Haavoittunut Ilves yrittää katkaista tappioputkensa Turussa

LIIGA / Ennakko
Nähdäänkö TPS:n maalilla Lassila vai Georgijev?
Runsaasti avainpelaajiaan sairastuvalle menettänyt Ilves on ajautunut hyvän alkukauden jälkeen neljän ottelun tappiokierteeseen. Katkeaako putki Turussa TPS:n vieraana?

TPS ja Ilves kohtaavat tällä kaudella ensi kerran. Joukkueet majailevat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla seitsemän ja kahdeksan, kun molemmat ryhmät ovat keränneet yhteensä 22 pistettä.

Kotijoukkueelle viime viikko toi yhdeksästä mahdollisesta viisi pistettä. Kotona irtosivat hienot voitot Sportista ja HIFK:sta, mutta sunnuntaina vieraspelissä Ässiä vastaan TPS menetti kahden maalin johtonsa pelattuaan surkean toisen erän.

Neljän ottelun tappioputkeen päätynyt tamperelaisjoukkue puolestaan hävisi viime viikolla kaikki ottelunsa, joskin kaikki yhden maalin erolla. HPK:ta vastaan irtosi piste, mutta muista peleistä ei tullut tilastoihin lisäystä.

Erityistä huolta Ilvekselle tuottaa se seikka, että tupsukorvien riveistä puuttuu useampi avainpelaaja. Kapteeni Sami Sandellin kausi on kokonaan ohi jo lokakuussa, ja myös muista sairastupaa miehittävistä olisi paljon pelillistä hyötyä.

Lassila vai Georgijev?

TPS:n suurin ongelma otteluun lähdettäessä ei ole terveystilanne. Sen sijaan maalivahtivalinnassa riittää pähkäiltävää, sillä viime pelit muutenkin haparoineelle Teemu Lassilalle riitti Porissa jo kahden päästetyn maalin jälkeen. Aleksandar Georgijev piti Sportia vastaan nollapelin, ja oli Ässiä vastaan kohtalainen.

Ilveksellä puolestaan ei maalivahtiongelmia ole. Hannu Toivonen on lukeutunut joukkueensa parhaisiin suorittajiin ja on pitänyt Ilveksen tappiollisissakin otteluissa iskuetäisyydellä. Toivonen lienee lukittu kortti myös tiistain kamppailuun.

TPS:n suurin ilonaihe lienee se, että tehoja on alkanut löytyä vähitellen myös ykkösketjun takaa. Ketjukoostumukset ovat vaihdelleet aiempaa vähemmän, ja tämä näyttää tuoneen mustavalkoisten peliin entistä enemmän vakautta. Otteet ovat silti ailahdelleet hurjasti jopa pelien sisällä.

Palloseura kaipaa taustalta tehoja myös Ilvestä vastaan eritoten siitä syystä, että Eric Perrinin johtama ykkösvitja on tehnyt huomattavan suuren osan tehoistaan vieraspeleissä. Ilveksellä ehkä hivenen yllättäen Markku Flinck on johtanut tamperelaisten ykkösketjua, jossa varsinkin Joonas Vihko on esiintynyt edukseen.

Ottelussa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota TPS:n ylivoimaan, joka on jauhanut Liigassa toiseksi tehokkainta tulosta. Muita tarkkailtavia kotiyleisön kannalta ovat Matias Sointu ja Veli-Matti Vittasmäki, jotka kantoivat TPS-nuttua yllään vielä viime kaudella. Turkulaisista vain Patrik Moisiolla on Ilves-taustaa.

Arvio ottelusta: Vinski Virtanen

Luvassa on erittäin tasainen ottelu. Ilvekseltä puuttuu paljon tärkeitä miehiä, mutta Hannu Toivonen on otteluun lähdettäessä varmempi torjuja kuin kumpi tahansa turkulaisten veräjänvartijoista. Ilveksen osalta viimeiset viisi peliä ovat kaikki päättyneet maalin erolla, ja niin saattaa hyvin käydä myös Turussa. Ilves voi päättää tappiokierteensä jatkoajalla, vaikka toisaalta TPS hyvine yksilöineen voi ratkaista ottelun jo ennen mahdollista pistejakoa.

Seuraa Heitä

Julius Vähätalo #88 | TUTO

Laitahyökkääjä

A-nuorten SM-liigassa kultaa viime kaudella voittanut hyökkääjä on ollut viime peleissä yksi TPS:n onnistujista. Jos otteet jatkuvat samanlaisina, on Vähätalolle luvassa vastuuta myös tulevissa otteluissa.

Veli-Matti Vittasmäki #33 | Tappara

Puolustaja

TPS:n kasvatti lähti etsimään uralleen nostetta Kuopiosta, josta tie vei täksi kaudeksi Tampereelle Ilvekseen. Alkukaudella Vittasmäki on näyttänyt aivan eri pelaajalta kuin TPS:ssä pelatessaan, ja nimenomaan positiivisessa valossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle