän, joka tuottikin tulosta. Eero Elon napakka rannelaukaus tasoitti tilanteeksi 1-1. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla enää nähty.

- Tiesimme, että vastustaja on täynnä latinkia. Piti ottaa heti alussa aikalisä, kun hävisimme ihan jokaisen kaksinkamppailun. Maalista sitten saimme vähän virtaa ja loppu ottelusta meni tasaisissa merkeissä, Kivi mietti.

Tasaista puurtamista

Kotijoukkue Ässille avautui kamppailussa paikkoja lisäosumiin ylivoimien aikana, mutta porilaisten pakkopeli oli surkeaa. Mikäli patapaidat mielivät menestyä pudotuspeleissä, on ylivoiman toimittava paremmin.

- Jäähyt meinasivat tappaa pelimme, sillä useampi meidän tärkeistä alivoimamiehistä puuttui. Pelaajien puolesta täytyy olla onnellinen. Jokainen oli tänään läsnä työpaikalla, Aravirta kiitteli pelaajiensa asennetta.

Vaikka Ässien huima putki katkesi, niin jotain positiivista tappiossa oli myös porilaisleirille. Jatkoaikapisteen myötä Ässät varmisti kotiedun pudotuspeleihin.

- Kai se jonkinlainen etu on, jos tulee pitkä sarja. Aika sen sitten näyttää, Kivi päätti mystisesti.

Joukkueiden runkosarjat päättyvät tiistaina. Kärpät kohtaa kotikaukalossa JYPin, kun taas Ässät matkustaa TPS:n vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle