Kolmastoista kerta toi Ässille voiton Kärpistä

LIIGA / Raportti
Iiro Tarkillakin riitti töitä, samoin virkaveli Ari Ahosella.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Viihdyttävä ja vauhdikas Liigan vääntö päättyi lopulta Ässien 4−2-voittoon. Edellisestä kerrasta oli aikaa kaksi ja puoli vuotta.

Ennen ottelua Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi joukkueensa varautuvan ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin Porin perjantai-illassa. Kenttätapahtumien perusteella Ässillä olikin hieman vierailijoitaan enemmän kunnon maalipaikkoja.

Aleksi Saarela pääsi pari kertaa kokeilemaan maalintekoa hyvältä etäisyydeltä, ja Niko Ojamäki karkasi Saarelan jäähyn aikana läpiajoon. Iiro Tarkki kuitenkin kesti hyökkääjien lähentelyt.

Kärpistä parhaille paikoille pääsivät Ojamäen tavoin puolustajilta karannut Jesse Puljujärvi ja ensimmäisen Ässät-pelinsä vieraspaidassa pelannut Mika Niemi.

Kärpät-peli oli Ässien maalivahti Ari Ahoselle toinen loukkaantumisesta toipumisen jälkeen. Sport-tappio oli Ahoseltakin vähän hapuileva, mutta perjantain ottelussa kokenut maalivahti oli joukkueensa tuki ja turva.

Ottelu oli myös Ahosen ensimmäinen kotipeli patapaidassa.

− Tätä hetkeä on odotettu pitkään. Meillä on ollut raskas viikko kärkijoukkueita vastaan, ja huomenna vielä pääsemme mittaamaan tasoamme Raumalle, huokaisi ässäveskari.

− On tässä matkalla koeteltukin, kun loukkaantumisen vuoksi olin kuusi viikkoa poissa. Nyt tuntuu kuitenkin hyvältä.

Pääosin kotijoukkue piti vierailijansa kurissa, mutta muutama pitkä kärppähyökkäyskin nähtiin. Hallitsevat mestarit pelasivat hetkittäin näyttävää jääkiekkoa.

− Peli oli monivaiheinen ja tasainen maalipaikkojen suhteen. Ässillä oli meitä isompi nälkä ja kiima.

− Kolmannessa erässä Ässät puolusti hyvin, analysoi Marjamäki.

Ässät iski kaksi maalia toiseen erään, ja hetken peli näyttikin jo kääntyvän selvästi kotijoukkueen eduksi. Kärpät kuitenkin osoitti tasonsa ja sinnikkyytensä päätöserässä kamppailemalla vielä tosissaan ottelun tasoituksesta.

Juha Kiilholma kuitenkin päästi porilaiset piinasta ja iski pelin viimeisen niitin tyhjään kärppämaaliin.

− Lopussa päästimme vastustajan hieman liian lähelle, harmitteli myös ässävahti Ahonen.

Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio oli melko tyytyväinen omiensa otteisiin.

− Jokainen antoi jäällä oman parhaansa, ja se riitti voittoon. Ahosesta huokuu rauhallinen varmuus, ja muutenkin olen erittäin tyytyväinen maalivahtikaksikkomme tekemiseen. He antavat joka ilta mahdollisuuden voittaa, arvioi ässäkäskijä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo