Historiassa on nähty legendaarisempiakin punapaitojen kohtaamisia

LIIGA / Raportti
Rinne oli maalillaan ohittamaton.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Keskimäärin HIFK-ottelut Porissa ovat viikonpäivästä huolimatta hallin resursseihin nähden ylikansoitettuja. Kentällä laidat rytisevät, suut käyvät ja tunne välittyy lehtereiden yläriville asti. Torstai-ilta ei ihan tätä tarjonnut, mutta olosuhteisiin nähden peli oli ihan kohtalainen.

Ennen ottelua Ässien valmentaja Jere Härkälä muisteli Radio Porin haastattelussa, että HIFK on ollut patapaidoille vaikea vastus. Tällä kaudella Ässät ei ollut voittanut yhtäkään keskinäistä kohtaamista.

− Pyrimme kiekkokontrolliin, jotta pelitilanteet olisivat meidän hallussamme. Näin ollen pystymme olemaan aloitteellisia, kertoi Härkälä.

Tässä porilaisjoukkue onnistuikin kohtuullisen hyvin. Peli oli todella Ässien hallussa, ellei aivan ensimmäisiä minuutteja huomioida. HIFK:lla saattoi painaa tiukka keskiviikon peli Kärppiä vastaan, sarjakärki on aina paha vastus kenelle tahansa.

Aika lailla ottelun alusta asti Ässien A-junioreista koostuva nelosketju osoitti hyvää pelivirettään. Saldona hyökkäyspään pyörityksestä kertyi vastustajan jäähy, ylivoima-aikaa ja vielä hyvä maalipaikka ylivoiman jälkeenkin.

− Ässien raikkaus ja suoraviivaisuus olivat tänään meille myrkkyä, harmitteli HIFK:n päävalmentaja Raimo Summanen.

Noin kymmenen minuutin pelin jälkeen Tommi Taimi iski ottelun avausmaalin. Austin Smith tarjoili jälleen kerran maalipaikan pelikavereilleen, ja kiekko livahti ehkä hivenen helposti ohi Ville Husson.

Läpiajoja ilman osumia

HIFK nosti tasoaan ottelun toiseen erään, mutta ei päässyt mukaan tulostaululle. Tätä kiitteli myös Ässien kapteeni Ville Uusitalo.

− Rasmus Rinne pelasi hyvin, mutta tällä kerralla viisikkopuolustuksemmekin toimi. Molemmat maalivahdit pyrkivät katkomaan rännikiekkoja mahdollisimman paljon, ja se auttaa puolustusta.

Hieman ennen ottelun puoliväliä Henri Heino pääsi tuikkaamaan Christian Söderströmin laukauksesta tulleen paluukiekon maaliin. Tämä riitti Hussolle, ja maalille luisteli Joakim Lundström.

Toisen erän viime minuuteilla ensin Sami Mutanen pääsi yrittämään läpiajosta, sitten Juho Lammikkoa rikottiin viime hetkellä ennen ratkaisuyritystä. Tästä seuranneessa rangaistuslaukauksessa tarjoutui nuorukaiselle kelpo mahdollisuus tehdä Liiga-uransa avausmaali.

Yritys oli hyvä, kiekko meni jo Lundströmin patjojen väliin, mutta ei liukunut sieltä läpi. Lundström venyi muutenkin pariin komeaan torjuntaan, eikä hänelle merkitty yhtään päästettyä maalia.

Viimeinen osuma syntyi ottelun lopussa tyhjään HIFK-maaliin, kun Uusitalo vippasi kiekon Rinteen vierestä keskellä vastakkaista päätyä.

− Nuorten touhuja on ollut kyllä ilo seurata. Taistelevat hyvin, eivätkä luista viisikkopuolustuksestakaan, iloitsi ässäkapteeni.

− Lammikko tuolla vähän puhisi hukattuja maalipaikkoja, mutta onhan hänellä aikaa. Hän on 17 vuotta minua nuorempi, kyllä se maali sieltä vielä tulee.

Kolmannessa erässä vielä Tuomas Huhtanen ja Ville Ahlgren pääsivät läpiajoon, mutta Lundström kesti maalillaan.

− Kunnialla haluamme tämän kauden päättää, sillä onhan tämäkin porukka ainutkertainen. Tunnelma on parantunut, mutta toki hieman näkyy se, että tavoitteeseen ei ole enää mahdollisuutta, totesi Uusitalo.

Ottelun lopussa HIFK:lla oli vielä pari paikkaa, mutta Rinne venyi Ässien maalilla komeisiin torjuntoihin. Ylärimaa lähemmäs HIFK ei torstaina päässyt maalintekoa, ja kun keskiviikkokin meni nollilla, alkaa helsinkiläisjoukkueen viime osumasta olla aikaa.

Toisin kuin porilaisisännillä, paikka pudotuspeleissä on kuitenkin jo melkein varma.

» Lähetä palautetta toimitukselle