Saako Risto Dufva taas aihetta nyrpistelyyn?

LIIGA / Ennakko
Henrik Tallinderin tehotilasto oli perjantain ottelussa viisi pykälää plussalla.
Kuva © Timo Savela
TPS haki perjantaina Raumalta komean 5-2-voiton. Lukolla on mahdollisuus ottaa revanssi heti lauantaina, kun joukkueet kohtaavat toisensa kierroksen varhaisimmassa ottelussa.

Lukko-päävalmentaja Risto Dufvalla oli perjantain TPS-ottelun jälkeen nyrpeä naama. Syytä olikin olla: TPS nimittäin haki pisteet raumalaisten kotiluolasta vastaansanomattomasti 5−2, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. Lukko johti ottelua 2−1, mutta erityisesti turkulaisten vahva toinen erä käänsi pelin TPS:lle.

Toiseen peräkkäiseen kohtaamiseen ei ole paljoa aikaa, joten suuria pelillisiä muutoksia kumpikaan joukkue ei ehdi tehdä. Perjantain ottelusta palautuminen on avainasemassa, mutta TPS-leirissä lähdetään ehdottomasti positiivisimmin mielin toiseen koitokseen. Palloseura sai onnistujia laajalta rintamalta, kun Lukko puolestaan hakkasi päätään TPS-puolustukseen ja hyvin torjuneeseen Oskari Setäseen.

Lukolla riitti virtaa ja luisteluvoimaa maalijakaumasta huolimatta loppuun saakka, mistä kielivät varsinkin kolmannen erän torjuntatilastot. Ryan Zapolski joutui kohtaamaan päätöserässä vain yhden laukauksen, joka sekin meni maaliin. Setänen sen sijaan sai huhkia peräti 16 torjunnan edestä.

TPS:llä paljon onnistujia

Lukolla on lauantaina mahdollisuutensa, jos sinikeltaiset jaksavat luistella perjantain malliin ja kookas TPS-pakisto alkaa piiputtaa rasituksen takia. Illan kotijoukkueella on kuitenkin selvä etulyöntiasema, sillä itseluottamus on TPS-leirissä juuri nyt huomattavasti korkeammalla ja maalintekopotentiaali on alkanut realisoitua usealla ketjulla.

TPS:llä on otteluun lähdettäessä laaja rintama huippuvireisiä pelaajia. Jussi Makkonen on Turkuun saavuttuaan suorastaan liekehtinyt, ja Tadas Kumeliauskas sekä Dave Spina ovat naputtaneet pisteitä tappavaan tahtiin jo pidemmällä otannalla. Francis Paré on tuonut mustavalkoisten hyökkäykseen aimo annoksen juonikkuutta.

Myös turkulaisten puolustuksessa on kiitettävästi esiintyneitä pelimiehiä. Nuori Elmeri Eronen on esiintynyt konkarin elkein, ja perjantailta saldona oli syöttöpiste ja tehotilaston merkintä +4. Henrik Tallinder on kellottanut hurjia minuutteja, ja tehosaldo oli perjantaina vielä Erosen vastaavaa kovempi +5.

Raumalaisillakin on ollut pienestä aneemisuudestaan huolimatta onnistujia. Hyökkäyksessä Aaron Gagnon ja perjantaina liigauransa 600. tehopisteen tehnyt Ville Vahalahti ovat hyökkäyksen kantavia voimia. Maalissa Zapolski on ollut läpi kauden mainiossa lyönnissä.

Parhaat ylivoimajoukkueet vastakkain

Voittaakseen ottelun Lukon tulee paineistaa erityisesti jo perjantaina vaikeuksissa olleita ja aavistuksen kankeita TPS-pakkeja. Esimerkiksi Kalle Kaijomaa ja Olli Malmivaara eivät ole viime peleissä juuri vakuuttaneet, ja näillä miehillä saattaa tulla kiire liukkaiden Lukko-hyökkääjien kanssa myös lauantaina.

Molempien joukkueiden ylivoimapelaaminen on ollut kuluvalla kaudella kiitettävällä tasolla, sillä tilastoihin pohjaten Lukko on sarjan paras ylivoimajoukkue. TPS ei näissä tilastoissa paljon kalpene, kun illan isäntien tehokkuus on ollut vastaavasti Liigan toiseksi parasta.

Lukko on ollut tällä kaudella TPS:lle mieluisa vastustaja. Pisteet ovat menneet tällä kaudella Palloseuralle yhteensä 10−2 ryhmien neljässä keskinäisessä kamppailussa. Sarjataulukossa kuudennella sijalla majaileva TPS on Lukkoa edellä kolme pistettä, mutta yhden pelin enemmän pelanneena. Ottelun pisteet ovat siis erityisen tärkeitä taistelussa suorasta pudotuspelipaikasta.

Ottelu alkaa jo kello 16:00 TPS:n järjestämästä risteilystä johtuen.

Arvio ottelusta: Vinski Virtanen

TPS:n pelaaminen on piristynyt huomattavasti, kun sairastuvalta on palannut runsaasti pelaajia. Joukkueiden käyrät ovat päinvastaiset, sillä Lukko on vaipunut neljän ottelun tappiokierteeseen. Turkulaiset lähtevät perjantain ottelun valossa suosikkeina kotiotteluunsa.

Seuraa Heitä

Jussi Makkonen #14 |

Keskushyökkääjä

Makkonen on ollut hurjassa vedossa siirryttyään TPS:ään. Viidessä ottelussa ovat syntyneet tehot 2+4, ja perjantaina keskushyökkääjän tehot olivat 1+2 raumalaisten kaadossa.

Ville Vahalahti #82 |

Laitahyökkääjä

Vahalahti teki 600. pisteensä Liigassa, kun kokenut hyökkääjä onnistui maalinteossa juuri TPS:ää vastaan Raumalla. Laukooko Vahalahti taas kiekon vanhan seuransa verkkoon?

» Lähetä palautetta toimitukselle