Ässät jyräsi yli vaisun Ilveksen

LIIGA / Raportti
Ässäkapteeni Juha Kiilholma iski lauantaina Ilvestä vastaan voittomaalin.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Pudotuspelipaikasta kynsin hampain taisteleva Ässät kohtasi lauantaina kotonaan Ilveksen. Ässät hallitsi ottelua alusta alkaen ja marssi lopulta vastustamattomasti 6−2-voittoon.

Ässien ja Ilveksen välisen lauantaikohtaamisen lähtököhdat olivat joukkueilla kovin erilaiset. Ässillä oli vielä kaikki mahdollisuudet pudotuspeleihin, kun taas vierasjoukkue Ilveksellä ei ottelussa enää panosta ollut.

Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi, eikä avausmaaliakaan tarvinnut odottaa kuin vaivaiset 46 sekuntia. Toni Kallela jakoi hyvän syötön eteenpäin ja Aleksi Saarela suorastaan liiti läpi Ilveksen puolustuksen viimeistellen hallitulla harhautuksella kauden 20. maalinsa.

Ässien vahvin painostus rauhoittui joksikin aikaa, mutta Ilves tarjosi kurittomalla pelaamisellaan kotijoukkueelle mahdollisuuksia.

Ilves otti kaksi jäähyä ja nämä kostautuivat kovalla prosentilla. Valtteri Viljanen ja Juha Kiilholma iskivät ylivoimamaalit mieheen alle kahden minuutin sisään.

Kapellimestarina toimi molemmat osumat syöttänyt Arttu Ruotsalainen, joka oli ottelun jälkeen hyvillä mielin.

− Saimme otteluun hyvän startin ja tuli itsellenikin onnistumisia. Ensimmäiset kaksi erää pelasin kyllä hyvin, mutta päätöserässä oli vähän parantamisen varaa, Ruotsalainen totesi.

4−0-johtoon pääseminen ei vienyt padalta kauaa, sillä kyseinen osuma syntyi heti toisen erän alkuminuuteilla. Viimeistelijänä toimi kukas muukaan kuin juuri Ruotsalainen.

Pelin tempo laski pelin edetessä, mikä ei ole lukemia vilkaistessa suuri ihme. Ilves pääsi vielä kaventamaan toisen erän lopulla, kun Joonas Riekkinen pääsi nostamaan takatolpalta kiekon maaliin.

− Tiesimme, että meillä on haasteellinen ottelu tulossa ja vielä aamujäillä näytti huonolta, sillä tuntui, ettei osa pelaajista oikein ymmärtänyt illan pelin tärkeyttä. Jokaisen pelaajan pitää olla heti ensimmäisestä sekunnista lähtien valmiina, eikä voi hetkeksikään jäädä ihmettelemään, ässävalmentaja Mikael Kotkaniemi puhisi.

− Saimme lopulta ottelun alkuun kuitenkin sen mitä halusimmekin, kun aloitimme vahvasti. Kiekollinen pelaamisemme parani kokonaisuudessaan, mutta ottelun edetessä tuli vähän heikkoja vaiheita.

Päätöserässä oli pientä pelailun makua. Ilveksen Marcus Fagerudd iski kauden seitsemännellä maalillaan pientä iloa tamperelaisille, mutta Ässien ulkomaalaishyökkääjien Jake Hansenin ja Pat Mullanen osuessa, olivat loppulukemat kotijoukkueen hyväksi lopulta 6−2. 

− Tässä olivat vastakkain kaksi erilaisessa tilanteessa olevaa joukkuetta. Meillä ei ollut mitään panosta ja Ässät puolestaan taistelee pääsystä pudotuspeleihin. Nuoret pelaajamme pelasivat ihan ok ottelun, mutta kokeneempia pelaajia on vaikea motivoida, kun panosta ei löydy, Ilveksen päävalmentaja Kari Heikkilä totesi.

− Saatamme näillä näkymin ottaa loppupeleihin muutamia pelaajia junioreista hakemaan kokemusta Liigan puolelta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo