Nummelinin paluussa kohtaavat kuntopuntarin pohjimmaiset

LIIGA / Ennakko
Petteri Nummelin nähdään tositoimissa ensimmäistä kertaa sitten syyskuun.
Kuva © Timo Savela
Petteri Nummelin tekee paluun kaukaloon yli kolme kuukautta kestäneen sairausloman jälkeen, kun TPS kohtaa tiistai-iltana Ilveksen. Joulukuun synkkyys on näyttäytynyt molemmille joukkueille selvästi, sillä Turussa kohtaavat kuntopuntarin pohjimmaiset. Myös nuorten MM-kisat aiheuttavat molemmille joukkueille päänvaivaa.

Kummallakaan joukkueella ei ole ollut viime aikoina helppoa. Ilves katkaisi lauantaina joulutaukoa edeltäneen neljän ottelun tappioputkensa, kun sarjajumbo Sport kaatui niukasti 3−2. TPS:n tappioputki taas on venynyt jo kuuteen otteluun. Lukko haki lauantaina Turusta pisteet mukaansa lukemin 1−4.

TPS:n kuuden ottelun tappioputkeen kuuluu myös joulukuun alun Ilves-ottelu, jossa kotijoukkue Ilves kaatoi vieraat voittomaalikisassa. Tuolloin ottelu oli erittäin viihdyttävä ja tasokas, eikä kumpikaan joukkue antanut vastustajalleen mitään ilmaiseksi.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen tapahtui Turussa marraskuussa, jolloin kotijoukkue tyrmäsi Ilveksen tyylipuhtaasti 3−0.

Nuorten MM-kilpailut sekottavat pakkaa

TPS:llä on tällä hetkellä pulmia saada riittävä määrä Liiga-tasoisia hyökkääjiä kokoonpanoon. Loukkaantumiset ja nuorten MM-kilpailut, joihin Palloseurasta matkasivat Mikko Rantanen ja Julius Vähätalo, ovat rokottaneet turkulaisten hyökkääjäosastoa.

TPS nostaakin Ilves-otteluun mukaan TUTOssa lainalla olleet nuoret hyökkääjät Jasper Lindstenin ja Rasmus Kulmalan. Myös junioreihin TPS on joutunut tukeutumaan vahvasti hyökkäyskalustoa paikkaillessa. Päävalmentaja Miika Elomo antaakin junioreille tunnustusta, mutta myöntää, ettei tilanne ole ihanteellinen.

− Rosteri on elänyt aika paljon. Paljon on nähty omia junnuja, jotka ovat toki esiintyneet edukseen, mutta se tekee silti hankalaksi niiden maalin pelien kääntämisen meidän hyväksi. Ja jos joku miettii sitä tekosyynä, niin hän aliarvioi mielestäni Liigan tasoa, Elomo sanoo.

Myös vierasleirissä nuorten MM-kisat näkyvät. Ilvekseltä Kanadassa Hannu Jortikan ryhmässä mukana ovat puolustaja Aleksi Mäkelä sekä hyökkääjät Roope Hintz ja Aleksi Mustonen. Etenkin Hintz ja Mustonen ovat hamunneet suurta roolia tupsukorvissa alkukaudella.

Nummelin hyökkääjänä takaisin kehiin

Petteri Nummelin on selättänyt silmävammansa ja palaa askiin Ilvestä vastaan. TPS:n kokoonpanomurheiden vuoksi Nummelin ei kuitenkaan pelaa tavanomaisella paikallaan puolustajana, vaan kokenut pelimies viilettää ykköskentän laidalla Niclas Luceniuksen ja toiseen otteluunsa TPS-paidassa valmistauvan Juraj Simekin kanssa.

− Petu on terve ja edelleen maailmanluokan pelaaja. Mutta kyllähän se kertoo tilanteen vakavuudesta, kun hän on hyökkääjänä, Elomo kuvailee tilannetta.

Vaikka TPS:n tappioputki on jo surullisen pitkä, ei turkulaisten peli aina niin huonolta ole näyttänyt. Yksi suurimpia TPS:n pulmia on ollut vastuun siirtely, ja suoraviivaiset ratkaisut puuttuvat. Joukkue janoaa onnistumisia, joista ammentaa itseluottamusta. Itseluottamus taas johtaisi todennäköisesti suoraviivaisempiin ratkaisuihin.

TPS:n pelaaminen on myös kovin yksinkertaista, ja etenkin avauspelaamisen saa sotkettua turkulaisilta helpohkosti.

Ilves pelasi Sportia vastaan intensiteettistä ja kurinalaista peliä. Mikäli tamperelaiset tulevat samoilla eväillä retkelle Turkuunkin, on joukkueella erinomaiset mahdollisuudet napata pisteet mukaansa.

Seuraa Heitä

Petteri Nummelin #33 |

Puolustaja

42-vuotias kiekkoikoni on edelleen parhaimmillaan Liigan huipputasoa, mutta kuinka paljon yli kolmen kuukauden poissaolo näkyy?

Teemu Rautiainen #19 | HPK

Laitahyökkääjä

Iski Sportin häkkiin kaksi maalia. Rautiaiselta vaaditaan onnistumisia, mikäli Ilves haluaa pärjätä.

» Lähetä palautetta toimitukselle