Jyrki Aho: "Porin kirkkaat valot häikäisivät meitä"

LIIGA / Raportti
Antti Suomela nappasi Ässiä vastaan marraskuun kolmannen syöttöpisteensä.
Kuva © Mikko Ruohola - mikko@ruohola.org
Tiistai-illan ottelu Bluesia vastaan ei vetänyt Isomäki Areenaa aivan äärimmilleen. Vajaat 4000 katsojaa seurasivat, kun Blues pyyhki kotijoukkueella jäätä lukemin 3−1.

Ässät lähti tiistaina Bluesia vastaan allaan neljän ottelun mittainen pisteputki. Edellisellä viikolla olivat kaatuneet niin TPS, Kärpät kuin Lukkokin.

Vastaavanlaisesta vireestä ei ollut tiistaina tietoakaan, kun sarjataulukossa toiseksi viimeisenä majaileva Blues saapui Poriin.

Avauserän kotijoukkue vei vielä nimiinsä Arttu Ruotsalaisen uran ensimmäisellä liigaosumalla, mutta tästä eteenpäin ottelu eteni vierasjoukkueen komennossa.

Blues heräsi ottelun edetessä, vaikka lähtö olikin uninen.

− Pitkä tauko peleistä tuntui kieltämättä ottelun alussa. Korjasimme rivimme kuitenkin hyvin ja saimme tilanteen hallintaamme, Bluesin voittomaaliin syötön kirjauttanut Antti Suomela sanoi.

Espoolaisten päävalmentaja Jyrki Aho oli samaa mieltä joukkueensa vaisusta alusta, mutta kuvaili sen vain värikkäämmin.

− Porin hallin uudet valot olivat niin kirkkaat, että meillä meni siinä paitojen väritys ihan sekaisin, kun tarjosimme vastustajalle niin paljon hyviä paikkoja, Aho velmuili.

Bluesin toinen erä oli tehokas, sillä joukkue iski illan kaikki kolme osumaansa toisessa erässä.

− Saimme yhden tärkeän onnistumisen heti toisen erän alkupuolella, ja siitä lähti hyvä kierre etenemään, Suomela totesi.

Ottelun kolmas erä ei kiekkoherkkua liiemmin tarjonnut. Ässien kiri jäi torsoksi, kun Blues puolusti kärsivällisesti. Maalilla huikeassa vireessä ollut Kaapo Kähkönen hoiti loput.

− Kahden maalin johtoa piti totta kai lähteä päätöserässä puolustamaan tarkasti, mutta emme kuitenkaan passivoituneet liikaa, Suomela analysoi.

Blues on nyt voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan neljä. Porista napattu voitto miellytti Blues-valmentaja Ahon mieltä seuran taloussotkujen keskellä.

− Voitto toki lämmitti raskaan tilanteemme keskellä. Vaikka yritämme joukkueen kanssa ottaa asioita huumorilla, niin kyllähän tämä kaikki alkaa vaikuttaa jo liikaa tekemiseemme. Pelaajien kärsivällisyys on ollut koetuksella.  

− Kaikkein inhottavin tunne on tämä jatkuva epävarmuus ja toivon, että seurassa alkaisi pikkuhiljaa tapahtua jotain ratkaisuja. Olen huolissani koko seuran tulevaisuudesta, Aho päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo