Elon maalitehtailu oli liikaa Ilveksellekin

LIIGA / Raportti
Eero Elo aiheutti jälleen vastustajalle ongelmia.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Ilves oli aluksi tehokas maalipaikassaan, mutta taipui lopulta otteitaan parantaneelle ässänipulle. Illan sankari oli jälleen kerran Eero Elo.

Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio totesi ottelun jälkeen, että on pelejä, jolloin ylivoima näyttää toimivalta. Tarkalleen ottaen kotijoukkueen ylivoima näytti tehokkaalta.

Steven Zalewski istui kaikkiaan kolme kertaa jäähyaitiossa, eikä Ässät jättänyt kaikkia mahdollisuuksiaan käyttämättä.

− Tämä oli kovavauhtinen kamppailu. Ässät käänsi peliä nopeasti, mietti Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola pelin jälkeen.

Ottelun vauhdista nautti myös kahden maalin mies Eero Elo.

− Kiva tuossa on pelata, kun ketju on toimiva. Kotona on yleisökin hyvin tukena, ja karvauksen kautta saadaan paikkojakin paremmin kuin vieraspeleissä, kiitteli Elo.

Elo onkin vastannut lähes yksin kotiotteluiden maaleista. Perjantaina tosin viimeisen maalin Juha Järvenpään taakse viimeisteli ketjukaveri Sami Lähteenmäki. Henri Heino sinetöi pelin tyhjään Ilves-maaliin.

− Maalipaikoille pääseminen oli ekassa erässä vaikeaa. Peli on siinä aina tarkkaa. Tuoreus toi myös kovan vauhdin pelaamiseen, kertoi Elo.

− Olemme kyllä puhuneet siitä, että osumatarkkuutta pitäisi saada lisää vieraspeleihinkin. Siellä olemme silti pelanneet välillä todella hyvin, esimerkiksi Jyväskylässä puuttui vain viimeistely paikoista.

Elo pääsi ottelun ensimmäisessä erässä läpiajoon Valtteri Viljasen hyvästä avaussyötöstä. Vaikka vastassa oli tuttu maalivahti, Elo nosti vastustamattomasti kiekon verkon perukoille.

− Ajattelin, että jos vien riittävän pitkälle sivuun ja nostan ylös, Järvenpää ei ehdi enää mukaan. Ehkä hän myös odotti, että vedän etuyläkulmaan, analysoi Elo.

Ilves kuittasi avauserässä Ässien johto-osuman melko pian. Pakkiparille Jyri Marttinen-Garrett Stafford sattui pari nukahdusta omassa päädyssä.

Tommi Välimaa karkasi Marttiselta maalin kulmalla, mutta ei osunut kunnolla kiekkoon. Stafford taas seilasi välillä saman vaihdon aikana niin puolustajan, sentterin kuin laitahyökkääjänkin tonteilla.

Tapio Laakso tasoitti ottelun vain 24 sekuntia avausmaalin jälkeen, kun Stafford unohti puolustajan tärkeimmän tehtävän maalin edessä. Antti Tyrväinen hoiti omaa rooliaan uskollisesti. Lähteenmäki hiiltyi välillä Tyrväiseen, hetkittäin taas nähtiin melkoista sanasotaa milloin kenenkin kanssa vaihtopenkkien välillä.

Tunteet eivät kuitenkaan kiehuneet ylitse, eikä mitään ylilyöntejä tapahtunut.

− Pystyimme parantamaan erä erältä. Tiesimme kyllä Ilveksen vahvuudet, mutta pelasimme tiiviisti joukkueena, päätti Rautakallio.

» Lähetä palautetta toimitukselle