Takavuosien pelipaitakaan ei helpottanut Ässien kujanjuoksua

LIIGA / Raportti
Näin siinä taas kävi, Ässien tappioputki jatkui entisestään.
Kuva © Joonas Hautamäki
Ässät vei maalipaikat ja laukaukset aivan miten halusi. Ratkaisevin asia kääntyi kuitenkin HIFK:n eduksi 1−5-lukemin.

Harvoin Liigan ottelussa on toisella erätauolla maalivahtien torjunnat 11−29 ja lukemat taululla 0−4. Sitä voi kutsua maalipaikkojen tehokkaaksi käyttämiseksi.

− Normaalisti jo avauserän paikat olisivat riittäneet kahden pelin voittamiseen, harmitteli Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio.

− Oli jännä ottelu, ekan erän olimme paineessa. Ville Husso oli mies paikallaan, kun itse saimme aikaan vain kolme vetoa, kiitteli puolestaan HIFK-käskijä Antti Törmänen.

HIFK tyrmäsi takavuosien pelipaidoissa pelanneen kotijoukkueen heti ottelun alussa. Miihkali Teppo, Jasse Ikonen ja Yohann Auvitu hoitivat joukkueelleen 3−0-johdon erän puoliväliin mennessä.

Tämä riitti myös viime aikoina vaikeuksissa olleelle Rasmus Rinteelle, ja maalille luisteli HIFK:n edellisessä mestarijoukkueessa pelannut Juuso Riksman.

Riksmankin joutui antautumaan vielä kahdesti. Ässistä tuttu Tomas Zaborsky kiepautti kiekon maaliin nollakulmasta, ja aivan ottelun päätöshetkillä Otto Honkaheimon siniviivakuti muutti suuntaa ja pomppi maaliin.

− Totta kai olen iloinen siitä, että Riksman onnistui, totesi Rautakallio.

Perjantain Lukko-pelin aloittava maalivahti päätetään silti myöhemmin. Rautakallio ei vielä ottanut tähän kantaa.

HIFK:n päävalmentaja Törmänen ihasteli omiensa alttiutta olla kiekon tiellä.

− Toinen erä oli tasainen. Alivoimamme oli isossa roolissa, pelaajat uhrautuivat hienosti joukkueen hyväksi, arvioi Törmänen.

HIFK esitteli ottelussa myös uuden, mutta tutun puolustajan, kun Hannu Pikkarainen pelasi ensimmäisen ottelunsa moneen kuukauteen.

− Tämä oli Hussolta hieno peli, ja saimme tärkeät kolme pistettä, tiivisti Pikkarainen illan annin.

− Vieraspeleissä käy joskus näin, että kuudella vedolla saadaan kolme maalia. Pori ei ole koskaan helppo paikka pelata, sen verran täällä on tullut vuosien aikana käytyä.

Kotijoukkueen luotsille jäi illasta mietittävää.

− Pelillisesti teimme paljon oikeita asioita ja tsemppi säilyi loppuun asti. Tähän ei jäädä valittelemaan, mutta rentoutta ja päättäväisyyttä on jostain saatava puristamisen tilalle.

HIFK kohtaa torstaina kotonaan Pelicansin. Ässät matkustaa perjantaina Lukon vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle