Lauantain teemoina Isomäki ja Ojamäki

LIIGA / Raportti
Masi Marjamäki oli tehokkaalla pelipäällä. Taustalla Troy Vancellakin oli syytä hymyyn.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Ässät oli täysin omaa luokkaansa Porin uudistetun hallin avausottelussa HPK:ta vastaan. Kotijoukkueen voittolukemat 6−1 eivät jätä paljoa selittelylle tilaa.

Porissa oli lauantai-iltana karnevaalitunnelma, kun kiekkofanit pääsivät tuskaisen pitkän odotuksen jälkeen katsomaan omiensa otteita. Halli oli loppuunmyyty ja alkushow oli pistetty monilta osin uusiksi.

Ainoastaan vieraaksi etukäteen listattua Kalervo Kummolaa ei paikalla näkynyt. 

Usein juhlatilaisuuksia hallissaan ennen ottelua pitävä joukkue häviää, mutta lauantaina tästä ei ollut Porissa tietoakaan. Ässät ruokki pelaajiensa selässä roikkuvaa gorillaa maukkailla banaaneilla ja sai sinnikkään otuksen houkuteltua pois.

Näitä banaaneja, eli maaleja nähtiin Isomäen illassa kotijoukkueelta peräti kuusi kappaletta. Illan kirkkaimpana tähtenä tuikki porilaiskasvatti Niko Ojamäki, joka viimeisteli kypärätempun, vihkien näin uusitun kotihallin käyttöön komealla tavalla.

Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio oli syystäkin tyytyväinen joukkueeseensa.

− Tämä ottelu oli meiltä selkeä tasonnosto eiliseen verrattuna. Teimme hyvän ryhtiliikkeen.

Ässien kakkosketju Masi Marjamäki (1+1), Aleksi Saarela (0+2) ja Ojamäki (3+0) pelasi loistavan ottelun. Päävalmentajalta liikeni erityiskehut myös kyseisen ketjun suuntaan.

− Koko kakkosketjumme pelasi ehjän kokonaisuuden. Ojamäki teki kolme osumaa. Sellaisen tempun kun pelaaja tekee, niin voi sanoa, että hän on onnistunut hienosti, Rautakallio totesi hymyillen.

Ilman Antti Miettistä pelannut HPK ei esiintynyt mairittelevasti. Puolustus oli helisemässä lukuisia kertoja, eivätkä hämeenlinnalaiset pystyneet pistämään sisuuntuneelle ässäjoukkueelle juurikaan kampoihin.

HPK:n kultakypärä Otto Paajanen jatkoi pistetehtailuaan tekemällä joukkueensa ainoan maalin, mutta ei hänkään sen liiemmin joukosta erottunut.

Kotiyleisö näki Porissa selkeän, jopa hämmentävänkin selkeän kotivoiton. Ässät sai maalihanat auki kunnolla, muttei joukkue silti mitään häikäisevää esittänyt. 

Tulisena tunnettu Isomäen seisomakatsomokin oli välillä hiljaa kuin munkkiluostarin väki, sillä illan ottelu oli ohi ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo