TPS
4 - 2

Pienten marginaalien viikko

Sarjajumbo Ilvekselle perjantaina hävinnyt TPS jatkaa pelaamista veitsi kurkulla. Runkosarjaa on jäljellä enää kahden ottelun verran ja turkulaisten pudotuspelihaaveet voivat vielä murskaantua. Tiistaina Turkuhallissa vierailee Lahden Pelicans, joka on iskenyt silmänsä runkosarjan ykköspaikkaan.

Kuntokäyrät

Alemman pudotuspeliviivan tuntumassa jo pitkään keikkunut TPS on kymmenentenä kolme pistettä Lukon perässä. Muista kilpailijoista SaiPa hengittää niskaan pisteen päässä, Tappara puolestaan on sijalla 12 kaksi pistettä turkulaisia vähemmän keränneenä. Viime viikolla joukkue otti kahdesta ottelustaan kolme pistettä. Lukko kaatui Turussa maalein 4-3, mutta perjantaina Ilves jätti Palloseuran nuolemaan näppejään jatkoaikavoitolla.

Pelicans jatkaa sarjataulukon kakkospaikalla kolme pistettä sarjakärki KalPan takana. Kolmospaikalta löytyvä HIFK on kolmen pisteen päässä, neljäntenä majailevaan JYPiin etumatka on viisi pistettä. Viime viikolla lahtelaiset tekivät täyden työviikon ja pelasivat kolme ottelua. Joukkue kaatoi Ässät 5-2-lukemin ja haki perjantaina Hämeenlinnasta kahden pisteen saaliin voittomaalikilpailun kautta. Lauantaina Pelicans kärsi ensimmäisen tappionsa kahteen viikkoon, kun HIFK oli Lahdessa vahvempi.

Joukkueiden keskinäisissä otteluissa Pelicans on ollut niskan päällä. Ensimmäinen kohtaaminen Lahdessa päättyi maalein 4-2, viimeismmässä keskinäisessä ottelussa TPS puristi lisäpisteen voittomaalikilpailusta. Turussa kaksikko on iskenyt yhteen kerran, silloin tulokseksi kirjattiin tyly 5-0-vierasvoitto.

Ratkaisun paikat

TPS vaikeutti jälleen omaa tilannettaan ottamalla perjantaina Ilvekseltä käkeen. Turkulaisilla oli muiden otteluiden tulosten johdosta mahdollisuus tukevoittaa paikkaansa kymmenen joukossa, mutta jatkoaikatappio piti tilanteen jännittävänä.

– Se ei ollut todellakaan meidän kauden paras peli. Meidän olisi pitänyt voittaa ja ottaa kolme pistettä, mutta nyt kävi näin ja se pitää jättää taakse. Mitään ihmeellistä syytä tappioon ei ollut. Totta kai kaikilla on paineita, mutta ne pitäisi pystyä käsittelemään oikein, valmentaja Mika Strömberg totesi maanantaina.

Tiistaina turkulaisten vastaan asettuu Pelicans. Palloseura pääsee pelaamaan kotiyleisönsä edessä ja lipunmyynti mahdollisesti kauden viimeiseen kotiotteluun on sujunut vauhdilla.


Turkuhallissa pitäisi riittää tunnelmaa.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Jos Ilves oli yli puolet ottelusta pelillisesti TPS:ää parempi, niin Pelicans tuskin päästää Palloseuraa helpommalla. Neljä sarjapistettä helpohkosti loppuviikosta menettäneet lahtelaiset eivät Kai Suikkasen alaisuudessa lannistu takaiskuista, sen tietävät myös turkulaiset.

Pelicansin piste- ja voittoputki tulivat päätökseen lauantaina, kun HIFK haki pisteet Lahden jäähallista. HIFK teki Pelicansin avauspelin aseettomaksi, eikä tiistain vierasjoukkue onnistunut lähtemään omistaan liikkeelle nopeasti. Hyökkäyspäässä Pelicansin maalipaikat syntyivät pääasiassa kulmapelin kautta, eikä lahtelaisyleisö saanut juhlia kuin kerran. TPS otti aiemmin talvella tärkeitä voittoja kitkemällä vastajoukkueen nopeita avauksia, joten aktiivinen karvaus on arvokas ase myös Turkuhallissa.

TPS:n osalta paljon puhuttu "oman pelin pelaaminen" jäi Tampereella puolitiehen. Ilves uskalsi pitää kiekkoa ja rakentaa hyökkäyksiään, ja lopulta paineettomassa tilassa kiekotelleet kissapaidat olivat kiekkokontrollipelaamisessa henkisesti heikkoja turkulaisia edellä.

Pelicans on ollut kuluvan kauden eniten maaleja tehnyt joukkue sekä koti- että vieraskaukalossa. Hiljattain jatkosopimukset solmineet tehomiehet Justin Hodgman ja Ryan Lasch olivat HIFK-ottelussa tavallista vaisumpia, joskin Hodgman jatkoi ankaraa työntekoaan kolmen ottelun pisteettömästä putkesta huolimatta. Kuiva kausi on Hodgmanin pisin joulutauon jälkeen.

TPS sen sijaan kuuluu eniten maaleja päästäneiden joukkoon. Kotiyleisönsä edessä Palloseura on päästänyt 89 osumaa, enemmän kuin mikään muu joukkue. SM-liigan toiseksi heikoin kotijoukkue saavutti viime tiistain Lukko-ottelussa neljän maalin rajan kotiottelussaan vasta viidennen kerran koko kauden aikana. Ottelun ennakkosuosikista ei siis ole suurta epäselvyyttä.

Kokoonpanot

TPS:n ainoat toipilaat ovat Janne Hauhtonen, Joni Tuominen ja Miika Huczkowski, jotka ovat miehittäneet sairaslistaa jo pitkän tovin. Lauantain Ilves-ottelun jäljiltä Artturi Lehkonen ottaa Tuomas Suomisen paikan ja puolustuksessa Rasmus Ristolainen korvaa Pasi Hirvosen. TPS:n maalissa jatkaa Ortio.

Pelicansin potilaat ovat Aaron Brocklehurst, Tommi Paakkolanvaara, Jan Platil ja Niko Hovinen. Heistä ainakin Paakkolanvaaran odotetaan palaavan kokoonpanoon lähiaikoina.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Tomas Plihal 4 2 6
2.Marko Anttila 2 2 4
3.Tomas Mojzis 0 4 4
4.Juraj Mikus 1 3 4
5.Ville Vahalahti 2 2 4
Pelicans M S P
1.Ryan Lasch 3 4 7
2.Radek Smolenak 3 2 5
3.Jan Latvala 1 3 4
4.Justin Hodgman 0 3 3
5.Joonas Järvinen 1 2 3

Kommentit

Tällä kaudella

harjoitusottelut

05.08.2011
TPS - Pelicans
1 - 2

runkosarja