TPS
1 - 4

Fiat vastaan Ferrari?

Vain kaksi maalia KalPan verkkoon tällä kaudella tehnyt TPS yrittää haastaa kuopiolaisia kolmannen kerran torstaina. KalPan lauantaisesta murskatappiosta huolimatta joukkue matkustaa Turkuun selkeänä ennakkosuosikkina.

Kuntokäyrät

Tammikuun tasausottelut Lukkoa vastaan toivat TPS:lle toisen suoran voiton 11:stä viime ottelusta. Palloseura voitti kotiottelunsa maalein 4-3, mutta hävisi Raumalla 2-5. Tiistaina turkulaiset roikkuivat pitkään Kärppien mukana, mutta pisteet jäivät lopulta Ouluun 4-1-lukemin.

KalPa voitti TPS:n tapaan tasausviikon kotiottelunsa. Ässät kaatui 4-1, mutta Porin-vierailu päättyi katastrofiin ja ruman 3-8-tappioon. Tämän jälkeen kuopiolaiset ovat huilanneet koko viikon ja TPS-otteluun joukkue pääsee neljän täyden välipäivän jälkeen.


TPS:stä ei ole tällä kaudella ollut haastamaan KalPaa.

Ratkaisun paikat

TPS-luotsi Pekka Virta kohtaa torstaina entisen joukkueensa kolmannen kerran tällä kaudella. Palloseura on ollut KalPalle toistaiseksi helppo vastus ja kaksi aiempaa ottelua päättyivät kuopiolaisjuhliin yhteismaalein 9-2. Edellinen käynti Turkuhallissa toi selvän 5-0-voiton.

KalPan voittokulku on kevään lähestyessä hieman hidastunut, mutta kaikesta huolimatta joukkue on ansaitusti sarjataulukon kärkipaikalla. Ässät-tappio ei jättänyt KalPalle kovin hyvää makua, joten muutaman harjoittelupäivän jälkeen Turkuhallissa tuskin nähdään helposti kaatuvaa vierasjoukkuetta. Isossamäessä takkuillut pelinopeus ja huolellisuus eivät ole ennakkoasetelmien perusteella koitumassa ongelmaksi TPS:ää vastaan.

KalPan ja TPS:n pelaamisessa on kaikkien tiedossa olevista syistä johtuen paljon samaa, mutta toistaiseksi Tuomas Tuokkolan muutokset Virran luomaan pelikirjaan ovat olleet turkulaisille myrkkyä.

Kotijoukkueen suhteen tarina on jo kovin tuttu. TPS taisteli tasapäisesti Oulussa kolmesta pisteestä, mutta pari helposti omiin päästettyä maalia ja surkea maalintekotehokkuus pitivät käsikirjoituksen entisellään. Epävarmat maalivahdit ja 0-1-tilanteen tuhoama peli-into ovat edelleen TPS:n kompastuskiviä, joihin paras ase on avausmaalin tekeminen vastustajan verkkoon.

KalPan kärkihahmoksi on viime aikoina noussut kuusi pistettä viidessä ottelussa tehnyt Sami Kapanen ja pirteästi on esiintynyt myös joukkueen nelosvitja. Maalissa Juha Toivonen on paikannut Mikko Koskista heikkoina hetkinä. TPS:n puolella mielenkiintoisin seurattava on kotidebyyttinsä tekevä slovakkisentteri Juraj Mikus.

Kokoonpanot

TPS on lisännyt toipilaslistalleen uuden nimen, sillä jalkavammainen Timo Salo joutuu kokoonpanon ulkopuolelle. Sivussa ovat myös Miika Huczkowski, Joni Tuominen ja Janne Hauhtonen. Kylkivammasta toipunut Marek Schwarz palaa TPS-maalille.

KalPan pitkäaikaispotilaat ovat puolustajat Ryan Lannon ja Henri Laurila. Tilapäiseen lepoon joutuu alkuviikolla sairastunut Sakari Salminen. Jukka Hentunen huilasi viime viikon, mutta saattaa pelata jo torstaina. Sama pätee myös Kapaseen, joka jätti Ässät-ottelun kesken saatuaan osuman kiekosta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Ville Vahalahti 2 3 5
2.Tomas Plihal 2 2 4
3.Marko Anttila 1 2 3
4.Michal Birner 1 1 2
5.Jarkko Hattunen 1 1 2
KalPa M S P
1.Tuomas Kiiskinen 3 3 6
2.Jyri Junnila 2 4 6
3.Matti Kuparinen 0 6 6
4.Sami Kapanen 4 2 6
5.Tommi Miettinen 1 4 5

Kommentit

Loukkaantuneet

Edelliset ottelut

TPS

KalPa

26.03
KalPa - Tappara
0 - 3
24.03
Tappara - KalPa
4 - 3 JE