Turussa lokakuun ensinäytöksenä suurten sydänten kohtaaminen

LIIGA / Ennakko
Varjojen jäähän muodostama suuri sydän ikään kuin symbolisoi TPS:n viime pelien edesottamuksia.
Kuva © Timo Savela
Lokakuu alkaa TPS:n ja SaiPan osalta keskinäisellä taistelulla sarjapisteistä Turussa. Toivottaako kotijoukkue vieraansa sydämellisesti tervetulleiksi, vai onko Palloseura SaiPalle tyly isäntä?

SaiPa saapuu Raumalta Turkuun kärsittyään selkeän 0−4-tappion keskiviikkona Lukolle. Kotijoukkue TPS puolestaan vietti keskiviikkona lepopäivää tiistaisen KalPa-voiton jälkeen, joka sekin päättyi lukemiin 4−0. Sarjataulukossa tasapisteissä olevista joukkueista TPS on torstain ottelussa pienen pieni suosikki.

Turkulaisten suosikin asemalle perusteina ovat TPS:n lepopäivä ja tiistain vakuuttava KalPa-ottelu, siinä missä lappeenrantalaiset pelasivat edeltävänä päivänä, eikä joukkueen esitys Lukkoa vastaan ollut häävi. Molemmat joukkueet ovat silti aloittaneet kautensa hyvin, sillä sekä TPS että SaiPa ovat sarjassa kuuden parhaan joukossa.

Toisen sydämen kohtalona on särkyä

TPS on pelannut viimeiset ottelunsa suurella sydämellä. Tapparaa vastaan tapahtunut nousu takaa ohi pelin viime minuuteilla oli tahdonvoiman voitto, ja tiistaina KalPaa vastaan mustavalkoiset yrittivät loppuun asti ja pelasivat tunteella, vaikka peli oli käytännössä selvä TPS:n johdettua neljällä maalilla.

Varsinkin TPS:n kokeneet pelaajat ovat johtaneet esimerkillään. Tomi Kallio on ollut kapteeni sanan varsinaisessa merkityksessä ja ratkaisi pelin Tapparaa vastaan. KalPan kaadossa pääarkkitehtina hääri ykkössentteri Eric Perrin, joka iski kuopiolaisten verkkoon kaksi maalia.

Sydäntä pitäisi löytyä myös SaiPalta. Pekka Tirkkosen joukkue on tunnettu työteliäänä ja hyvään yhteispeliin nojaavana ryhmänä. Viisikkopelin tiiviys korostuu, kun Turkuhallissa on vastassa Liigan tämän hetken paras ylivoimajoukkue.

SaiPan kannalta asiaa ei helpota se tosiasia, että keltamustien alivoima on tällä hetkellä tilastollisesti sarjan heikointa. Erikoistilannepelaamisen on syytä olla kunnossa Turun illassa, tai muuten luvassa on kylmää kyytiä.

Kärkipelaajilla suuri vastuu

Joukkueiden kultakypäriä kantavat pistepörssin kärkisijoilla keikkuvat Lauri Tukonen ja David McIntyre. Molempien tehopistesarakkeet näyttävät lukuja 3+6. TPS:n ja SaiPan ykkösketjut ovat olleet Liigan parhaimmistoa ja kyseisessä asetelmassa voikin piillä mielenkiintoinen vastakkainasettelu.

SaiPan ykkösketjusta Petteri Nokelaisen pelikunto on arvoitus. Hänen tilallaan nähtiin Lukkoa vastaan Ville Järveläinen. McIntyren johtaman ketjun kolmas lenkki on yritteliäs Chad Rau. TPS:n suurella liekillä pelanneessa ykkösketjussa pelaavat jo mainitut Kallio, Perrin ja Tukonen.

TPS:n maalilla jatkanee KalPa-ottelussa nollapelin torjunut Teemu Lassila. Vierailijoiden maalia tilkitsee suurella todennäköisyydellä Jussi Markkanen, joka avasi luukkua keskiviikkona Raumalla Jani Niemisen oltua torjuntavuorossa.

Arvio ottelusta: Vinski Virtanen

TPS lienee Turussa hieman liukasjalkaisempi SaiPan hävittyä Raumalla keskiviikkona. Jos SaiPa jää potkun tai pari kotijoukkuetta jälkeen, saattaa seurauksena olla huolimattomia jäähyjä. SaiPan alivoimapelaaminen on sarjan heikointa, joten liikaan jäähyilyyn ei vierailijoilla ole varaa TPS:n laadukasta ylivoimaa vastaan. Pelistä tulee tiukka, mutta TPS pitää pisteet lopulta kotonaan paremman erikoistilannepelaamisen turvin.

Seuraa Heitä

Dave Spina #12 |

Hyökkääjä

SaiPassa viime kaudella pelannut Spina on tehnyt TPS-nutussa hartiavoimin töitä. Energinen ja vauhdikas pelaaminen ei ole vielä tuonut onnistumisia maalien muodossa, mutta KalPaa vastaan aukesi pistetili syötöllä TPS:n voittomaaliin. Putoaisiko apina selästä viime kauden työnantajaa vastaan? Näyttöhalut Spinalla ovat taatusti valtavat.

Ville Koho #8 |

Keskushyökkääjä

Joukkueensa kapteeni antaa joka ilta SaiPan logolle kaikkensa. Työntekoa kaihtamaton keskushyökkääjä jaksaa vääntää suurella roihulla omiensa puolesta. Lukkoa vastaan kärsityn tappion jälkeen Kohon on näytettävä omilleen esimerkkiä ja sen mies varmasti tekee.

» Lähetä palautetta toimitukselle