Tulikuuma Ilves saapuu vierailulle Turkuun

LIIGA / Ennakko
Miika Elomo haluaa joukkueensa keskittyvän oman pelinsä kehittämiseen.
Kuva © Timo Savela
TPS kohtaa perjantaina kotikaukalossaan huippuvireisen Tampereen Ilveksen. Vastakkain ovat loistava kotijoukkue ja kuuden ottelun voittoputkessa viilettävä yllättäjäsakki.

TPS on ollut liigakauden yksi pahimmista alisuorittajista. Kotiotteluissaan turkulaismiehistö on kuitenkin ollut huippuhyvä. TPS on voittanut yhdestätoista kotiottelustaan yhdeksän ja hävinnyt kaksi. Toinen tappioista tuli voittolaukauskilpailun jälkeen, joten TPS:n kotiotteluiden pistekeskiarvo on huimaava 2,55.

Mustavalkoisten saldo uuden päävalmentajan Miika Elomon alaisuudessa on yksi voitto ja kaksi tappiota. Viimeisin TPS:n kamppailu päättyi keskiviikkona 3-0 voittoon Pelicansia vastaan. TPS yrittää nyt löytää oikeat askelmerkit Elomon pelitavan toteuttamista varten.

- Olemme innostuneita uudesta pelitavasta. Koko joukkue nauttii jäälle menemisestä. Tuntuu siltä, että pelaamme nyt enemmän vahvuuksiemme kautta. Kaikki pelaajat nauttivat tästä tilanteesta, kehui TPS-puolustaja Simon Gysbers.

TPS lähtee Elomon mukaan otteluun samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi keskiviikkona Pelicansia vastaan. 20 kertaa keskiviikkona torjunut ja nollapelin pelannut Teemu Lassila vartioi TPS:n maalia myös Ilvestä vastaan.

Ilveksen ylivoimamylly jauhaa maaleja

Ilves on tällä hetkellä sarjan kuumin joukkue. Tamperelaisjoukkue on ollut kauden yksi ilahduttavimmista yllättäjistä. Sarjataulukon viidennellä sijalla keikkuva Ilves on vain kahden pisteen päässä kärkipaikkaa pitävästä JYPistä.

Kuuden ottelun voittoputkensa aikana Ilves on takonut ylivoimalla kovaa tulosta. Ilveksen ylivoimaprosentti näissä otteluissa on hulppea 31,82%. Yksi Ilveksen tehokkaan ylivoiman mahdollistavista pelaajista on ollut tšekkihyökkääjä Vojtech Polak. Viisi NHL-ottelua urallaan pelannut Polak on kauden 15 tehopisteestään tehnyt 12 ylivoimalla.

Tupsukorvien erinomaisesti roolitettu joukkue on ollut viime otteluissa tiivis rintama. Onnistumisia on jakautunut useille eri pelaajille ja maalintekovoimaa Ilvekseltä vaikuttaa löytyvän laajasti. TPS:n on oltava hereillä jatkuvasti Ilveksen liukkaiden hyökkääjien kanssa. Itseluottamusta puhkuva Ilves rokottaa virheistä vastustajaansa armottomasti.

Tämä ottelu lienee molemmille joukkueille henkisesti hyvin merkittävä. TPS pyrkii nappaamaan toisen perättäisen voittonsa ja luomaan joukkueen sisälle uutta positiivista energiaa. Ilves puolestaan voi voiton avulla jatkaa kipuamistaan kohti sarjataulukon kärkipaikkaa.

Seuraa Heitä

Lauri Tukonen #34 |

Laitahyökkääjä

Palasi keskiviikkona TPS:n kokoonpanoon ja pelaa nyt samassa ketjussa Mikko Rantasen ja Tadas Kumeliauskasin kanssa. Keskiviikkona tämä ketju ei onnistunut maalinteossa, mutta päävalmentaja Elomo näkee kolmikossa valtavasti potentiaalia.

Vojtech Polak #33 |

Laitahyökkääjä

Loistava hankinta Ilvekseltä. Polak on nakuttanut 15 otteluun tehopisteet 5+10 ja on yksi sarjan parhaita ylivoimapelaajia. Kokenut 29-vuotias laitahyökkääjä on todella tärkeä pelaaja Ilvekselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle