Ässien ylivoimapeli masensi Bluesin

LIIGA / Raportti
Pelin tuoksinassa oli aikaa myös vaihtaa kuulumisia.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Isonmäen sekava lauantai-ilta tarjosi harvalukuiselle yleisölle viiden maalin lisäksi vauhtia enemmän kuin ajatusta. Uneliaasti pelin aloittanut Ässät kaatoi Bluesin lopulta lukemin 4-1.

Kaudet eivät ole veljeksiä keskenään. Viime sesongilla Blues oli Ässille lähes mahdoton vastustaja, sillä porilaiset voittivat Bluesin ainoastaan kerran. Keskinäisiä kohtaamisia riitti joukkueiden tahkottua toisiaan vastaan vielä tammikuun tasauksessakin. Tällä kertaa Ässät nappasi täydet kolme pistettä, vaikka oli ottelun alkupuolella espoolaisjoukkuetta heikompi.

Blues siirtyi avauserässä täysin ansaitusti johtoon Daniel Widingin ylivoimamaalilla ja olisi paremmalla viimeistelyllä voinut karata suurempaankin johtoon. Sitten viime keväänä Ässissä mestaruutta juhlinut Blues-puolustaja Jani Honkanen laitataklasi Ville Ahlgrenia, ja Sami Lähteenmäki toi Ässät tasoihin ainoastaan 15 sekuntia ennen erätaukoa.

- En sentään sanoisi, että se oli ottelun käännekohta. Aina puhutaan taklattavan vastuusta...jos 20 kiloa kevyempi kaveri kääntää selkänsä laidan vieressä, niin tuoltahan se sitten näyttää, Honkanen tuumi kohtalokkaaseen jäähyyn johtaneesta tilanteesta.

Honkanen ynnäili Ässien tehneen kaksi ylivoimamaalia Bluesin yhtä vastaan. Kokeneelta pelimieheltä tuli ottelun ratkaisusta varsin jämäkkä analyysi.

- Ässät oli erikoistilanteissa meitä hieman parempi.

Idän kutsua ja pätkätöitä

Bluesin ympärillä on viime päivinä riittänyt hässäkkää. Ensin maalivahti Mikko Koskinen lähti KHL-kaukaloihin, ja pari päivää myöhemmin maalivahtivalmentaja Marko Toreniuskin otti suunnan kohti itää. Koskisen tilalle Blues sai Jani Niemisen, jonka esitys oli yhtä mustaa hetkeä lukuun ottamatta lupaava.

- Onhan tässä ollut kaikenlaista turhaa ympärillä. Nyt pelimme oli kuitenkin parempaa kuin parissa edellisessä kamppailussa, se on tärkein asia. Kun taistelutahto ja asenne ovat kohdallaan, taktisetkin asiat alkavat loksahdella paikoilleen.

- Joissain asioissa menimme eteenpäin, joissain asioissa emme, kuului Blues-luotsi Jyrki Ahon negatiivisempi kiteytys.

Ässien pelaaminen oli edelleen kaukana valmiista, vaikka pistetili karttui kolmella. Padan päävalmentaja Pekka Virta löysi vaisulle alulle selvän syyn.

- Olimme parin tappion jälkeen sopineet, että pakit eivät ainakaan ylipelaisi. Se taisi mennä jo liiankin varovaisuuden puolelle. Blues pelasi peräkkäisinä päivinä, ehkä se vähän auttoi meitä tuossa lopussa.

Viime kevään kultasankareihin lukeutunut Honkanen ei myöntänyt pelin jännittäneen juuri normaalia enempää.

- Tässä on nyt ollut niin paljon pelejä ja asioita mitä pitää parantaa, että keskittyminen on ollut niissä. Viime kaudesta on kuitenkin niin hienot muistot, että olin kyllä selvillä mihin kohtaan meille oli Porin-reissu kalenteriin merkitty.

34-vuotias puolustaja pelaa tällä hetkellä Blues-paidassa kahden kuukauden sopimuksella. Pätkätyöläisyys ei ole ihannetilanne, mutta pääkopan sisään epävarmuutta ei saa päästää.

- Päivä kerrallaan tässä on vain mentävä. Yritän näyttää esimerkkiä nuoremmille niin jäällä kuin oheistoiminnoissakin. Sillä mielellä teen hommia, että saisin sopimuksen loppukaudeksikin, Honkanen puntaroi.

» Lähetä palautetta toimitukselle