HPK vaikeutti Ässien pudotuspelihaaveita

Kerhon sankarina hääri työmyyränä pidetty Juha Koivisto.
HPK kävi kuittaamassa kolme pistettä Ässien kustannuksella lauantai-iltana. Juha Koivisto räväytti liigauransa ensimmäisellä hattutempulla. Ässien pudotuspelihaaveet kokivat kovan kolauksen.

HPK haki Porista pirteän esityksen jälkeen täyden kolmen pisteen voiton. Kerho ratkaisi ottelun kokonaan Jake Hansenin saaman viiden minuutin jäähyn aikana, johon se latoi kolme maalia. Vierasjoukkueen kapellimestarina toimi Juha Koivisto, joka ampui hattutempun ohi Ari Ahosen.

Ässien reipas alku sen sijaan ei pitänyt loppuun asti. Joukkue karkasi toisen erän alkupuolella kahden maalin johtoon, ja hallitsi peliä ottelun puoleenväliin saakka. HPK kuitenkin pääsi vauhtiin kiinni, ja loppu ottelusta olikin Kerhon tyylittelyä. Patapaitojen selkäranka katkesi kokonaan Hansenin isoon jäähyyn.

Ottelun alku oli lähinnä tylsähköä kyttäyskiekkoa, mutta toisessa erässä alkoi tapahtua. Kuusi maalia ja ulosajo oli lopulta keskimmäisen erän anti. Ensimmäiset kolme maalia syntyivät 50 sekunnin sisään.

Balsamia Ässien haavoihin toi oman kasvatin Juuso Wallin onnistuminen pisteen teossa. Walli laukoi kiekon viivalta maalia kohti ja Pat Mullane ohjasi kiekon verkkoon. Näin syntyi Wallin liigauran ensimmäinen piste. Poriin löytäneitä HPK-faneja ilahdutti Juha Koiviston liigauran ensimmäinen hattutemppu.

HPK-valmentaja Olli Salo kehui sekä omiaan, että lauantai-illan ottelutapahtumaa.

− Sanotaanko näin, että isossa kuvassa rikottiin Ässien vahvuus, paineen anto. Oltiin alussa aika mankelissa, mutta pojat pelasivat uhrautuvaisesti ja antoivat kaiken. Tuo jääpussien määrä, mikä kopissa näkyi Porin lauantai-illan jälkeen, on oikea. Mutta hieno ilta, mahtava halli ja hyvä tunnelma, Salo ylisti.

Ässävalmentaja Mikael Kotkaniemi ei ollut yhtä tyytyväinen omiensa esitykseen.

− Ei onnistuttu yhtään. Aika steriili esitys siihen nähden, mitä tässä kohtaa kautta pitäisi olla. Luultiin, että ilman itseään likoon laittamatta voi voittaa. Rikkonainen ottelu, ja sitten kun lähtee käsistä niin lähtee käsistä. Itse kunkin täytyy miettiä tarkkaan tekemisiään, tuohtunut Kotkaniemi selitti.

Illan HPK-sankari Juha Koivisto summasi ottelun seuraavasti:

− Alkuun jäätiin pari maalia perään, mutta oli upea nousu. Päästiin paineen alta pois. Onnistuttiin siinä, mitä tänne tultiin tekemään, eli lyötiin kapuloita rattaisiin, Koivisto summasi.

Hansenin ulosajossa ei epäselvyyksiä

Jake Hansen passitettiin toisen erän lopulla ulos tuomarin koskemattomuuden rikkomisesta. Hansen ja päätuomari Jari Suorsa törmäsivät HPK-maalin takana, ja Suorsa kaatui mahalleen. Hansenin kannalta ikävän tilanteesta tekee sen, että hänen jäähynsä aikana tehtiin jo toista peliä putkeen vastustajan voittomaali.

− Hansenin olisi pitänyt väistää tuomari joko oikealta tai vasemmalta, mutta valitettavasti hän ei sitä tehnyt. Se on pelaajan tehtävä välttää kontaktia tuomaristoon, otteluvalvoja Sami Seppälä kertoi.

Ässäluotsi Kotkaniemi ihmetteli päätöksen nopeutta.

− Todella kova tuomio. Nopea ratkaisu heittää ulos 2-3 sekuntia tapahtuneen jälkeen, Kotkaniemi ärähti.