Jatkaako Kärpät hyvää uutta vuottaan?

LIIGA / Ennakko
TPS saa vieraita torstai-illan koitokseen Oulusta, kun Kärpät saapuvat kotijoukkueen vieraaksi. Keskinäiset ottelut ovat menneet tällä kaudella oululaisille, joten kotijoukkueella on revanssin paikka. Viime kerralla pisteet matkasivat Ouluun tylyin 0-5-lukemin.

Kuntokäyrät

TPS on tuskaillut joulun jälkeen tehottomuuden kanssa. Viimeisessä kolmessa ottelussa on turkulaisryhmä onnistunut maalinteossa vain kolme kertaa. Tiistaina tuli viimeksi tappio JYPin vieraana lukemin 2-0. Jos viime kerralla Kärpät oli murskaava Turkuhallissa, on nyt kasvojenpesun aika. Tätä ei kuitenkaan auta se fakta, että TPS on ollut kaukana vakuuttavasta kotijäällään koko kauden ajan.

Pekka Virran luotsaaman joukkueen peli on ollut kotona ailahtelevaa ja mukava vieraspelaaminen on muuttunut virhealttiiksi löysäilyksi liian usein kotiyleisön edessä. Turkulaiset ovatkin esiintyneet hermostuneesti usein Turkuhallissa. Marraskuun alun jälkeen TPS on onnistunut raapimaan vain kaksi voittoa kotonaan varsinaisella peliajalla.

Kärppien joululoma meni hyvin ja se on näkynyt myös tuloksissa. Joukkue liihottaa kolmen voiton voittoputkessa ja tiistaina kaatui viimeksi Oulussa vieraillut Blues. Juuri joulua ennen kärsitty tappioputki on unohdettu ja voittoja on rapissut laariin. Pelillinen ilme ei ole vielä kuitenkaan parhaimmasta päästä.

Kotijoukkue TPS on tällä hetkellä vain pisteen päässä Kärpistä, jotka majailevat sarjataulukon seitsemännellä sijalla. Tosin turkulaisilla löytyy myös kolme ottelua enemmän pelattuna. Myös Blues vaanii yhdeksännellä sijalla vain pisteen päässä, niin ikään kolme ottelua vähemmän TPS:a pelanneena. Joten kotijoukkueelle kaikki pisteet ovat tarpeen.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen akilleen kantapää on tällä hetkellä maalinteko. Turkulaisryhmä pääsi eroon kahdesta alisuorittaneesta ulkomaalaisvahvistuksesta, mutta kukaan ei ole nostanut tasoaan toivotulla tavalla. Tähän päälle kun vielä lisätään kotiotteluiden hetkittäinen tuska, on edessä kova työ pisteiden eteen.

Hyvänä enteenä voidaan pitää maalivahtipelin piristymistä syksyn mittaan. Tiistaina Jyväskylässä Marek Schwarz piti joukkuetta pystyssä parhaansa mukaan, mutta maalintekoon ei hänkään kykene.


Marko Anttilan olisi aika herätä.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Turkulaiset kaipaavat nyt pelaajiltaa röyhkeyttä ja ahneutta. Viime otteluissa hyökkääjät eivät ole halunneet ottaa vastaan mustelmia ja vastustajan maalinedusta on jäänyt toisen joukkueen puolustajien yksinäiseksi leikkikentäksi. Jos joukkue saa yksinkertaisuutta ja röyhkeyttä pelaamiseensa, on se jo askeleen lähempänä täyttä pistepottia.

Erikoistilannepelaaminen tulee olemaan taas suuressa roolissa. Jyväskylässä ottelu ratkesi siihen ja tällä kertaa tarvitaan onnistumisia, niin yli- kuin alivoimallakin. Molempien päiden maalineduspelaaminen on tärkeää huomenna.

Vaikka Kärpät liitelevät kolmen ottelun voittoputkessa, ei joukkueen otteet ole ollet parhaita mahdollisia. Mm. Bluesia vastaa oululaiset saivat kaksi maalia lahjoina espoolaispuolustajilta. Suunta on kuitenkin nouseva, joten helpolla ei oululaisryhmä turkkiaan myy.

Erikoistilannepelaaminen on ollut viime aikoina hyvää, varsinkin alivoimalla, joten tässä on oululaisten yksi iskun paikka. Ville Hostikan poissaollessa maalin suulla on torjunut Tomi Karhunen, vaihtelevalla menestyksellä. Blues-ottelussa Karhunen sortui välillä yli-aggressiivisuuteen ja päästi näin espoolaiset mukaan otteluun.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen riveistä puuttuvat pitkäaikaispotilaat Joni Tuominen, Janne Hauhtonen ja Miika Huczkowski. Rasmus Ristolainen on nuorten maajoukkueen mukana.

Kärppien riveistä maajoukkueen mukana ovat Miikka Salomäki, Joonas Donskoi ja Ville Pokka. Juho Keräsen ja Ville Hostikan pelaamisesta tällä viikolla ei ole vielä varmuutta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Ville Vahalahti 1 3 4
2.Tomas Mojzis 0 3 3
3.Marko Virtala 2 1 3
4.Marko Anttila 1 1 2
5.Mario Scalzo 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle