JYPille kelpaa vain voitto Turusta

LIIGA / Ennakko
Syveneekö Miika Elomon ja koko TPS:n tuska tiistaina JYPiä vastaan?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Sekasortoinen TPS saa tiistaina kotiluolassaan vastaansa JYPin. TPS:llä on jo ties monettako kertaa tällä kaudella kasvojen pesun paikka, mutta Jyväskylän pojat tuskin antavat siihen mahdollisuutta.

Viime aikoina pisteautomaattina toiminut TPS on ottanut kolmen pisteen voiton viimeksi marraskuussa. Se kertoo kaiken oleellisen tiistain ottelua silmällä pitäen. Mikään mediassa pyörineistä tämänhetkisistä kriiseistäkään ei ole lisännyt Turkulaisten voittamismahdollisuutta. Toki kaikki huonotkin putket katkeavat aikanaan.

JYP lähtee vierasotteluun huomattavasti paremmista asemista. Sarjataulukon toisena ja kymmenen edellisen ottelun kuntopuntarissa viidentenä majaileva jyväskyläläispoppoo on saanut otteisiinsa jyppimäisyyttä eli tasaisen vahvaa suorittamista illasta toiseen.

Tasausotteluissa JYP kohtasi KalPan ja voitot menivät tasan. Kotikaukalossa ylivoima kulki mukavasti ja varsinkin Juuso Ikosen otteet pelinrakentajan roolissa ilahduttivat.

TPS sen sijaan konttasi pahemman kerran tasausotteluissa häviten Tapparalle molemmat ottelut maalierolla 12−1. Itseluottamus on kovalla koetuksella turkulaisleirissä ja tuska on suuri.

− Jollei sitä tuskaa olisi, niin ei tulisi vastaavia tuloksia, mitä nyt on tullut. Mikäli joukkueessa olisi parempi itseluottamus, niin 3−1-tappioasemat pystyttäisiin kääntämään. Nyt ei pystytty ja tuli tietyllä tapaa luovutusvoitto, TPS:n maalivahtivalmentaja Fredrik Norrena viittasi lauantain murskatappioon Tapparaa vastaan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja voitot ovat menneet tasan. Molemmat ovat pelanneet kotikaukalossa voiton arvoisesti.

Joukkueiden tekeminen eri tasolla

On ilmiselvää, että sarjataulukon toisena olevalla ja viimeisenä lymyilevällä on suuri ero päivittäisessä tekemisessä, mutta nyt se on ratkaiseva ero ottelun kannalta. JYP pystyy huonompanakin päivänä pelaamaan voitosta ja kääntämään tasaiset ottelut hyväkseen. 

Vaikka jyväskyläläisten otteissa on ollut havaittavissa viime aikoina lievää vuoristoratamaisuutta, niin mitään suurempaa ongelmaa pelaamisessa ei ole ollut.

Pieniä ongelmia JYPillä on ollut suuremmissa kaukaloissa kiekkoa kontrolloivia joukkueita vastaan, mutta vaikka Turussa kaukalo hieman suurempi onkin, niin TPS:n pelaaminen perustuu kaikkeen muuhun kuin kiekkokontrolliin, joten se tuskin aiheuttaa ongelmia hurrikaanipaidoille.

TPS:llä on ollut niin sanotusti pelikirja kadoksissa jo pidemmän aikaa. Ongelmia tuntuu kasautuvan päivä päivältä enemmän mustavalkoisten pukukoppiin. Maalinteko tuottaa tuskaisia hikikarpaloita jokaiselle pelaajalle ja möläytykset median suuntaan eivät ainakaan paranna työrauhaa häviävän joukkueen ympärillä. 

TPS kaipaa onnistujia

TPS:n nuoret herrat ovat astuneet Liiga-tasolle suhteellisen mukiinmenevästi, mutta pisteitä ei ole syntynyt. 19-vuotias Oskari Siiki takoi A-junioreissa kovia tehoja, mutta hyppy Liiga-kaukaloihin on ollut suuri.

− En usko, että maalinteon tuska olisi jotenkin meihin nuorempaan kaartiin iskoistunut. Minulla on ainakin se, että fysiikka ei vielä aivan riitä pääsemään maalipaikoille samalla tavalla kuin junioreissa.

Moni odottaakin nuorelta osastolta tehoja. 

− Se voi olla tiistaina se päivä, kun onnistuu. Tai lähdetään siitä, että se on tiistai. Haluan pelata täällä tulevaisuudessa kuitenkin johtavassa roolissa, kahden vuoden jatkosopimuksen hiljattain tehnyt Siiki kommentoi luottavaisena. 

Positiivinen asia Palloseuran kannalta on se, että nyt joukkue voi pelata vapautuneemmin. Pudotuspelipaikka alkaa olla sen verran utopistinen ajatus, ettei se ainakaan tuota lisää harmaita hiuksia turkulaismiehistölle.

− Ei tässä nyt ole enää hirveitä paineita pelata, että turha sitä sarjataulukkoa nyt on tuijotella. Jokainen antaa kaikkensa niin kyllä se JYP kaatuu. Mitään pyyhettä ei olla kehään silti heitetty, Siiki muistutti.

Seuraa Heitä

Oskari Siiki #55 | TUTO

Laitahyökkääjä

Vahvasti A-junioreissa alkukaudesta pelannut Siiki on tällä kaudella saanut maistaa pääsarjatasoa 14 ottelun verran, mutta pistesaldo näyttää vain yhtä syöttöpistettä. Hanakasti laukova laituri haluaa avata maalihanat pikimmiten.

Markus Hännikäinen #33 | Adler Mannheim

Laitahyökkääjä

Jyväskylässä pistenikkariksi jalostunut Kiekko-Tiikerit-kasvatti johtaa Liigan tehotilastoa hurjalla +23 lukemalla. Pistemäärään nähden keskimäärin pienemmällä jääajalla operoiva Hännikäinen on aina vaarallinen jäälle päästessään.

» Lähetä palautetta toimitukselle