HIFK veteli pylvääseen, Elon maalit isossa roolissa

LIIGA / Raportti
Raumalais-porilainen kaksikko on saanut tuulettaa viime kotipeleissään.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
HIFK pyöritti toisinaan ja veti totuttuun tyyliin paikasta kuin paikasta. Rimatkin olivat Ässien puolella 3−2-kotivoitossa. Sekä päävalmentaja että illan maalivahti olivat helpottuneita.

Juuso Riksman on noussut jälleen Isonmäen yleisön suosikiksi. Varmat otteet maalilla ovat antaneet mahdollisuuden voittoon, ja muutenkin porilaisjoukkue on nostanut tasoaan marrastauon jälkeen.

− Pelihän ei ollut koko ajan huonoa tappioputkessakaan. Sitä siinä yritettiin muistuttaa, ettei päätä saa laittaa pensaaseen, mietti ässävahti.

− Kolmannessa erässä HIFK sai luotua tilanteita, peli menee aina tuossa kohdassa siihen, että tappiolla oleva painostaa. Hyvin kestimme alivoimat ja blokkasimme vetoja, kiitteli Riksman.

Vierasjoukkue Helsingistä tarjosi kelpo vastuksen. Iso ero joukkueiden välillä oli ylivoimatehokkuudessa. HIFK pyöritti hetken alueella, mutta Ässät tarvitsi ylivoimaosumiinsa vain yhdeksän ja seitsemäntoista sekuntia.

Juuso Salmen rangaistukset kävivät kalliiksi.

− Meidän ylivoimamme oli heikkoa, siinä kaveri vei meitä, harmitteli HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen.

− Lähtötilanteessa olimme vieneet kaksi edellistä peliä, kävimme täällä ryöstöretkellä. Tällä kerralla Ässien kiihko ja halu pelata oli vahvaa. Meillä oli paikkamme tulla tasoihin, neljä vetoa meni tolppaan ja Riksman oli loistava, jatkoi Törmänen.

Tolppakuteja solkenaan

Hyvällä maalivahdilla käy välillä vähän tuuriakin. Riksmanin maalin kehikot kolisivat pariin otteeseen heti maalin jälkeisessä vaihdossa. Tolppa sisään tai ulos käänsi pelin kulkua.

Varsinkin venäläisvahvistus Nikolai Goldobin oli pelipäällä. Välillä hän toki jäi Esa Lindellin taklauksen alle, mutta varsinkin Hannu Pikkaraisen 1−1-tasoitusmaalin alustus oli taidetta koko rahalla.

Samanlaisia kiemuroita nähtiin Isossamäessä edellisen kerran ruotsalaishyökkääjä Dragan Umicevicilta.

Tämänkin illan porilaisonnistuja oli Rauman lahja Eero Elo. Ässien kotiottelujen yhdeksästä viimeisestä osumasta Elo on viimeistellyt seitsemän. Riksmanillakin oli näkemys ykkösketjun laiturin maaleihin.

− Tuollaiset Elon vedot eivät ikinä uppoa treeneissä. Hyvä, että peleissä menevät sisään, arvioi Riksman.

HIFK sai kolmanteen erään unelma-alun, kun Ässistäkin tuttu Tomas Zaborsky vei vierasjoukkueen 2-1-johtoon vain 29 sekunnin pelin jälkeen. Slovakki sai melko rauhassa sutaista kiekon Riksmanin kainalosta maaliin.

Ässät ei kuitenkaan tällä kerralla taipunut takaiskusta huolimatta.

− Kolmannen erän maalin jälkeen totesimme, että peliä on jäljellä vielä 19 ja puoli minuuttia. Keskityimme vain seuraavaan vaihtoon, kertasi Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio.

− Kyllä tiettyihin asioihin on kiinnitetty huomiota keskusteluissa.

Riksmanin edessä pelasi muutaman konkarin lisäksi melko nuoria puolustajia. Kokenut maalivahti arvioi myös heidän kehitystään.

− Jotain tärppejä heille voin tietysti antaa, mutta kyllä se on niin, että peli kehittää heitä parhaiten. Mitä enemmän he saavat vastuuta ja kokemusta, sitä valmiimpia he ovat taas seuraavaan peliin ja seuraavaan kauteen, kiteytti Riksman.

» Lähetä palautetta toimitukselle