TPS
3 - 2

Mukavuusalueen ulkopuolella

TPS ja Tappara ottivat perjantaina arvokkaat voitot sarjan kovimpiin kuuluvista joukkeista. Lauantaina kaksikko kohtaa vielä kerran Turussa ennen joulutaukoa.

Kuntokäyrät

TPS nousi perjantaina sarjataulukon kuudennelle paikalla jatkettuaan erinomaisia vierasotteitaan voitolla HIFK:sta. Aiemmin tällä viikolla Palloseura haki pisteet Porista, missä Ässät kaatui 4-3-lukemin.

Tappara palasi perjantaina voittojen tielle patapaitojen kustannuksella. Sarjataulukon häntäpäästä löytyvät kirvesrinnat ovat pelanneet turkulaisia kevyemmällä tahdilla ja joukkueen edelliset kohtaamiset ovat viime viikolta. Tuolloin SaiPa kaatui kotona voittomaalikilpailun jälkeen, mutta JYP antoi kylmää kyytiä 6-0-voiton muodossa.

Lauantain kohtaaminen on jo joukkueiden kauden kolmas mittelö. Tappara voitti ensimmäisen syyskuussa Turkuhallissa, mutta lokakuussa TPS piti pintansa ja otti 2-1-kotivoiton. Viime viikon tiistaina turkulaiset voittivat Hakametsässä numeroin 5-2.

Ratkaisun paikat

TPS ja Tappara nousivat perjantain ottelukierroksella altavastaajista voittajiksi. TPS kaatoi Helsingissä IFK:n, Tappara puolestaan selätti Hakametsässä Ässät. Lauantaina molemmat joutuvat kuitenkin pois omalta mukavuusalueeltaan, kun Tappara joutuu vieraskaukaloon ja TPS yrittää siirtää loistavia vierasesityksiään Turkuhalliin.

Vaikka perjantaina TPS:n jalka liikkui hyvin, on Palloseuralla alla melko raskas viikko, joka voi näkyä joukkueen luistelussa. Viime torstain tylyn Kärpät-tappion jälkeen TPS huilasi viisi täyttä päivää, ennen kuin se aloitti keskiviikkona neljän päivän ja kolmen ottelun putken. Näistä viimeinen kamppailu on edessä lauantaina, jolloin turkulaisyleisö toivoo saavansa pitkän tauon jälkeen vastinetta rahoilleen kotivoiton muodossa.

Kotijoukkueen kovimmiksi suorittajiksi ovat viime otteluissa nousseet kapteeni Ville Vahalahti ja maalivahti Marek Schwarz. Hatarin ottein kautensa aloittanut Schwarz on hiljalleen pääsemässä oikeaan vireeseen ja alla on kaksi hyvää ottelua Ässien ja HIFK:n vieraana. Koko joukkueen tapaan mys tšekkivahti kaipaa onnistumisia kotikaukalossa, sillä edellinen kotiottelu päättyi Schwarzin osalta kolmen minuutin ja kahden maalin jälkeen.

Kultakypärä Vahalahti puolestaan on jatkanut pistetehtailua. Marraskuun neljän ottelun kuivaa kautta seuranneissa kahdeksassa ottelussa TPS-kapteeni on iskenyt kymmenen pistettä. Tämän viikon kahdesta ottelusta mukaan on tarttunut kaksi maalia ja yhtä monta syöttöä.


Marek Schwarzin torjuntavire on alkanut löytyä.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Myös Tappara sai uutta voimaa perjantai-iltana kaataessaan Ässät maalein 3-1. Joukkueen tehopelaajaksi nousi kokoonpanoon reilun kahden viikon tauon jälkeen palannut Aleksander Barkov. 16-vuotias tulevaisuuden tähti täräytti kaksi maalia ja kasvatti siten koko syyskauden saldonsa seitsemään osumaan.

Hakametsän juhlien jälkeen kirvesrinnat matkaavat Turkuun tavoitteenaan vierasvoitto, joita on tältä kaudelta vasta kaksi kappaletta. Tapparan karmaiseva vierasmaaliero -31 on vailla vertaistaan, vaikkei TPS:n kotimaalierokaan (-22) ole mairitteleva. SM-liigan kuntopuntarissa TPS on toisena kolmella voitolla viidestä viimeisimmästä ottelusta, Tappara puolestaan on neljän pisteen saldolla kolmanneksi viimeisenä. Ero TPS:n koti- ja vierasesitysten välillä on kuitenkin yön ja päivän luokkaa, joten lauantainkin vire on mysteeri.

Vierasotteluiden pelin siirtäminen kotikaukaloon voi silti olla toimivin ase Tapparan kaatoon. Vahvistuksista huolimatta Tapparan puolustus ei ole toipunut Tuukka Mäntylän tasoisen johtajan lähdöstä ja vastapuolen korkea karvaus on ollut suuri piikki kirvesrintapakiston lihassa. Rohkea pelaaminen on tuonut TPS:lle pisteitä tälläkin viikolla, joten Tapparan rajallista materiaalia on mahdollista hyödyntää nopealla hyökkäyspelaamisella ja kiekollista puolustajaa painostamalla.

Tappara sen sijaan toivoo jatkavansa TPS:n kotikurimusta. Ässiä vastaan viisikkopeli toimi ja porilaisten taitavat hyökkääjät pysyivät kurissa. Myös Jani Nieminen onnistui maalilla. Vireen säilyminen Aurajoen rannalla vaatii vähintään yhtä taistelevaa esitystä.

Kokoonpanot

TPS:n poissaololistaa miehittävät edelleen puolustajat Miika Huczkowski ja Joni Tuominen. Kuumeesta kärsineen Jarkko Hattusen pelaamisesta ei vielä ole varmuutta, ja hänen tilanteensa selviää vasta lauantaina. Jakub Cerny sen sijaan palasi TPS-hyökkäykseen perjantain HIFK-ottelussa.

Tapparan sairaslista on lyhentynyt merkittävästi, mutta joukkue jatkaa todennäköisesti ilman Juha Leimua ja Aleksi Elorinnettä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kommentit

Loukkaantuneet

TPS
h
Ylävartalovamma, loppukausi

Tällä kaudella