JYP palaa Turkuun revanssi mielessään

LIIGA / Ennakko
Dave Spina tuuletti kolme kertaa tiistain ottelussa JYPiä vastaan.
Kuva © Timo Savela
TPS ja JYP pelasivat vastakkain tiistaina Turussa CHL:ää. Torstaina JYP kävi hakemassa voiton Helsingistä IFK:n kustannuksella, ja nyt jyväskyläläiset saavat Turussa uuden yrityksen.

JYPin maalia vartioi torstain ottelussa HIFK:ta vastaan Veini Vehviläinen, kun tiistaina TPS:ää vastaan pelannut Tuomas Tarkki oli kokoonpanosta sivussa vatsataudin takia. Jyväskyläläisten maalivahtivalinta on perjantain otteluun lähdettäessä yksi mielenkiintoisimmista asioista.

Mielenkiintoa riittää myös muulla saralla. Tiistain ottelu joukkueiden välillä puhutti etenkin tuomaritoiminnan ja JYPin hylätyn maalin takia. TPS oli lopulta vahvempi 4−1 ja marssi otteluparista jatkoon yhteismaalein 6−3.

Kohtaamisessa kentän paras pelaaja oli TPS:n Dave Spina, joka katkaisi pitkän maalittoman putkensa osumalla peräti kolmesti Tarkin selän taakse. TPS:n neljännestä osumasta vastasi Patrik Virta, kun taas JYPin ainokaisen viimeisteli Tuomas Pihlman.

Lisämausteen joukkueiden toiseen keskinäiseen koitokseen tuo Palloseuran tuore hankinta Olli Malmivaara, joka debytoi TPS-paidassa illan ottelussa. Isokokoinen puolustaja on pelannut aiemmin urallaan myös JYPissä.

Malmivaara ei toki ole ainut JYP-taustainen TPS-pelaaja, kun turkulaisten riveissä kiekkoilevat Jyväskylässä ikoniksi noussut Eric Perrin sekä Jonne Virtanen. JYPin riveistä sen sijaan keneltäkään ei löydy TPS-taustaa. Etenkin jyväskyläläissydämet sulattaneen Perrinin pelaamiseen kannattaa kiinnittää huomiota.

Illan vierasjoukkue kävi hakemassa Helsingistä makoisan voiton, kun HIFK kaatui hurrikaanipaitojen käsittelyssä lukemin 1−4. Janne Tavi oli isossa roolissa, sillä hän viimeisteli pelissä kaksi maalia, joista ensimmäinen oli voittomaali. Toinen osumista syntyi tyhjään verkkoon.

TPS:n viimeisin Liiga-ottelu päättyi niin ikään 1−4-vierasvoittoon. Tällöin ottavana osapuolena oli Blues, kun TPS:n uusittu kakkosketju Tadas Kumeliauskasin johdolla väänsi voiton turkulaisille. Kumeliauskasin laidoilla nähtiin Jerry Ahtola ja Spina, ja sama koostumus toimi myös CHL:ssä JYPiä vastaan.

HIFK:ta vastaan JYP-paidassa debytoivat kuukauden lainalla pelaavat Severi Sillanpää ja Mathias Tjärnqvist. Lainapelaajille oli tarvetta, sillä vierasjoukkueen sairastuvalla on ruuhkaa avainhyökkääjien ollessa sivussa.

TPS puolestaan on selvinnyt isommitta loukkaantumisitta, ja JYPiä vastaan riveistä puuttuneekin vain Ilkka Pikkarainen.

Seuraa Heitä

Dave Spina #12 |

Hyökkääjä

Kolme maalia JYPin verkkoon viimeistellyt Spina on varmasti jyväskyläläisten erikoistarkkailussa illan ottelussa. Pystyykö tuulennopea laitahyökkääjä jatkamaan hyvää virettään?

Tuomas Pihlman #49 |

Oikea laitahyökkääjä

Pihlman oli joukkueensa ainut onnistuja tiistain ottelussa Turussa. Pirteästi pelannut hyökkääjä osui TPS:ää vastaan toisen erän viimeisellä sekunnilla myös ylärimaan. Poissaolojen myötä Pihlmanin vastuu on suuri.

» Lähetä palautetta toimitukselle