Ilves pahaan paikkaan Turussa

LIIGA / Ennakko
Ilves matkustaa tiistaina Turkuun kohtaamaan Turun Palloseuran. Vaikeasti alkanut Ilveksen kausi tuskin kääntyy ainakaan merkittävään nousuun, sen verran hankala paikka Turku on vuosien varrella Ipalle ollut.

Kotijoukkue

Joukkueet lähtevät illan peliin niin erilaisista asemista kuin peliin yleensäkään lähteä voi. TPS:llä toimii tällä hetkellä lähes kaikki. Viimeiset viisi ottelua turkulaiset ovat tahkonneet ilman tappioita, vaikka kolme viimeistä onkin hölmöilty jatkoajalle. TPS:n ylivoima ja alivoima ovat liigan tehoikkainta, kaikki ketjut ovat vihdoin saaneet pistetilinsä avattua ja maalivahtipelikin on toiminut. Lisäksi historia on vahvasti TPS:n puolella.

Seitsemän vuotta on vesi ehtinyt virrata Tammerkoskessa ja Aurajoessa Ilveksen viimeisen Turussa otetun voiton jälkeen. Tämän jälkeen TPS on napannut takkuturkeilta 17 peräkkäistä voittoa kotiluolassaan. Viimeisestä 24 ottelusta Ilves on Turussa voittanut vain kolme.

Vierasjoukkue

Huonon historian lisäksi Ilveksellä on illan peliin muutenkin huono ennakkotilanne. Joukkue lähtee Turkuun vain kuudella puolustajalla, kun Antti Bruun ja Tapio Sammalkangas joutuivat viime viikon pelien seurauksena sairaslomalle. Tomi Källarssonin solisluu on murtunut, eikä häntä nähdä kaukaloissa pitkään aikaan. Ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Mitä ilmeisimmin Ilveksen maalilla illan ottelussa aloittaa luottovahti Bruce Racine, joka onkin yksi Ilveksen illan kahdesta tärkeimmästä pelaajasta.

Toinen luottomies tamperelaisilla löytyy hyökkäyspäässä, jossa David Nemirovsky on vastannut lähes yksinään Ilveksen onnistumisista. TPS:n testeissä kahteen kertaan käynyt kanukki on Tampereella onnistunut ainakin alkukaudesta välttämään ns. "sophomore cursen" ja pelannut tulokaskautensa kaltaisessa hurmoksessa.

Itse peli

Harvoin näkee SM-liigassa tilastojen valossa näin päivänselvää kotivoittoa. TPS on viimeisten vuosien aikana höykyttänyt Ilvestä kotonaan törkeän rumin numeroin, eikä paljon parempaa ole tänäänkään odotettavissa. Ilveksen voitto vaatisi unelmapeliä loukkaantumisten turmelemalta puolustukselta ja maalivahti Racinelta. Myös hyökkäyksen pitää onnistua nappiin ja mieluiten aika nopeasti. TPS:n maalissa aloittaa nuori Tuomo Karjalainen, joten pieni toivonkipinä voi kokemattoman maalivahdin myötä Ilveksellä olla.

» Lähetä palautetta toimitukselle