TPS saa pohjoisia vieraita

LIIGA / Ennakko
TPS:lla on taas ainakin teoreettinen mahdollisuus lähestyä play-off viivaa, kun se saa vieraaksi oululaisen suurjoukkueen, joka tosin kärsii runkopelaajiensa loukkaantumisista.

Palloseuran otteluohjelma on armoton. Tänään Raumalla joukkue kykeni venymään jatkoajalle asti ja huomenna olisi määrä luistella taas lootaan kotiyleisön kriittisen silmän alle. Vastaan luistelee kotietua tosissaan tavoitteleva kärppälauma.

Palloseura on viidessä viime ottelussaan saanut jo jotain tolkkua peliinsä. Takkiin on tarttunut kaksi voittoa, kaksi tappiota ja tämän iltainen tasapeli. Menestysvuosien mittareilla tuo ei kuulostaisi kovin kummoiselta saldolta, mutta ennen noita pelejä Palloseura oli neljän ottelun tappioputkessa.

Palloseuralta puuttunevat Marco Tuokko, Mikko Rautee ja Mikko Koivu. Myös Marko Kauppisen pelaaminen on epävarmaa.

Mutta eipä ole kärppälaumakaan aivan entisensä. Kärppien rivit ovat harventuneet kuin heinä viikatemiehen edessä. Kovimman iskun Kärppien rosteri koki kun Bluesin Marko Tuomaisen mailataituruus mursi Tenkratin käden. Aiemmin Petr Ton ja Mikko Lehtonen olivat joutuneet samantapaisen kohtelun uhriksi. Mediassa ollaan toitotettu, miten oululaisjoukkue on täynnä tähtiä. Nyt kun riveistä puuttuvat molemmat tsekit, nähdään oliko noilla puheilla lainkaan katetta.

Oululaisilla on mennyt vakuuttavasti. Viidestä edellisestä ottelusta on Kärppien turkkiin tarttunut neljä voittoa ja yksi tappio.

Ottelun kuva on jo entisestä divarista tuttu. Kärpät tulee alussa vahvasti ja koettavat saada pari maalia heti kättelyssä. Palloseuran oman kotihallin jään koko sotii nyt heitä vastaan, kun vastassa on lujasti luisteleva oululaisjoukkue. Tiedossa olisi ainakin oletusarvoisesti vauhdikas kiekkoilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle