TPS pyrkii venyttämään Tapparan tappioputkea

LIIGA / Ennakko
Steven Seigo iski paluuottelussaan kaksi maalia ja on suuressa roolissa myös Tapparaa vastaan.
Kuva © Timo Savela
TPS on kasvattanut loukkaantumisista huolimatta kotivoittojen putkensa jo neljään otteluun. Ainoa tappio kotijäällä turkulaisille tuli avausottelussa Kärppiä vastaan. Lauantai-iltana Palloseuran kotitaikaa lähtee särkemään sekavissa merkeissä kautensa aloittanut Tappara.

Edellisen kotivoittonsa TPS nappasi, kun JYP saapui vierailulle torstaina. TPS punnersi ottelusta 3–2-voiton kokoonpanoon palanneen ja kaksi maalia iskeneen Steven Seigon sekä uransa ensimmäisen Liiga-maalin tällänneen Otto Karvisen johdolla. Etenkin Seigon saaminen TPS:n kokoonpanoon auttoi turkulaisjoukkuetta. Seigo toi turkulaisjoukkueen alakertaan rauhallisuutta ja iski siinä sivussa kaksi kaappia, mutta kanadalainen ei silti itse ollut täysin tyytyväinen otteisiinsa.

Kauteen yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista lähtenyt Tappara kärsi eilen Bluesia vastaan jo kolmannen peräkkäisen tappionsa. Tapparan alkukauden sekavuuden tiivistääkin eilisen kotiottelun loppu, kun lopun tasoitusmahdollisuudet murenivat jäähyihin ja Bluesin 1–3-niittiin ylivoimalla.

Tapparan peli on ollut sekaisin, eikä kärkihyökkääjistä pisteille ole päässyt säännöllisesti kuin Pekka Jormakka. Tapparan maalipaikat syntyvät tällä hetkellä pitkälti keskialueen kiekonriistoista ja yksilöiden oivalluksista. Viime kauden hopeajoukkue huutaa järjestelmällisyyttä peliinsä. Kontrolloiduilla lähdöillä hyökkäys hidastuu keskialueelle, ja peli menee kuljettelun puolelle. Etenkin puolustajien lähtiessä kuskaamaan kiekkoa, Tappara on altis kiekonmenetyksille.

Tapparan suurin sauma Turussa on vastahyökkäykset, sillä TPS on myös menettänyt kiekkoja turhan helposti hyökkäys- ja keskialueilla. Myös maalineduspeli nousee suureen arvoon, sillä Tappara saa kiekkoa maalille, jos joukkueelle annetaan tilaa. Tapparan oman alueen peli taas on melko seisovaa, ja liikkeellä TPS saa sekoitettua Tapparan.

Tapparan viime kaudella hyvin toiminut ylivoima on yskinyt pahasti. TPS:kin näytti edellisellä kierroksella saaneensa alivoimaansa aiempaa paremmin kokoon. Myös ylivoimalla TPS löysi JYPiä vastaan tehoja. Huomioitavia asioita ovat myös TPS:n pirteästi esiintynyt neloskenttä, joka on myös päässyt pisteille.

− Kaverit laittavat itsensä joka ilta likoon. Se on myös aina erittäin iso plussa kun neloskenttä pystyy tekemään hyökkäyspäässä tehoja, TPS-valmentaja Mikko Haapakoski totesi.

Tapparan kokoonpano saattaa elää jopa perjantain jäljiltä, mutta TPS jatkanee JYP-ottelun ketjuilla. Jos Tappara aikoo edes haastaa turkulaiset kotonaan, on perjantaista otettava monta askelta eteenpäin.

Seuraa Heitä

Otto Karvinen #21 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Nuorukainen iski uransa ensimmäisen Liiga-maalin makeaan paikkaan, kun häkki oli myös JYP-ottelun voittomaali. Muutenkin TPS:n nelosvitja on esiintynyt pirteästi.

Jere Karjalainen #21 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Karjalaiselta odotettiin läpimurtoa tällä kaudella. Karjalainen pääsi eilen kokeilemaan ykköskentässä ja on saanut myös runsaasti ylivoima-aikaa. Silti pistesarakkeessa kummittelee pyöreä nolla. Tehoja on löydyttävä.

» Lähetä palautetta toimitukselle